Apr 3, 2010

lucky im in love with my bestfriend…

1.21pm sabtu 3/4/2010 (saved by WLW)

 

feel like im fall in love for the second chance..

bak kata pepatah melayu, “ hilang tumbuh, patah berganti.”

terubat rase hati yang luka lara..berbunga-bunga rasenye hati bila disampingnye.bahagia rasenye..

luka yang lama dirasekan seperti disapu ubat penyembuh segera.bukan mi segera je yang ada,ubat segera pun dah ade tau..

 

okey,,

semalam, kami berdua pegi site visit untuk subjek urban design.so,, lepas siap segala matlumat-maklumat yang perlu dicari, kitorang realize tension masing-masing.. die ajak aku tengok wayang, i said sori la x cukup bajet, so, die sepantas kilat cakap, “aku blanje” n aku lak, “jom”.. hahaha!! sangat keji disitu ye.

DSC02575

 

DSC02574

 

kitorang tengok cite Alice in the wonderland.. memang sesuai untuk pasangan kekasih seperti kami berdua kan.. (^-^)

mase menghayati cite Alice tu, hati aku berbunga-bunga macam kene panahan cinta buat kali kedua.bahgia giler..ye la, bile hati ni terguris, dan dalam mase yang same ade orang disamping kite yang membantu memberi sokongan semangat dari segi mental selepas family n boyfriend.

aku rase macam bende yang aku hilang tu, Tuhan telah menggantikan dengan yang baru, yang lebih perfect than before..

 

cuba bayangkan,,,

kamu  sangat mencintai relationship kamu dengan bf koz bf kamu tu sangat baik,caring, helping n sumelah. tetibe, kamu telah menguriskan hatinya n bukan maksud kamu untuk menguris, tapi untuk kebaikan bf kamu tu. dalam mase tu jugak, bf kamu yang terasa telah putuskan hubungan cinta kamu tu tanpa kamu mahu. ye la kan, kamu buat bende untuk kebaikan bf kamu walaupun bende tu menyakitkan. setelah kamu single, baru je beberapa jam kamu single, ade seorang lelaki  yang kamu pun memang kenallah laki tu koz korang penah jatuh cinta sebelum kamu mencintai x-bf kamu tapi masing-masing diamkan aje telah pulang kepangkuan kamu. dan die telah mengubati hati kamu..semestinya kamu merasakan kamu berdua telah jatuh cinta buat kali kedua pada orang yang same..

 

dari segi psikologinye,,

 

manusia mempunyai banyak hubungan. yang nak ditekankan disini adalah hubungan manusia dengan manusia.antaranya ialah:

 

  • hubungan kekeluargaan

hubungan antara anak n ibu bapa

hubungan antara ibu bapa n anak

hubungan adik n kakak

hubungan  kakak n adik

hubungan adik n abang

hubungan abang n adik

  • hubungan guru n pelajar

hubungan pelajar n guru

  • hubungan percintaan
  • hubungan persahabatan

 

 

p/s: menyanyangi hubungan bukanlah sekadar menyanyangi hubungan percintaan namun hubungan persahabatan juga penting bagi semua setelah hubungan antara tuhan, hubungan antara nabi, dan hubungan kekeluargaan…

No comments: