Aug 29, 2009

realistic vs romantic

abang : sayang, abang nak g memancing kejap nie..

sayang :kat mane?

abang :kat tempat bese abang g mancing la sayangku..

sayang :tiap-tiap malam memancing, ape yang dapat g mancing tu?.....


abang :ikan lah...

sayang :...........

so,realistic..(-.-)" love him damn much!!

back to da UNITEN

crem, crem, crem........
sumited alweyz late..soooo "cool" rite? huhhh,,, (-.-)""""

lepas sume kerja da di siapkan wlpn cacat,lembab, (janji submit) mase terluang yg ade ni diisi disamping famili...lari dari segala kesibukan kerja.nk balik ganu byk gune masa n cost yg tinggi..xberbaloi habiskan rm120 n sehari perjalanan pergi balik dari perak ke terengganu.kecuali cuti seminggu.so alternatifnye utk reunite ngn famili adalah pergi ke tmpat akak aku..sedih.ari ni first day sahur ngn fmli wlaupn ngn akak sorg.. (T.T)
adab perantau..

bile da bersame2 ngn akak as my best friend in da world ni, ade la planning kitorg ke sini dan kesana..so, hari ni kite hang out same2...

feel free

can make wut u want wthout permission

make crezy

release tension

time is meaningless



Aug 7, 2009

.



ku gembira bersamanya sepanjang hayat.......

smile

Aug 2, 2009

serve your rite

its hurt..
freedom is meaningless..

loneliness always be my bestfrend..

taged again..

yo,, aku di tag oleh shaza lagi..

tenkiu yea..

1.Dimana kamu berada sekarang?
-di restoran deli planet seri iskandar..tgh wt keje n update blog..huhu


2.Apakah warna baju anda pakai sekarang ?
-owh, of course hitam..

3.Bila kali terakhir anda pergi menonton wayang?
-entah la..jarang gile g wayang..cite last tgk, the curious case of benjamin button kot..


4.Kamu belajar/bekerja dalam bidang apa?
-dip in town n regionnal planning..


5.Lagu yang anda sedang dengar?
-lagu dlm blog aku nih.. take me on da floor, the veronicas

6.Ke mana kali terakhir kamu ke luar negara(jika ada)?
-mase kechik-kechik dlu..ke songkla thai koz menghadiri 1 mjlis perkahwinan sedare disana..

7.Benda yang anda kali terakhir beli dengan duit anda?
-nasi goreng bantal pluk + air tea ais kt kedai nih..

8.Tempat yang anda teringin sangat nak pergi?
-tanah perkuburan kot..


9.Selebriti/Artis yang menyanyi yang kamu mahu sangat berjumpa?
-xde.. xnak jumpe dorang..


10.Apakah berita yang terbaru yang anda baru dengar?
-esok present studio.keje siket pon x gerak agi!

11.Kalau diberi RM1,000 sekarang,nyatakan apakah barang yang anda ingin beli(sekali beli je,bukan banyak2)?
-sonyericson c903


12.Rakan blogger yang terakhir anda jumpa?
-shaza ah..dlm studio minggu lepas.huhu..


13.Pukul berapa sekarang ini?
-jam kat destop kul 6.49ptg, jam nokia 7.10ptg, jam D&G 7.48ptg..


14.Tadi anda makan apa?
-pisang goreng..


15.Siapakah yang anda ingin 'bengongkan' dengan soalan-soalan merapu anda ini?

*sume followers ku yg ku sygi..haha
*ayuni
*aku mahu privasi
*ika razak

pohon keampunan......

i am a LOSER for my DESIRE
the willingness to full fill my desire
can make anythings without thinking about the risk
too brave is dangerous

kumelutut,
kumenyujud,
pada mereka,
pada dia,
pada anda,
dan paling utama, pada Engkau.

kesalahan yg dilakukan secara terang-terangan dan ku akui aku mengetahui itu adalah salah.namun, kehendak telah mengatasi segalanya.maafkan diriku..

aku amat bersalah pada mereka,dia,anda dan Engkau..
xperlu menunggu lebaran utk melutut memohon kemaafan..

kesalahan yg dilakukan pada manusia harus memohon kemaafan daripada manusia,
kesalahan yg dilakukan pada Yg Maha Esa harus memohon kemaafan daripada Yg Maha Esa,

selagi nyawa dikandung badan,
selagi roh x terpisah,
selagi bergelar khalifah dibumi ini,
selagi matahari terbit ditimur,
pintu keampunan terbuka luas,,

sedangkan Engkau dapat memberi seribu keampunan keatas kesalahan yg teramat besar,
aku melutut pada mereka, dia dan anda untuk keampunan kepada dosa yg telah aku lakukan kepadamu...

aku pelajari sesuatu....
tidak semua keinginan yg kita idamkan akan kita miliki.
setiap keinginan kita punyai keinginan manusia lain..

jika mahu penuhi keinginan diri sendiri,
harus penuhi juga keinginan manusia lain.

jika x terdaya utk penuhi keinginan manusia lain,
bermakna keinginan yg kita idamkan adalah sekadar godaan dunia sahaja.
menguji diri utk lebih matang mengharungi pejalanan hidup ini..

tolonglah,,,
aku merayu, melutut, menyujud, menyembah demi sebuah kemaafan atas tidakan yg aku lakukan..
aku manusia biasa yg lakukan kesilapan..

tolonglah....
ampunkan daku...

Aug 1, 2009

birthday kelab wawasan uniten



semalam tanpa disangka-sangka akakku yg baik hati ajak aku sertai birthday party kelab die.. then, around kul 8 lebih kitorg gerak ke sebuah restoren di putrajaya..letih naek bas dari terengganu x abes agi da kene ciap2 ke bday party..huh,, (-.-'').. tema pkaian dorang adalah jersi.sungguh unik kan, kan, kan...kebiasaannye, wt tema pkaian ikut kaler tp this tyme jersi woh..ok la tu..

mase tempat berkumpul, akak aku jumpe la enchik H die pkai jersi biru ...kerana akak x rancang pkai bju same, n die ade jersi biru tu, n ajak aku balik tukar baju....then, koz die nk same gak ngn enchik H die tu..so, kitorg pon g la ikut kehendak akak...yer, ikut kehendakmu.....biar la lmbat g bday party tu asal die dapat pkai bju same ngn enchik H die tu..okey..








MU izzuddin dihatiku






kerana datang lambat, mkanan pon tinggal ciket..otw balik aku ajak akak g mcD koz mmg masih lapar...then, baru la kitorg menuju ke destinasi yg terakhir iaitu bilik tido....