Sep 24, 2010

arrogant

question: do you know what that mean?
DSC05383
answer: yes! arrogancy!
i’m an arrogant person. but, not kinda gewdikw type okhey.
please take note i’m not 100% arrogant~~
arrogant kat cinie (pada diri saya) adalah;-
alone*
suka wat hal sendiri tak suka menyampuk mencampur urusan orang len. jangan cakap saya tak caring kamu, kamu and kamu pulak! y?? sebab nanti cakap jaga tepi kaen orang pulakk. and the most important is, tak suka orang amik tahu amik port dalam urusan saya. y?? y lagi, sebab tyme saya emo2 saya diam and selalu pun memang diam. bila saya diam, jangan layan saya takut mengusutkan lagi  keadaan mental saya.kalau kamu, kamu tak puas hati, please soft spoken ngan saya ye, contohnya, “awak,boleh tak mintak awak vacuum lantai?” dengan nada senyum.tahu nada senyum camne? lembut la.. jangan duk sindir-sindir..sindiran tu lebih menyakitkan tahu! kau sakit ati, aku pun sakit ati. contoh “ hai lantai ni nak suoh orang gaji ke sapu….” hah,kan tak sedap telinga2 mendengar.. korang pun sakit ati kan..tegur tak pe tapi biar berhalus. halus-halus-halus. i love the way my new friend tegur i.sungguh berhalus.. (^_^)
menyepi*
hai, blog pon dah name untalkative kan…. pendiam dengan orang yang saya hormati. saya takut tersalah bahasa kerana lidah hati binasa. bukan hati saya je, hati orang orang len jugak binasa. and,, susah menegur sapa. sebab, bila tegur msti tak dilayan. tak pun tengok aku pelik je?? what going wrong hah?? tell me please.. so, saya decided untuk senyum sahaja. lantak korang lah nak wat dosa mentah kat aku. aku dapat pahala, korang jugak la yang rugi.
hand*
apa maksud tangan? of couse la bantu tolong kan. saya tak suka orang bantu saya. kalu saya mintak tolong tu maknenye memang saya dah dlm hard situation la tu. thank you to all the saviors yang pernah membantu saya. jasamu akanku balas. insyallah.semoga tuhan membalas jasa ikhlasmu. ohh,, tak lupa jugak kepada yang betul2 100% arrogant, sombong and angkuh yang apabila diminta bantuan tidak dilayan, kalu betul2 tak leh tolong tak apa.saya faham. tapi, bila ckp xleh tolong, tetibe tgk duk tolong orang len tu lantak kau lah. so, jangan la tergedik-gedik pulak mintak bantuan dari aku ya!! terus terang saya cakap, saya tak suka menolong orang yang bermuka-muka, hanya tahu take advantage atas diri saya! hamboi kau,tyme aku susah ko wt tak layan kan. duk mengumpat-ngumpat belakang aku, duk menjeling-jeling sinis kat aku. hai tyme aku senang nampak pulak kau terhegeh-hegeh cari aku kan..memang berapi-api nie~~~~
ini adalah statement benar kepada diri saya. saya sombong bukan sombong tak ingat dunia.tapi menjadi sombong atas pengalaman yang telah dilalui.selalu sangat dengar,, “nik tu sombong lah..” “anis tu sombong lah.” yes! i admit memang saya sombong. kalu tak korang suke la mempermainkan aku ya kerana aku tak pandai nak menolak permintaan bodoh manusia2 parasit!
kau mahu kau untung aku rugi tapi tidak aku. aku mahu aku untung kau pun untung paham. belajar berakit dahulu berenang ketepian. biar sakit dahulu senang kemudian. belajar jadi susah~~~

3 comments:

Expetez said...

wei!arrogant nie sombong la!!!eee gune lh google translate!!pastu nk gune ayat "english" tp "a arrogant" patut nye "an arrogant"

Fakhrul Zakry said...

salam,

haha baca this entry totally remind me when we were in form 3.

haha. dulu selalu ngumpat nik dengan amar and badrul.., yelah waktu tak kenal lagi.. yelah, nik kan senyap. but then, bila form4 and form 5, sekelas.. baik je.. then dah kenal.. dah rapat. semua jadi okay. baru faham personaliti nik.
:D

dulu dah minta maaf kan..
so hari ni nak minta maaf lagi,
i will represent from 3 all us asking for apologies again :D
nge.,

btw, gud luck :D

anis said...

expetez: tenkiu eby.. alang kan tak reti sangat bi ni.. tgh nk polish balik la ni... bukan mcm bebi, pro english.. ajar la alang...

fakhrul: haha..never mind.. bese la tu org ngumpat-ngumpat tu..huhu.. apologies already excepted.. ;))