Dec 26, 2009

oh! pity u..

ohh, bile bace balik entry yg dipost sebntar tadi yg ade kat bawah ni, baru aku sedar yang aku ade cakap "...aku BIJAK..." wah, selame ni aku x pernah pon kuatkan semangat aku dengan puji diri sendiri.yang aku tw dulu hanyalah bodoh, bengong, lembab, b....,b.....,b..., bla,bla,bla.. truk kan.. kite xperlu pon rase masuk bakul angkat sendiri.kata-kata tu adalah doa.doa utk diri kite.sampai bile nak cakap perkataan yang bersifat negetif?? sekarang baru aku terase yang diri aku ade nilai yang perlu aku sendiri taw.bukan sekadar memaki hamun sendiri.. awak adalah ciptaan agung yang punyai akal fikiran untuk bezakan mane baik dan mana tidak.gunakan anugerah sebaik baik kejadian dirimu wahai manusia..

::offline mood::

semester 4 dah nk menjelang.. tinggal lagi 2sem untuk habiskan diploma nie..
huhu.. so, macam beselah.bile dah stat kuliah, stat studio, mase pon dah kurang. blogging pon dah jadi jarang-jarang.. xape lah.x kesah pon.
kalu ade mase, wifi yang pantas kite update lagi ye scarllett..

bye... =)

tentang diri

kat sebelah kiri ni kat ruangan about me mmg xpenting tentang diri aku.sebab aku hanyalah orang biasa. xperlu nak kenal banyak-banyak.yes! im a close person.yang dah tahu tu x kesah lah.. kenape la aku terpakse gune name yang berapu rapu untuk jage hati orang?? dah puas dah report abuse..hurm.. xper lah..xkesah pon. walaupun x suke gune name samaran n lebih suke gune name yang umi abah bagi, tapi for the sake of the heart, kat dalam alam maya ni x payah la nak taip panjang panjang name kat dalam surat beranak mahupun ic sampai 2 3 ic.huhuhu...ok lah aniess, ops! oh, x ape ejaan dah ditukar.. scarllett pon dah kire mengambarkan diri kau sebb kau kan gile merah.. amik ah scarllett ubah ejaan.. wahahaa, macam budak kecik!! naseb baek x amik red riding hood.. sbbnye, saya x suke musang n takut kat musang yang jahat tu.. ade kene mengene ke??? (-.-)

saat itu

dulu, suke sangat bazirkan kau.. aku selalu lena. selalu je bt endah x endah.ala, muda lagi, bila dah nk senja, baru la nak mula..bila dah malam, padan muka aku x nampak sebab dah gelap..takpe, lampu suluh kan ade..gune jela kan.. yup, ade bantuan.. bile dah biasa dengan bantuan, macam mana na berubah?? bila nak berubah?? bila bateri habis baru nak berubah?? lantak ah..

kadang kadang, lampu dah malap. tapi dare lagi nk jalan tengah malam gelap..
bile dah tengah malam, hujan, blackout, n xde bateri baru nak belajar jalan tengah hari??
masih belum terlambatkan..
tapi, padan ah ngn muka kene lalui jalan yang gelap tanpa sedikit pun cahaya..
dulu, aku tinggalkan kau..
sekarang, kau balas balik kat aku..
terima kasih..
sebab kalau kau x balas balik, mesti aku x tahu mane keberanian aku, mane kemampuan aku yang sebenarnya.
aku pun dah tahu yang aku sebenarnya xperlu jalan bertemankan lampu suluh sebabnye, aku bijak gune cahaya matahari di siang hari..

so,, DONT WASTE YOUR TIME BECAUSE YOUR TIME IS RUNNING OUT!!

ha.ha. pelik kan.. ('_')

kehidupan selama-lamanya

entah la..
tiba-tiba semangat dah hilang.laptop dah hilang, fon dah hilang..semua hilang. yang tinggal cume lah sekeping hati yang fragile n kesorangan..
loneliness alway be my bestfriend.. bayangkan jika anda adalah seorang puteri yang mempunyai segala-galanya n sekelip mata tanpa anda bersedia semuanya hilang..camtu la perasaan saya skrg..tapi sy xde ah puteri yang punya segala-galanya...

bile lihat kawan-kawan,
rase diri ni lagi jatuh..dah jatuh, tersungkur plak tu..
semangat dah makin menghilang.pudar. tak kire la dalam ape-ape bidang..
semangat hidup. terus menarik nafas untuk hidup..
kadangkala,
terfikir,, dimanakah "selama-lamanya"??
yang pasti, disana adalah selama-lamanya..
kadang tu, ade suara berbisik dalam kepale hotak ni..
kenapa kite kene berlakon??
kat pentas yang begitu indah ni??
pentas yang mmg blh bt semua mkluk terpukau n lupe tentang janji kita pada Pencita??

hemmm......
saya xnak jadi pelakon..
saya x reti menipu n x suke ditipu..
saya mahu kebenaran.
dah r wey,,,
letih dah..

letih setare mane pom,,
kene bgun balik!!
bangun n tarik balik nafas!!
Tuhan masih beri ruang untuk kita isi bekalan di alam yang selama-lamanya!!
perdulikan yang lalai!!
jadikan yang sedar sebagai contoh!!
hidup kita x kesorangan.
mati kita org laen yang tanam!
hidup x leh sendirian namun,
demi kejayaan kita harus bangkit n sedarkan yang terlena!!
tolong yang jatuh n lemah!
kita tidak lemah....
bangun dan berdiri balik,,
ambil ruang utk diri sendiri,
abaikan halangan,
terus berlari,
yakin diri bahawa kita boleh!
boleh mencapai ape yang kita kehendaki utk ke hari yang selama-lamanya.

mati hanyalah transport utk ke alam yang kekal selamanya.
apa yang kita harus takutkan adalah Allah n laranganNya..
kumpulkan bekalan sewaktu masih ada, tinggalkan larangan utk tolong timbangan kita kelak.
ya,
umat islam dijanjikan syurga.
hanya yang berbeza adalah masa dineraka utk bersihkan dosa-dosa yang telah kita buat kat pentas yang indah ni.

ingat Pencipta, bangkit semula, dan terus menuju kejayaan!
abaikan rintangan yang ade disekeliling..

Dec 9, 2009

give away! nk cubelah.. (^-^)



okay,, ini dia giveaway from kak suha (aceh, mcm kenal jek..huhu)
saya da penuhi semua syarat-syarat yang ditetapkan.
duk syok walking-walking tengah malam-bute dalam dunia blog ni, ternampak la gambar giveaway yang cukub-cukub menarik!
sebabnye, saya ni gila papercraft..ble dah nampak handmade yang comei-comei gine mule la mate yang kuyu-kuyu nak tido ni bertukar jd freshlook.eh,, tak tak jadi segar macam kene simbah ngan air sejuk..ha.ha~~

okay,, ini plak kad yang saya terjatuh hati tyme tengok-tengok blog kak suha ni.


sebabnye,,
kad ni ade kaler kesukaan saya!!
heheh~~
suke,suke,suke,suke...
klu stock yang ini ada lagi, boleh bagi kat abang cayang, si muizz tu..
uhuk!

hope kak suha ter-pilih saya ye... (^-^)


teman, saya mahu tolong kamu.. (T.T)

cayam, camner nak bagitau kat awak yang orang yang awak sayang tu tak ngaku yang die ada relationship ngan awak dikalangan-kalangan kawan-kawan die kat sane?? saye pon penah wat jahat gop tapi kenyataan tetap kenyataan xperlu disorokkan la..

erm,, tak tergamak nak sorokkan, n tak terkata nak bagitau koz saya tak nak jage tepi kaen orang but awak  bff saya!! camne nih?!..

dah lame curiga tentang dia..mase zaman pkai bju putih, kaen biru dlu, tengok, dia ok la.n perasaan curiga tu xde.tapi bile dah zaman lepas skolah ni laen plak cerita..

x sampai hati tengok teman sendiri diperlakukan sebegitu n x mahu diri ni dianggap jage tepi kaen org..

what should i do???!!  cakap kat teman dengan cara berlapis sampai teman sendiri jumpe  bukti yang saya dah lame dapat..

Dec 7, 2009

seri berang forever............

badrul
amar
hadi
edy
joe
serah
azan
nazirul
shekh
fakhrul
pejo
mulim
dzul
nasir
fahmi
zudin

tikah
nik
bayah
aisyah
nuya
ina
pkah
pjah
faizi
ida
sally
afifah

miss them so much!! 5A'07 in our memories... (T.T)
hopefully, dapat buat reunion ngan dorang sume..rindu sangat-sangat..

Dec 5, 2009

dunhiLL

kau EGOES!

kenapa??

kenapa jari-jemari enggan menari dilantai kekunci lagi ha??
walhal, banyak benda yang perlu diluahkan kat sini...


emmmm~~~~~~


Dec 2, 2009

tag, gat,tag, gat

1. Bekas kekasih saya adalah :
none..xperlu disebut org yg dah tiade*

2. Saya sedang mendengar:
engkau n aku - aizat versi akustik.

3. Mungkin saya patut:
pegi mandi..da mgrib neh!

4. Saya suka :
muizz

5.Sahabat-sahabat baik saya :
sahabat-sahabat baik saya lah..hahaha

6.Saya tak paham:
bile terkoya jap mase kuliah..

7.Saya kehilangan :
freedom (utk ms skrg la)

8.Ramai yang berkata : 
 arrogance.. 
sy x jge tepi kaen korang, jgn jge tepi kaen sy..

9. Makna nama saya :
nik
nurul-cahaya
farahanis-kebahgiaan teman

10.Cinta itu adalah :
anugerah tuhan yang x ternilai.

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
bergurau-gurau..pasni gaduh.

12.Saya akan cuba :
jadi rajin

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
forever.ehek..

14.Telefon bimbit saya :
sony k770i cybershot
nokia1100

15.Bila saya terjaga dari tidur :
tgk tingkap cerah ke x agi, raba-raba fon chek msg..

16.Saya paling meluat apabila :
org yg ske nunjuk2 sesuatu bende.pdhal bnde tu base je bg sy...

17.Pesta/Parti adalah :
tempat melupakan masalah.haha

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
kucing parsi berbulu tebal

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
3,4,5 tahun-sbb dimanja2 n takde ade pon..

20.Hari ini :
x tido

21.Malam ini saya akan :
surf net puas2 ym, lupekan rasa ngntuk.

22.Esok pula saya akan :
surf net jgk.. haha

23.Saya betul-betul inginkan :
kawen cepat-cepat


24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
alhamdulillah

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
shopping la..ape lagi??

26.Makanan Barat atau Jepun :
western n thai food*** perlu ka?? of course!!

27.Bilik yang terang atau gelap :
terang: mase nk tido..
gelap: mase migrin

28.Makanan segera adalah :
roti n biskot

29.Siapa yang anda nak Tag?
none