Jul 31, 2009

hei =)





yeah,another shawl that i've booked.. =P
im really really neeeeeeeed it..coz i ada selai baju kurung yg mmg match giler ah ngn tudung nih..

Jul 28, 2009

This is for all Haters out there:

Can't stand me? Sit down,
Can't face me?Turn around,
Think I'm tripping?
Tie my laces
As long as I dont see your'e ugly faces.

dont judge me if u realy dont noe about me!

Jul 27, 2009

UiTM vs UNITEN





bile jadi pelarian kampus nie, keje aku kat dlm bilik akak aku hanyalah on9, tito n sepahkan lagi bilik die..hahaha...




sebab tamak sgt nk on9, 2 2 aku kebas


bile budak nih balik, die pon gile macam aku




da berhari2 lepak uniten, tido uniten, makan uniten, masuk kuliah pon kat uniten, (trlampau bosan duk bilik, akak ajk ikut g kuliah..) hesh, then, kitorg pon g la jln2 makan angin kat tempat byk angin..hahaha...




jeles ngn car park dorg..


bangunan ilmu.....



first place, jom ikut rancangan struktur..heh, ikut perancangan budak kurus sblah akak nie lepak genting...
comelnye pic nie....tgk lak sape yg tlg amik..heh,







yeah i miss this tyme wif my "friend".... (T.T)
woo baju aku..baru prasan..haih,,

second place sbb nk menghayati rase tenang n nyaman kitorg lepak lak kt cinie keesokkan harinye...










yeah, tempat nie mmg mempunyai sense of sengal...sesampai je disini kesengalan masing2 sudah ditahap yg tertinggi..then, mula letih......kaki aku pun mula terase nk transform kepada kaki ayam...




okey, hari yg membahagiakan.bye..















kampus ditutup angkara H1N1..


banyak2 bersabar...
tgh syok duk bilik kuliah dengar presentation kumpulan, tetibe ade pengumuman suoh kosongkan kampus sampai kul 12 tgh hr keesokkan hari.nak x nak, yes! dapat kuar kampus..huhuhuhu... (^.^)
so, kitorg pon dlm keadaan kelam kabut, ciap2 blah dari kampus..keje studio?? tinggl bodo gitu je... heh,
disebabkan duit tinggal ciput je n belagak kaye x mohon ptptn, so x dapat la balik ganu on da time..then dengan ringan hatinyer, aku lepak la kat uniten tempat akak aku blajar..huh, berangan nk jadik budak uniten tuh..

dont say cheeseee......

Jul 21, 2009

i noe wut u'll thinkin' 'bout me..

promise, i hate that....

sangat benci pada perangai manusia yg suka menjaga tepi kaen org.
jika benci, kenapa berkata2??

berkata2 melalui
mata,
berkata2 melalui wajah,
berkata2 melalui badan..

xusah bermuka2.
didepan kaku.
dibelakang kecoh.

aku faham wahai mata dan wajah..
kau xkan boleh mendustai aku..

jika lidah boleh diam, belum tentu anggota lain diam.
xperlu pihak laen memaklumkan kerna aku thu dari saat itu lagi..


jangan menilai org kerna tingkah lakunya..pertolongan kepada kawan itu lebih penting dripada umpatan lidah manusia laen....

butakan mata,
pekakkan telinga,

tapi hati harus sentiasa cerah...

admiring her..


dia pandai..
sangat pandai..
pandai menyusun kata,
setiap perkataan di hadapan khlayak ramai,
sentiasa dihadapan..
seorang...

aku kagum,
kerna pandai bermaen lidah,
menyakinkan para pendengar,

dia seorang speaker yang terbaik..
penah menggondol gelaran sebagai speaker trbaik..
dia mempunyai gen yang kuat..
gen daripada ayah yang juga berani tampil untuk menjadi speaker..

dilahirkan mempunyai kelebihan untuk berkata2 dihadapan khalayak....


aku bersyukur,,,

dia adalah
kakakku...i will follow your step, sis n dad...


she's the best among the best speaker.. got an award for that..congrate n keep it up sis..





tapi...........dia juga gila,,,






yang ni, u yang follow i yer....heh,

useless....


briefing...

site visit...

collecting data....

analysis data.....









wut im doing?????......








nothing..

Jul 17, 2009

and last........





Kaklang I miss u so so so very much when will u come back home again?Do u come back home when it'd Ramadhan?
Kakalng bile kaklang buka laptop kaklang?Bile kaklang balik?Pukul berape kaklang habis kelas?Pukul berape kaklang buke laptop?Pukul berape kaklang buke e-mail kaklang,myspace kaklang & friendster kaklang?I miss u very very very much!!!!!!!balaslah dah dua e-mail adik send buke lah laptop bilw habis kelas!!!!!ke laptop kaklang x dok dalam bilik kaklang?Hari nie adik selsemahaaaaaaa haaaaaaaaa hachuuuuuuuummmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!(11/7/2009 Sabtu)selsema(selsema adik bermula pada hari jumaat)suuuuulp(Isap balik hingus)pengotor!!!!
Buka laptop sokmo-sokmolah biar adik boleh hantar e-mail & chat!!!!!!

Remove Formatting from selectionakhirnye, smpai jgk mecej dri budak comel.... =D

eby si comel


muke happy dpt emel dri adik yg trsayang!! bru blik LDK..heh,







Jul 13, 2009

her besday...

sms : umi, kol alang jap.. (always)

calling....
hello...

eby : alang, teke hari ni hari ape??
aku : hari ini hari isnin lah alang ader grup presentation pagi td..umi ader??
eby : thu la hari ni hari isnin..hari aper?
aku : entah, hari macam bese bese la...kenape??
eby : bape hb??
aku : erm............ oh! happy besday eby!!!!!.. (padahal aku still duk pikir bape hb hari neh..besenye, klu dah tnye hari bulan, msti la besday seseorang ari ni kan...)

ahh!!...aku seorang kakak yg teruk..sangat2 teruk n selfish..
aku suoh umi kol pom koz nk cite pasal diri aku kat cni..bknnyer nk tnya pasal ape yg family aku lalui kat umah...
ah!! menyampah ngan diri sendiri..truk..

today is my youngest sister's besday.. im totally forgot 'bout her..she asked me to give her a present..always ask me when im came home..
i miss her sooo much...she so super advance kid that im noe..walaupun die sangat2 annoying n slalu kacau aku nk on9 n kdg kala tu buat aku naek hangin, aku tetap sayang kat die..huh, tetibe touching mlm2 bute neh..


kembar laen tahun jer nie..



she is super duper kid that i can talk with her as a teenager..so matured.. kadang2 tue, die lak yang bagi advice kat aku dlm soal cinta nie..im really glad have a sister like her..td die ader tanye aku emel address koz die nk antar emel..tp aku cek kat inbox xder plak msg die..sedey..(T.T) bile aku tgk blog akak aku n die dapat msg comel dr budak comel tu, menitis gak r air mate ni koz msg die x sampai...huhuhu....

b4 snap this pic... "alang senyum camner??? nak senyum macam alang lah.."






pape pon, happy besday to nik nurul farahim mohd rosli n semoga panjang umur n dimurahkan rezeki n sehat2 selalu!!!...
insyaallah alang beli hadiah utk eby yer...tu janji alang pade eby.. ;-)

Jul 10, 2009

tempat bertapa...

dah nk dekat seminggu dah duk dlm kolej..n dekat seminggu jgk la x on9..ye la, first day kuliah pon dah ade esemen...redha je la..ni bru blh on9..tetibe rindu plak tempat2 pertapaan aku kt umh..mmg bertapa ah..wifi pon sepantas kilat.tipu r sepantas kilat, ok, laju la drpd wifi kt bilik kolej nie..agak lmbt, n kadang2 tu trputus talian..huh,..tp tetap bersyukur sbb dpt wifi drpd blik2 mmbe yg x dpt langsung tue...

then, ni la tempat pertapaan aku kt umh mase cuti sem baru2 nie..


mule2 kat cinie...

pastu duk menggatai amik gmbo..



with my beloved sis sengal!!..hahaaha..





kalau tgh2 malam mata x ngantuk, kat atas katil pon jadi...


bilik adik pon jadi mangsa aku duk melepak ngan laptop tu..

nie destinasi trakhir aku duk bertapa..yela, dah nk blik kan.so, kne la lepak kat luar bilik lak..

and, nie gmbr2 kitorg duk menggatai ngn cristal eye..


aku buruh kasar.....
x der ah.. ktorg ader buat kad CIDB sbb nk amik kusus wt landscape, so dpt la topi buruh kuning nie..

k, bye...

beautiful roses have a thorns....


muslimah yang baik mmg susah nk dapat....

seperti mawar.
cantik...
sangat cantik...

tapi,
susah kita nk memetiknye sbb byk sgt duri disekelilingnye...

macam tu la muslimah yg betul2 muslimah lah...huhuhu

actly, sume perempuan islam yang bertudung, x kesah la pkai tudung jarang2 ker, or sstengah mase je dorg pkai, tp still gak pkai kann...

dorg ni mcm mawar berduri ah bile pkai...tyme pkai tudung je la....


duri pertama,,


duri kedua,,,


duri ketiga,,,


duri keempat,,,



and the last one.....here..



so,, ni la dikatekan mawar berduri..tp mawar yg nie x bape nk cantik r mcm mawar2 yg mekar diluar sane...huhuhu....

k, bye..