Sep 15, 2010

beauty or pretty?

cantik ke tak cantik ke tu tak penting.sebab,, everybody are beautiful rite.. semua orang cantik dan hodoh. kecantikan tu adalah abstract dan sesiapa sahaja boleh menilai cantik atau hodoh sebab beauty lies in the eyes of the beholder. so,, tak bolehlah nak meyakinkan semua manusia kan bumi ni seseorang itu adalah tercantik bukan?
tak semestinya yang hodoh perlu ber-make-up tebal untuk kelihatan cantik. itu adalah salah! mungkin diri kita je yang berasa kita ni hodoh, tapi hakikatnya ada segelintir manusia sedang admiring kita dalam tak sedar! bersyukurlah apa adanya kita ya. be natural beauty. everybody natural beauty ya kawan-kawan.
so, janganlah kita merendah diri akan rupa paras yang kita miliki dan jangan pulak takbur dan meninggi diri. bersyukur akan pemberian Allah kerana itu adalah milik Allah.kita hanya meminjam saja. nasib bek tuhan bagi kalu tuhan tak bagi,, tak berupa paras la kita. dan kecantikan luaran ini adalah sementara sahaja.kalau betul nk cantik n jaga pemberian Allah ni, jagalah amalan kita, akhlak kita, ibadah kita agar kat dunia seterusnya kita kekal cantik insyallah.. (^-^)..
done
this is some of my friends yang dimata saya mereka adalah cantik..
credit for pics mereka yang saya curi..huhuhh,, (-.-)’’’’
okay,, bubye~~~

No comments: