Nov 30, 2009

harta lama




tengah duk bukak bag lame terjumpe la satu buku nie.. agak nostalgik la buku nie.huhu..zaman mude-mude dulu, zaman skolah-skolah dulu suke sangat tulis-tulis dairi.dairi tentang perjalanan hidup, perasaan, kehendak, mimpi n segala-gala lah.. kat cinie nak kongsi siket ape yg terkandung dalam buku nie..



agak puitis-keanak-anakkn la plak ayat nie..uhuk!!

bahasa bunga ini untukmu
wahai ####
ku sedar aku hanyalah
 salah seorang secret admire-mu
ku begitu sayang padamu
tetapi sekarang sebaliknya...
.......................................




xpayah tulis panjang-panjang lah..huhuuu...cam sedih pon ade, klakar pon ade sket2..panjang sangat puisi kanak-kanak nie..tapi yang memang 'miracle words" is,,,

"semoga kita tidak dipertemukan lagi.
jika kita tidak ditakdirkan bersama dialam persekolahan ini..."
"namun, jika betul aku adalah milikmu, 
kita akan bertemu lagi di zaman selepas persekolahan.
dan tika itulah  aku selama-lamanya menjadi milikmu..."

12.50 malam, sabtu, 9/5/2005

then, esok-esoknye, aku dah x jumpe dah ####..esoknye pon, sampai bile-bile aku dah x jumpe die.pastu akak yang same baya ngan die bagi tau aku yang die dah pindah teknik..woh, gile aku sedih... (T.T) sebab kompem-kompem aku dah x jumpe die dialam persekolahan tu..tapi xde sape yang tw mase tu aku minat kat die kecuali solihah, n nisa..walaupun die dah takde depan mate, dah xleh wat-wat terserempak ngn die, aku still ingat die lagi.sampaikan lepas aku PMR aku pohon teknik yang same.tp aku dapat teknik sebelah teknik die.but, mase tu xtau agi nk amik biologi or lukisan kejuruteraan..

at first, aku follow bezfriend ku, solihah.amik bio.then tolak la teknik.seminggu lepas tu pegi bilik buku text hantar buku text bio amik LK.gile sengal..sebbnye x yakin amik bio n solihah ke MRSM..aku ingat lagi akak aku ckp, klu nk amik bio, kekal la smk seri berang.klu nk amik LK g teknik.tapi aku wt pilihan agak lambat..so, aku amik LK di smk seri berang...(T.T)..susah blajar LK kt skolah bese koz x ramai guru utk wt rujukan..tp ape kan daya.truskan jer la...

banyak sangat kenangan-kenangan yang memang xleh dilupakan n susah nak dikongsi 100%..
juz sket2 macam en3 ni je yang dapat dikongsikan..
nak kongsi,, tapi klu kongsi melalui lisan, ade cite yang tertinggal n kene ulang2 balik sebab yang si pendengarnye ingat-ingat lupa.xpon, aku sendiri yg tercicir nk bercerita.
so, blog nie la medium yang paling tepat utk aku recall sume memori dulu2.
perasaan zaman remaja yg dilalui ngn bezfriendz dlu..
huhuhu...







escarlata,


scarlet-de -amore

i lovvveeee reddish..
i dont noe why..
tapi saya sangat-sangat suke.paling suke maroon, scarlet n all reddish colour..

meh buat sedikit check list..ape yg reddish dalam lappy nie..



nie firefox overview..theme, scarlet..



 ni plak yahoo messenger..theme, scarlet..



background friendster..theme, scarlet..

sidebar..theme, scarlet..



jam pon nk reddish color..



firefox pon nk scarlet..

xtipu..saya mmg suke reddish.xpercaye check blog nie plak.

 
pingbox....reddish..



daisypath, n theme raye.. xleh didinafikan..



playlist...n so on la gi lah..

mybe kaler nie dah sebati dalam diri kot..
(-.-)


escarlata,


kring, kring, hellooo,hellooo...who's there??




ade wish yg nk dikongsikan nie..
ter-crush ngn something..
huhuu..
die da tue..
tue da..
harga pon msti la turunkan.
who care?? 
kate dah jatuh cinta..
jatuh ah..malas dah nk bangun2..
ehem..
yang dah ade nie??
nak letak kat mane??
simpan dalam poket la..kate nk pasang 2..
hambek 2 2 skali..kate tamak..
huhuhu...
"u cakap, kalau i nak kaler hitam, u nak hitam jugak.
kalau i nak kaler biru u nak biru jugak.
i nak kaler pink u pon nk kaler pink.."
sweetnyer u nie!! nie buat i sayang kat u ni..
nnti i blikan u cincin wat perhiasan.
cincin tu pun kite beli yang kapel punye tw..
same-same..serupa.. i x kesah..
tapi.........
u layak ker nak beli i???

















layak ke, x ker..

sape kesah???
u think im care??
you're totally wrong cuz i dont care..
i want what i want..
got it?..


 



escarlata,

Nov 19, 2009

i can read it!! ('-~)

** you've got 1 new message...

from.............myspacelah..sape da update dorg punye shout..then, terbace la klzmate punye shout..die da update blog myspace die then, nih yg die tulis....




xpaham....try la bce..tgk pun da give up, malas la bace, pening kepale.... kan,kan,kan...
terbalik kung... tapi ape susah??? ape aku kesah??
jawab aja sume bende boleh jadi kacang goreng n makan sambil tgk cite horror n tercekik bile hantu kuar....

ok, ni maksud die..

Rumah

Satu tempat di mana kita dibesarkan

Tidak kisahlah macam mana cara pun kita diajar

Tapi yang penting

Adalah

Kesedaran dalam diri kita juga

Kalau hidup kita

Kta yang tentukan

Kalau cerita hidup kita

Tiada yang boleh tunjukkan

Kita yg cari sendiri

Cita-cita

Kita yang pastikan untuk mencapainya atau tidak

Keadaan diri kita sekarang

Adalah keputusan yg pernah kita buat satu masa dulu

Akhir sekali

Tentukanlah kepercayaan dalam diri kita

Supaya kita tidak rebah di jalan yang salah

(kesedaran yang mampu memberikan kebahagiaan sejati dalam diri kita)


motif ape yg nk ckp adalah,,

~jgn tgk bnde tu susah

~jgn mls-mls bile tgk bnde tu susah

~jgn cepat give up

~gune mata hati utk selesaikan masalah

~cuba untuk uji sejauh manakah kesabaran kita utk selesaikan suatu masalah

~selesaikan masalah ngn hati yang girang

~guna minda separa sedar utk lahirkan kreativiti yang kita ada

~try to solve it koz ade tersimpan hikmah disebalik kesusahan...


c yea.. ;P