Nov 30, 2009

harta lama




tengah duk bukak bag lame terjumpe la satu buku nie.. agak nostalgik la buku nie.huhu..zaman mude-mude dulu, zaman skolah-skolah dulu suke sangat tulis-tulis dairi.dairi tentang perjalanan hidup, perasaan, kehendak, mimpi n segala-gala lah.. kat cinie nak kongsi siket ape yg terkandung dalam buku nie..



agak puitis-keanak-anakkn la plak ayat nie..uhuk!!

bahasa bunga ini untukmu
wahai ####
ku sedar aku hanyalah
 salah seorang secret admire-mu
ku begitu sayang padamu
tetapi sekarang sebaliknya...
.......................................




xpayah tulis panjang-panjang lah..huhuuu...cam sedih pon ade, klakar pon ade sket2..panjang sangat puisi kanak-kanak nie..tapi yang memang 'miracle words" is,,,

"semoga kita tidak dipertemukan lagi.
jika kita tidak ditakdirkan bersama dialam persekolahan ini..."
"namun, jika betul aku adalah milikmu, 
kita akan bertemu lagi di zaman selepas persekolahan.
dan tika itulah  aku selama-lamanya menjadi milikmu..."

12.50 malam, sabtu, 9/5/2005

then, esok-esoknye, aku dah x jumpe dah ####..esoknye pon, sampai bile-bile aku dah x jumpe die.pastu akak yang same baya ngan die bagi tau aku yang die dah pindah teknik..woh, gile aku sedih... (T.T) sebab kompem-kompem aku dah x jumpe die dialam persekolahan tu..tapi xde sape yang tw mase tu aku minat kat die kecuali solihah, n nisa..walaupun die dah takde depan mate, dah xleh wat-wat terserempak ngn die, aku still ingat die lagi.sampaikan lepas aku PMR aku pohon teknik yang same.tp aku dapat teknik sebelah teknik die.but, mase tu xtau agi nk amik biologi or lukisan kejuruteraan..

at first, aku follow bezfriend ku, solihah.amik bio.then tolak la teknik.seminggu lepas tu pegi bilik buku text hantar buku text bio amik LK.gile sengal..sebbnye x yakin amik bio n solihah ke MRSM..aku ingat lagi akak aku ckp, klu nk amik bio, kekal la smk seri berang.klu nk amik LK g teknik.tapi aku wt pilihan agak lambat..so, aku amik LK di smk seri berang...(T.T)..susah blajar LK kt skolah bese koz x ramai guru utk wt rujukan..tp ape kan daya.truskan jer la...

banyak sangat kenangan-kenangan yang memang xleh dilupakan n susah nak dikongsi 100%..
juz sket2 macam en3 ni je yang dapat dikongsikan..
nak kongsi,, tapi klu kongsi melalui lisan, ade cite yang tertinggal n kene ulang2 balik sebab yang si pendengarnye ingat-ingat lupa.xpon, aku sendiri yg tercicir nk bercerita.
so, blog nie la medium yang paling tepat utk aku recall sume memori dulu2.
perasaan zaman remaja yg dilalui ngn bezfriendz dlu..
huhuhu...







escarlata,


5 comments:

Willyo Alsyah P. Isman said...

kunjungan balasan tengah mlm...untuk sahabat baik...

anis said...

terima kasehh...

alie said...

dari ip mana?
ore kelate jugok ae..

sori terpaksa merempat kt komen..
xda cbox..
:)

a.k.u said...

ho3..still remember how u try to cover up ur feeling even all of us know u already head over heel towards him~~~he3.

now i'm happy that u guys finally together and hopefully it last 4eva..:D~

anis said...

hohoho~~~