Dec 30, 2010

i’m not prepare yet

feel so unfeeling rite now… and always…  i haven’t prepare anything yet to live alone at isolation place. doesn’t have a preparation or spirit to survive there. without my inspiration at my side. he will leave me alone there. he make me so lonely in the crowded place. only him can help me… please i bagging you help me!!! T___T

damn!! enough of this suffer!

bring your soul out of this! you are not alone anis! you always at His side! only you make yourself far from Him!
once you ask for be near you, He will nearer then you asked! you can do this anis! don’t be annoying for yourself. you will make it without anybody there. because He always at your side. be strong… you’re spiritual big girl. have a nice life.. ^__^
yes! i’ll make it!!
insyallah in cage of “i promise.”

Dec 29, 2010

natural beauty contest

 

kak anis nak join ini boleh??? tarikh tutup adalah 1 january 2011.

natural beauty contest

ini banner tuan punya kontest.

 

ini gmbar saya tanpa sebarang make up. tak pecaya, close up lah gmbr ini.

DSC05572

gambar ini TIDAK di edit dan masa ni bersama dengan boyfriend saya, en.muizz dan beberapa lagi orang kawan saya. tp malangnye mereka pergi tengok air laut kat lumut ni… –___-‘’’ so, gambar ini sebenarnye di candid oleh en.muiezz saya lah dibawah sinaran lampu jalan dan bulan..huhuuu… ramai jugak malam tu. tu yang tak berani nak posing2 tu.. T__T

dan kat bawah ini adalah syarat-syaratnya.. (copy paste dari tuan punya kontest saja..)

Syarat-syarat penyertaan.
1- Mesti ada blog , takde blog pergi sign up blogger , NOW!
2- Mesti LIKE fan page Natural Beauty Contest .
3- Takyah follow kitorang pun takpe, tapi kalau nak follow jugak dialu-alukan .
4- Gambar yang disertakan TIDAK DIBENARKAN EDIT menggunakan picnik, photoshop, photoscape dan apa sahaja yang boleh digunakan untuk edit kerana ini adalah NATURAL BEAUTY CONTEST . dalam bahasa ibunda nya Kecantikan Semula Jadi , dalam bahasa Tamil aku belum belajar lagi . Danmake-up yang mentebal juga berpotensi di-reject :P
5- Gambar mestilah bersama dengan Bestfriend anda , Boyfriend anda atau Pet anda . Mesti paling cute dan comel -__- Tapi kalau korang lonely takde kawan , mak tak kasi bela pet , or takde boyfie sebab semua hampeh , gambar sorang-sorang pun takpe :)
6- Tag kepada 5 orang terdekat yang awak yakin akan join :)

oh ya, ini fan page mereka. sila la like ya.. natural beauty contest.

tag 5 orang..

nik fatima

nik farahim

nik kamil

solihah ramly

farah nabila..

done!~~ hahaha! dah gila join kontest dah ni ha…. T_______T

p/s: comel-comel je blogger-blogger yang rajin buat kontest ni..masuk ni dah ke berapa dh join..

Dec 25, 2010

be yourself. saya budak baru belajar.

 

be yourself. may be you’re the one in this world.

DSC05986

 

ehem, apa-apa yang kita nak cerita dan menulis dalam blog ini adalah tentang kehidupan kita. so, tak usah lah nak memikirkan apa yang orang lain cakap macam, “eleh, typical malay gurl.” whatever…….. kita jadi lah diri kita sendiri.apa yang kita lalui tak sama dengan orang lain melaluinya. kalau kita berkebun, kita ceritalah pasal apa yang kite tanam dan berkongsi pengalaman. kalau kita jadi penyayi, kita ceritalah apa aktiviti atau show yang akan kita buat nanti. kalau kita pelajar, kite berceritalah dan berkongsi ilmu yang kita baru belajar. kalau kita seorang guru, kita ceritalah dan ajarlah apa ilmu yang patut dikongsi bersama. tak perlu bersusah payah nak jadi orang lain kan.. baru la hidup ni berwarna-warni, mengenali pelbagai jenis orang kan.. cheer, cheer baby.. ^_^

saya pun budak baru belajar. remaja perempuan..ehm, remaja ka?? umur dah 20-an.. bole bole la…hukhuk… ye la, perempuan dan fashion tak boleh dipisahkan.saya mengaku saya suka berfasyen dan ber-make up. tipu la kalau saya cakap saya tak suka.masalahnya adalah saya ni pemalu siket nak berfashion lebih-lebih macam fashionista yang memang membuat saya terpegun! tapi sekarang sudah berani sket nak berfesyen. mereka ni memang memberi keberanian kepada saya untuk ber-fashion dan menikmati kemanisan alam remaja ini.siapa kata shopping pakaian tak best?? siapa yang cakap tak best tu mungkin ada pendapat sendiri la kan.. tapi mejoritinya memang akui shopping itu adalah penawar bagi perempuan! hahaha… lepas balik shopping bru berkira duit kan.. hukhuk .. ala, biasa la tu.. ^_~

style yang saya suka adalah style simple and pretty macam kat atas tu. tak melebih-lebih, dan tak menjadi tumpuan orang sangat.yang penting kemas. antara blogger fashionista-fashionista yang memberi inspirasi kat saya adalah, fatin liyana, nurul ain, ashah amin (baru je jumpa memang terpikat tudung gayanya.) dan fatin suhana.

DSC05112

Fatin Liyana.

siapa yang tak kenal blogger terfemes ni.. boleh clik nama kat atas ni untuk ke blog dia. gambar ni pun amik dari blog dia juga..huhu.. saya suka sangat baju-baju yang dia match. padai sangat bermain warna. saya suka dress dia dan cara dia mengayakannya. ^_^

 

65869_156598407704302_100000624309572_339999_1858552_n

Nurul Ain Abd Salam.

ini pulak kak ain. saya suka gaya makeup yang dikenakannya. rupaya natural saja cara die make up.. memang suka! tuan pun cantik cun melecun.. dia punya gaya tudung pun saya suka.. ^_^

 

 

878673_2

Aishah Amin.

say baru saja kenal dia melalui blog walk. saya duk cari-cari jugak la mane blog aishah amin ni..rupa-rupanye dia tak de blogspot.dia ade fan facebook and lookbook.nu.. muda-muda dah jadi lecturer.. saya memang sangat-sangat jatuh hati dengan style die pakai tudung. simple but menutupi aurat. beli tudung mahal-mahal tapi tak tutup aurat tak bermakna pakai tudung. yang penting tutup aurat. selama ni saya duk bantai je pakai shawl singkat-singkat.. ni, tudung rm10 rm20 dah boleh tutup aurat.. memang menarik perhatian saya! lepas ni nak pakai tudung gaya camni lah.. insyallah…

23846_1369917453491_1398386923_31049591_2123490_n

Fatin Suhana.

ini pulak fatin suhana.apa yang membuat saya suka padanya adalah simple and always think positive. entry dia menggambarkan hati dia yang baik.fuuuu…. saya suka die!! ^_~ oh! first time tengok dia kat home fb saya,saya ingatkan profile kakak saya, rupanya, fatin suhana… meh meh tengok gambar mereka berdua..

73810_1702201440383_1398386923_31862169_5801155_n-horz

gaya pakai tudung bawal pun sama tau.

5280_1174857977126_1398386923_30500199_7208050_n-horz

sama tak? ada iras-iras tak?? pakai tudung biru itu adalah  kakak saya ya.

back to our main point, saya ni budak baru belajar. kalau boleh saya nak berani-berani dan memberi keberanian la kepada perempuan yang pemalu macam saya ni berfesyen ala-ala diorang sume.yang penting bagi saya adalah simple.tapi jangan pulak 100% ikut diorang. kerana kita pasti ada kelebihan diri kita masing-masing.. tak usah lah malu kalau tetap menutup aurat.. ok lah, dah habis merepek-repek ni..

bye!~ ^_^

Dec 24, 2010

Contest Aku dan Kaca Mata

 

hye, sebenarnye dah lame tak bukak blog sendiri ni.. n hari ni tergerak la hati nak blog walk kat blog member2.. so, terserempak pulak dengan satu lagi kontest yang telah di join oleh nurul asma kawan saya ni..fuu… nak join jugak boleh?? theee….

 

IMG_2324

ini penganjur kontest ini ye. banner ni harus lah diletakkan di side bar.. kat bawah gambar tu dah ade url blog die. nak join boleh la ke sana.. ^_^

ini pulak gambar yang saya pertandingkan.. tak da pulak syarat die limit berapa keping gmbr. so saya letak gmbr2 yang saya pkai spect hitam n judgement boleh buat pilihan ye.. ^_~

18-12-10_1341

entry kat bawah pon guna gmbr sama… –_____-

DSC05383

26-11-09_1203

yang atas sekali adalah yang latest punya..

tag 2 orang:

farah nabila

ayuni zafira.. ^_^

 

side bar saya di bawah ye.. sila lihat banner dibawah..

done~

berape kontest da join ni… takde yang menang tak tahu la….. huhu…

Dec 21, 2010

i got it dear..

 

image

and i got her inbox msg too. tq my dearest sis but i already know that.

i’m not to discuss about this Eleanor Roosevelt here.

lately, i have no ideas to write something idealistic in my blog . that way i put a lot of pic in my entries because i love to post the new entry in this blogspot. i should reactivate my old abandoned tumblr. i deleted my old tumbr for the sake of something that i shouldn't mention here.

here i come my new tumbr… again..  =.=

Dec 19, 2010

ehem..

18-12-10_1341

kena balik kelantan. later story yea.. ^_~

Dec 17, 2010

Kontest blog Terkemas

 

hari ni seperti biasa blog walk ke serata alam maya.. eceh ceh.. memang saya suka blog walk pon.. hukhuk.. okeh. ari ni terserempak pulak dengan kontest-kontest ni. macam best je kan masuk kontest. tapi, kebiasaannya kalau saya masuk kontest x penah menag pun..tssk!! T___T  kasihan tak? kasihan tak? tapi kali ni tak perlu buat pape.. eh, bukan. hanya buat benda yang saya suka saja. saya suka update blog.. hehe.. ni adalah syaratnye. buat entry pasal saya join this kontest.. ^___^

 

kontest

meh, meh pakat join blog terkemas dekat sini..ops! tapi limit hanya 1000 orang saja.. sorry..

then, tag 3 org..

1. nikfatima

2. nikfarahim

3. farah nabila

 

done!… ^___~

sad ending story

wa… saya baru je tengok vdeo clip ni. tak tahu pun cerita korea ni best2… maklum la saya ni bukan peminat korea.. meh tengok video clip cerita nih.

Dec 16, 2010

youcam

 

nah saya abadikan pula gambar-gambar yang diambil dengan youcam laptop saya. yang ni pun memberatkan memori laptop saya jugak.

 

ni time site visit part 4 dekat kelantan. kota baru.

Snapshot_20100116_4

Snapshot_20100116_5

 

ni pulak time surf internet dekat petronas seri iskandar. wifi dalam u lembab sangat.

Snapshot_20100119

Snapshot_20100119_1

Snapshot_20100119_5

Snapshot_20100119_13

 

duk bergila-gila dengan kakak n eby.

Snapshot_20100215_32

Snapshot_20100215_49

 

study dekat kedai mamat rahmath.

Snapshot_20100427

Snapshot_20100427_5

Snapshot_20100427_11

Snapshot_20100427_16

Snapshot_20100427_23

 

time praktikal dekat majlis daerah.

Snapshot_20100516_3

Snapshot_20100517_13

Snapshot_20100517_24

Snapshot_20100524

Snapshot_20100530_1

Snapshot_20100530_4

Snapshot_20100531_22

Snapshot_20100531_29

Snapshot_20100601

Snapshot_20100601_23

Snapshot_20100602

 

ni dah part 5. discussion malam dekat studio.

Snapshot_20100923

Snapshot_20100923_3

Snapshot_20100923_6

 

hujung-hujung part 5. ni lepas final presentation. wif my buddy, farah.

Snapshot_20101011_26

Snapshot_20101011_57

Snapshot_20101011_66

 

ni pulak time studio.

Snapshot_20101014

 

time nak exam.fuh!

Snapshot_20101028_87

 

ni baru balik dari exam..frust! T__T

Snapshot_20101102_20

Snapshot_20101102_29

 

ni pulak awal cuti sem baru ni.dekat rumah da.. yeay!

Snapshot_20101116_75

Snapshot_20101116_83

Snapshot_20101116_86

Snapshot_20101116_88

 

ni pulak otw ke rumah mak su kat kota baru.

Snapshot_20101123

Snapshot_20101123_5

 

kat rumah kena buat kerja sekolah!!

Snapshot_20101202_5

Snapshot_20101202_7

Snapshot_20101202_12

crystal eye acer lagi cantik!

bye!~