Sep 30, 2010

tidak suka bercerita.

DSC05509duk di KFC dan,,,,






membuat esement dengan memerhatikan bilangan kenderaan diluar tingkap kfc..
DSC05516
DSC05515
cukup-cukup-cukup memeningkan kepala tahu..
cerita sebegitu saya kurang gemar bercerita disini termasuklah masalah-masalah makhluk-makhluk yang suka sangat jaga tepi kain orang dan membuat ketupat. terima kasih la wahai makhluk-makhluk yang suka membuat ketupat oii…



cerita sebegini sangat gemar diluahkan didalam belog ini.. (^_^)
DSC05550
ya! sangat suka kerana belog saya adalah medan saya meluahkan rasa senang dalam hati saya disamping me-rilek-kan jiwa saya dikacau oleh makhluk lain!!

ngantuk~~~

wait for next entry~~

Sep 26, 2010

lalala~~

ekcely,, actually, banyak sangat idea nak update blog nie..
bile bukak je windows live writer dah lupa segala apa yang nak di story-story-kan.
so,, amik la gmbo ni wt kenangan dalam page nie..
DSC05535
hatiku menyanyi lalalalala~~
sume masalah, sume luka-luka dihati dek umpatan lidah-lidah jahat,beban-beban kerja yang selalu je aku wat silap dibuang di laut nun membiru disana hatiku sudah lapang.
DSC05534
DSC05541
DSC05547
saya mahu pulang, entry pon dah habes~~
next entry please!!~~~~

Sep 25, 2010

boring

hye, nama saya nik farahanis.

panggil saya anis. biasa orang panggil anis or nik. =)

.

.

.

wei, bosan la… huhuhu….

bye! nak pegi buat keje grup..

gtg~~

Sep 24, 2010

arrogant

question: do you know what that mean?
DSC05383
answer: yes! arrogancy!
i’m an arrogant person. but, not kinda gewdikw type okhey.
please take note i’m not 100% arrogant~~
arrogant kat cinie (pada diri saya) adalah;-
alone*
suka wat hal sendiri tak suka menyampuk mencampur urusan orang len. jangan cakap saya tak caring kamu, kamu and kamu pulak! y?? sebab nanti cakap jaga tepi kaen orang pulakk. and the most important is, tak suka orang amik tahu amik port dalam urusan saya. y?? y lagi, sebab tyme saya emo2 saya diam and selalu pun memang diam. bila saya diam, jangan layan saya takut mengusutkan lagi  keadaan mental saya.kalau kamu, kamu tak puas hati, please soft spoken ngan saya ye, contohnya, “awak,boleh tak mintak awak vacuum lantai?” dengan nada senyum.tahu nada senyum camne? lembut la.. jangan duk sindir-sindir..sindiran tu lebih menyakitkan tahu! kau sakit ati, aku pun sakit ati. contoh “ hai lantai ni nak suoh orang gaji ke sapu….” hah,kan tak sedap telinga2 mendengar.. korang pun sakit ati kan..tegur tak pe tapi biar berhalus. halus-halus-halus. i love the way my new friend tegur i.sungguh berhalus.. (^_^)
menyepi*
hai, blog pon dah name untalkative kan…. pendiam dengan orang yang saya hormati. saya takut tersalah bahasa kerana lidah hati binasa. bukan hati saya je, hati orang orang len jugak binasa. and,, susah menegur sapa. sebab, bila tegur msti tak dilayan. tak pun tengok aku pelik je?? what going wrong hah?? tell me please.. so, saya decided untuk senyum sahaja. lantak korang lah nak wat dosa mentah kat aku. aku dapat pahala, korang jugak la yang rugi.
hand*
apa maksud tangan? of couse la bantu tolong kan. saya tak suka orang bantu saya. kalu saya mintak tolong tu maknenye memang saya dah dlm hard situation la tu. thank you to all the saviors yang pernah membantu saya. jasamu akanku balas. insyallah.semoga tuhan membalas jasa ikhlasmu. ohh,, tak lupa jugak kepada yang betul2 100% arrogant, sombong and angkuh yang apabila diminta bantuan tidak dilayan, kalu betul2 tak leh tolong tak apa.saya faham. tapi, bila ckp xleh tolong, tetibe tgk duk tolong orang len tu lantak kau lah. so, jangan la tergedik-gedik pulak mintak bantuan dari aku ya!! terus terang saya cakap, saya tak suka menolong orang yang bermuka-muka, hanya tahu take advantage atas diri saya! hamboi kau,tyme aku susah ko wt tak layan kan. duk mengumpat-ngumpat belakang aku, duk menjeling-jeling sinis kat aku. hai tyme aku senang nampak pulak kau terhegeh-hegeh cari aku kan..memang berapi-api nie~~~~
ini adalah statement benar kepada diri saya. saya sombong bukan sombong tak ingat dunia.tapi menjadi sombong atas pengalaman yang telah dilalui.selalu sangat dengar,, “nik tu sombong lah..” “anis tu sombong lah.” yes! i admit memang saya sombong. kalu tak korang suke la mempermainkan aku ya kerana aku tak pandai nak menolak permintaan bodoh manusia2 parasit!
kau mahu kau untung aku rugi tapi tidak aku. aku mahu aku untung kau pun untung paham. belajar berakit dahulu berenang ketepian. biar sakit dahulu senang kemudian. belajar jadi susah~~~

Sep 22, 2010

congrate kak ita!

tahniah kak ita yang selamat diijab kabulkan dibulan syawal ini..

gembira tengok mereka yang sudah berjaya mendirikan masjid.. (^-^)

DSC01181

ini gambar di petronas ye.sedang mengisi angin kenderaan ini.

DSC01182

 DSC05033

 DSC05035

 DSC05037

sesampai je disana, terkam kat budak ain yang tak reti duk diam dlu. hesh, susah nak pegang budak ni..

 DSC05043

sebelum akad nikah.. kak ita berdebar-debar..

 DSC05046

bersama umi…

 DSC05065

umi khuyuk tengok kak ita sanding ie..

 DSC05087

turn umi n abah plak. heheh

 DSC05095

yang ni bile lagi???

 DSC05098

 

 DSC05099

 DSC05100

 DSC05103

 DSC05105

 DSC05106

yang ni pon bergedik jugak lah aih..

 DSC05119

 DSC05121

 16092010809

 

 16092010836

 

 16092010837

 

 16092010847

 

 16092010850

 

 16092010851

 

 16092010852

 

 16092010853

 

 16092010855

 

 16092010858

 

 DSC05148

 

 DSC05161

 

 DSC05249

okay dah abes..manyak gambar ooo…. c u next entry ya!..

Sep 20, 2010

masih tiada mood untuk belajar..

betapa takde moodnye nak belaja,, sampai terpaksa google video berkaitan assignment for take back the spirit.. (T__T)... agricultural action plan.DPN3 "pertanian adalah perniagaan." assignment for rural planning.







p/s: masih lagi mahu bersama keluarga kerana masih lagi dibulan syawal..... (T___T)

Sep 15, 2010

beauty or pretty?

cantik ke tak cantik ke tu tak penting.sebab,, everybody are beautiful rite.. semua orang cantik dan hodoh. kecantikan tu adalah abstract dan sesiapa sahaja boleh menilai cantik atau hodoh sebab beauty lies in the eyes of the beholder. so,, tak bolehlah nak meyakinkan semua manusia kan bumi ni seseorang itu adalah tercantik bukan?
tak semestinya yang hodoh perlu ber-make-up tebal untuk kelihatan cantik. itu adalah salah! mungkin diri kita je yang berasa kita ni hodoh, tapi hakikatnya ada segelintir manusia sedang admiring kita dalam tak sedar! bersyukurlah apa adanya kita ya. be natural beauty. everybody natural beauty ya kawan-kawan.
so, janganlah kita merendah diri akan rupa paras yang kita miliki dan jangan pulak takbur dan meninggi diri. bersyukur akan pemberian Allah kerana itu adalah milik Allah.kita hanya meminjam saja. nasib bek tuhan bagi kalu tuhan tak bagi,, tak berupa paras la kita. dan kecantikan luaran ini adalah sementara sahaja.kalau betul nk cantik n jaga pemberian Allah ni, jagalah amalan kita, akhlak kita, ibadah kita agar kat dunia seterusnya kita kekal cantik insyallah.. (^-^)..
done
this is some of my friends yang dimata saya mereka adalah cantik..
credit for pics mereka yang saya curi..huhuhh,, (-.-)’’’’
okay,, bubye~~~

Sep 14, 2010

::mode raya::

ouh,, masih tak dapat nak ubah mode raya nie..

so,, blog pon tak dapat nak update.. fuhh,,

bye!

DSC04732

Sep 9, 2010

salam lebaran

DSC04633 (2)

ini adalah hasil kreatif ayah saya ya.. dah 2 kali syawal kami guna pelita ini. a’ah boleh la dipanggil pelita kan. (^_^) okay,, dikesempatan ini saya nak ucapkan selamat menyambut bulan syawal dengan penuh kesedaran selepas menjalani ibadah puasa dibulan ramadhan. pohon maaf dipinta moga dimaafkan segala kesilapan lalu.. n semoga jumpa lagi ramadhan di tahun hadapan.. (T-T)

 

p/s: insyallah dapat menyambut syawal seperti sedia kala walaupun ini adalah raya pertama tanpa arwah tok mek.. kami semua rindu tok mek sangat-sangat.. (T_____T)

Sep 8, 2010

random post

hye! kenapa dah tak update??

buzy nak rayakah??

saya tunggu nak tgk awaklah!

ini kerja sambilan.

bila ada waktu lapang,, mulalah membazirkan barang make up try make up pelbagai cara make up and pelbagai tudung yang terserempak dalam almari tuh.. pastu mula la bergedik sakan dengan camera fon yang tak seberapa tuh..

DSC04291

 

 DSC04301

 

 

 DSC04312

 

DSC04325

 

 

 

DSC04335

 

 

 

DSC04339

 

 DSC04343

okay,, try selendang hijau plak.

 DSC04350

 

 DSC04351

 

 DSC04357

 

 DSC04364

 

 DSC04365

 

 DSC04366

 

 DSC04367

 

 DSC04373

fakta: saya tak pernah pakai tudung kelabu sebelum nie. saya lebih suka pakai tudung hitam atau warna-warna yang saya suka sahaja.

 DSC04423

 

 DSC04433

 

 DSC04436

 

 DSC04451

 

 DSC04468

fakta lagi: saya memang tak suka pakaian warna putih sebab cepat kotor. (-.-)’’’ tudung putih pulak nampak muka saya gelap.. (-.-)’’’

 DSC04493

 

 DSC04505

 

 DSC04538