Aug 26, 2010

muslimah style.

 

22160_288600457479_112179727479_3298255_3625928_n

 

35022_135332806494492_109822995712140_287557_1802726_n

 

images

 

gambar-22

 

images (1)

jilbab_salah_03

hurm, okeh. kat cinie saya nak memperingati diri saya sendiri agar menekankan cara berpakaian lebih-lebih lagi tudung. untuk step pertama, saya nak ubah cara memakai tudung. sia-sia je kalau saya pkai tapi tetap menampakkan aurat. klu nak tunjuk aurat, free hair trus.kalau nak tunjuk aurat tunjuk trus. ada unsur kejahatan disitu. okey, secara perlahan-lahan, saya akan cuba sedaya yang ada untuk berubah dalam berpakaian.

tudung/selendang:

rendahkan sanggul, atau ikat serendah yang mungkin. kain tudung kat depan tu haruslah menutupi bahagian dada. oh,, tak lupa tudung tu tak menampakkan tengkuk jugak ye..

bahan wangian:

oh, saya memang tidak mengunakan sebarang wangian kerana saya allergy dengan perfume. pakai deodorant sudeyh….

wedges/ heals:

oh, terpaksa la saya slow-slow untuk x memakai kamu semua. actually, saya pun dah letih menipu orang sekeliling dengan ketinggian yang pura-pura camtu. dah tiba dah ngaku dan terima seadanya bahawa saya ni seorang wanita yang pendek, rendah, ketot and bla bla… oh,, jangan lupa bertutup.

pakaian-pakaian yang ketat:

hurm,,, saya ni memang tak pakai ketat. tapi ada la jugak baju-baju ketat yang tersesat dalam almari saya tu. so, dah tiba masanya saya mix and match balik pkaian tu supaya nampak tak ketat or x tayah pkai trus.

perhiasan, make up:

perhiasan macam gelang, cincin or else memang pakai. bahkan pakai pun dapat pahala namun jangan melebih-lebih. yang bab perhiasan memang saya pakai yang penting-penting je. sekadar amik sunat pakai rantai or gelang or cincin or bla bla setiap satu.tak lebih daripada satu. bab make up, dah tak leh dah make up tebal –tebal dan melebih-lebih tak baik! make up natural sudeyh…. (penah ke aku make up tebal –tebal sekadar nak keluar kat depan rumah??)

 

11536_1202879506510_1064260593_30596747_7942835_n hah, make up tyme dinner jer yang brani nak tebal-tebal pon..

1 comment:

tagskie said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/