Apr 30, 2010

sape nak lawan muncung itik??

 

scan0012

tengok budak kecik yang pakai baju kaler merah yang kene dukung tu..

 

 scan0053

 scan0055

 

Untitled tak pernah kenal erti senyum. dengan muncung itik, dahi berkerut..

 

scan0043

 

mase main dengan sepupu-sepupu kat kampung pon masih lagi sayang akan muncung tu…

 

scan0052

muka mesti macam orang ade 1001 masalah.kalah PM.

 

scan0068

tiap kali amik gambar muka mesti macam ni.ter-automatik.

 

scan0107

amik gambar grad tadika pon muncung itik taknak tinggal.

 

scan0073

maksu kesayangan nak kawen, semua gmbira.budak baju hijau  sorang tu je yang sedih.anak sedare kesayanganlah katekan..

 scan0076

juara muncung itik n kuat merajuk dua-dua budak ni nak conquer.

 

scan0060

hah, comel la tu buat mulut macam tu.sepupu awk pon xleh lawan..

Apr 19, 2010

fake

ramai je budak-budak asia skarang ni nak ikut style barat.. ye la, bak kate orang, mat saleh ni macam patung, comel, mate biru rambut perang…

jojo2

remaje skrang ramai jer pakai contact lens berwarna-warni

  jojo

dye rambut, highlight rambut….

 

actly, nak cakap jojo ni lawa..hahahaha… takde kene mengene langsung ngan title diatas yer..

bye!!

friend “sekufu”

1.02am 19/4/2010 (saved by WLW)

P1018114


now, like always… people change..
i don’t want to talk about other people in my blog. i just write my own story, people who i love, who have my flesh n blood, who i care, n they are always care about me..

well, here are some ‘warning’ to myself..
 DSC02609
1- dont ever put your strength to other.
  
let’s take for the granted. learn how to make yourself stronger then other. not for the other. but for yourself n your future.ignore the other whom talented then u that make u down with yourself.

DSC02714

2- dont ever favour helps from other.

coz the other will remember for their benefits n repayment. if u cant give them benefits n repayment, ( bcoz if u gave, it will give the big risks on u) then,  u will die..hahahahaa… (no one can understand me include my bf) favour helps from your family or your future husband like my boyfriend.they will never wait for the benefit nor repayment.dont ever favour from your friends!!! because they r the other!!



DSC02556

3- dont ever tell the other everythings about you including your deep secrets..

yeah,,u must learn how to be a secretive person. if you let them know, you’ll humiliate by them sooner or later..when your relationship are over!

P1160066

4- dont ever think like the other if they are narrow minded  or unmatured then u. (age r not the real scale of the maturity)

if your family say u r more advance then others, that mean u could think out of the box far away from the other, u must confident with yourself. dont follow other. if u  confident with yourself, then u r wrong, u will not blame other but blame yourself and you have learn how to fix it up. but if you follow other, then it was wrong, you will blame them, and them will blame to u too…

P1018144

5- dont ever eat the other foods

because you will learn to be a borrower.. once you know, you will be a borrower  forever.got it??

aku da ngntuk nk karang panjang-panjang….

and last thing…….

P1018158 true best friend are always at your side whatever u feels, n your fate. she/he will keep the bad story of you in front of others. even you never give your help and  hurting her/him heart, she/he never let you alone like the photos  above.

we live for our life.
we fall together, we success together.

DSC02695

Apr 12, 2010

dinner planning warisan citra budaya bangsa

agak tidak best la… sebabnye buat kat dm n makanan bese2 aje.dah kate warisan kan.. tapi berbaloi ah dengan bayaranye..

sem nie x banyak sangat gmbr amik tyme diner. salah satu faktornye adalah lighting. kalu sem lepas, lepas n lepas buat kat hotel n lampu pun mmg menyerlah la.. so, here are the pics yang sket..

 

P1018130

honestly, saya tidak berpuas hati sangat dengan make up diner kali ni.. tapi x ape,, still lawa mak andamnye.. mak andam la yang lawa..huhuhu

(-.-)

 P1018132

 P1018141

bezpren a.k.a twin  tgh menghiburkn majlis dengan lagu joget berhibur.

 P1018146 tarian kuda kepang.macam real jer buat-buat kene rasuk dengan bau kemenyannyer..

 

P1018155 dikir barat..

oh,, silat saya terlepas nak amik gmbr koz ramai sangat yang duk kerumun kat depan.

 P1018157 separuh dari rakan2 studio.

 

P1018164 yang free hair, studio master kitorang cik eeda, n yang belang2 ketua koodinator planning Dr.norly

 

P1018165

 

 P1018167

akak-akak part 5 yang organize this dinner.. baju dorang pon cantik-cantik..

 P1018169 ok, dah abes..

Apr 3, 2010

lucky im in love with my bestfriend…

1.21pm sabtu 3/4/2010 (saved by WLW)

 

feel like im fall in love for the second chance..

bak kata pepatah melayu, “ hilang tumbuh, patah berganti.”

terubat rase hati yang luka lara..berbunga-bunga rasenye hati bila disampingnye.bahagia rasenye..

luka yang lama dirasekan seperti disapu ubat penyembuh segera.bukan mi segera je yang ada,ubat segera pun dah ade tau..

 

okey,,

semalam, kami berdua pegi site visit untuk subjek urban design.so,, lepas siap segala matlumat-maklumat yang perlu dicari, kitorang realize tension masing-masing.. die ajak aku tengok wayang, i said sori la x cukup bajet, so, die sepantas kilat cakap, “aku blanje” n aku lak, “jom”.. hahaha!! sangat keji disitu ye.

DSC02575

 

DSC02574

 

kitorang tengok cite Alice in the wonderland.. memang sesuai untuk pasangan kekasih seperti kami berdua kan.. (^-^)

mase menghayati cite Alice tu, hati aku berbunga-bunga macam kene panahan cinta buat kali kedua.bahgia giler..ye la, bile hati ni terguris, dan dalam mase yang same ade orang disamping kite yang membantu memberi sokongan semangat dari segi mental selepas family n boyfriend.

aku rase macam bende yang aku hilang tu, Tuhan telah menggantikan dengan yang baru, yang lebih perfect than before..

 

cuba bayangkan,,,

kamu  sangat mencintai relationship kamu dengan bf koz bf kamu tu sangat baik,caring, helping n sumelah. tetibe, kamu telah menguriskan hatinya n bukan maksud kamu untuk menguris, tapi untuk kebaikan bf kamu tu. dalam mase tu jugak, bf kamu yang terasa telah putuskan hubungan cinta kamu tu tanpa kamu mahu. ye la kan, kamu buat bende untuk kebaikan bf kamu walaupun bende tu menyakitkan. setelah kamu single, baru je beberapa jam kamu single, ade seorang lelaki  yang kamu pun memang kenallah laki tu koz korang penah jatuh cinta sebelum kamu mencintai x-bf kamu tapi masing-masing diamkan aje telah pulang kepangkuan kamu. dan die telah mengubati hati kamu..semestinya kamu merasakan kamu berdua telah jatuh cinta buat kali kedua pada orang yang same..

 

dari segi psikologinye,,

 

manusia mempunyai banyak hubungan. yang nak ditekankan disini adalah hubungan manusia dengan manusia.antaranya ialah:

 

  • hubungan kekeluargaan

hubungan antara anak n ibu bapa

hubungan antara ibu bapa n anak

hubungan adik n kakak

hubungan  kakak n adik

hubungan adik n abang

hubungan abang n adik

  • hubungan guru n pelajar

hubungan pelajar n guru

  • hubungan percintaan
  • hubungan persahabatan

 

 

p/s: menyanyangi hubungan bukanlah sekadar menyanyangi hubungan percintaan namun hubungan persahabatan juga penting bagi semua setelah hubungan antara tuhan, hubungan antara nabi, dan hubungan kekeluargaan…

Apr 1, 2010

it’s my fate

maybe now it’s time to be me. a real me. I'm not saying that I’m a fake or plastic person who have a two different  identity in front of other people..
before between 2005-2007
i was a shy, untalkative, secretive, arrogance person. i have no friends. juz  one or two friends who are keep all my secrets inside. i do not know how to communicate with people. i juz watching my friends, socialize with other people in school. and what i do when they are talking each other?? i juz sit at my chair, take my note n text book at the desk n watching them talking while i talk to myself silently inside.
yes,, i have a friends. a little. i don’t know how i must take care of their heart because when i talking,  im not talking what about my feels even its very hurt. i juz say “yes” n don’t know how to say “no”. and yet, they alway pushing me into the hard situation. i assume that when i say “yes” its meant i was take care of their feeling but it hurt my heart deeply!! i have a courage, but i dont know to use it. my mom always said that i use my courage at the “wrong place”.

now 2008-2010

im not a schema gurl anymore. i was expressed my feels, my courage at the PLKN. i was being myself at the camp. i’m very proud becouse i was found myself there.but its, no longer when i in part2 at uitm.. it ruin myself.. i not anymore “me”.. i was transform to be a dirty me.. its totally not me.not at the part1. i became hate myself n be a new me who like to enjoy the gurl feels with the fashion, make up, stylish n the damn bitch things.. it’s becouse of what???? becouse of friends..

sooner or later, or rite now,,

i have to transform back to my old me. who are untalkative, secretive, but become more stronger than before n of course more outspoken and let other down before they hit me down.. i hate others. i’ll become more selfish than before n be a real sharp silent heart breaker.who wanna  break their  heart?? so,, let’s be my friends.

“friend not break their relationship, but other friend, will be a silent heart breaker or maybe back stabber.”