Nov 28, 2010

“must have” list

ni list saya. bukan list kamu. hehehh.. ngade je ye.. oklah. ini diantara must have list untuk saya.

laptop..

alah,, boleh dikatakan semua pelajar universiti ada laptop. tp ini list saya dari sekolah menengah lagi.. alhamdulillah sudah dapat.. ^_^

DSC01443

suatu ketika dahulu……..

P1020850P1020448

sekarang sangat rindukan laptop acer ini… Y______Y

 

DSC01640

ini sekarang. yeay!

DSC01693

part 4..

kereta kecil..

saya idamkan kereta kancil turbo.cewah sebab ape turbo?? sebab kancil kan kecik molek je. sesuai la untuk budak pempuan faminin macam saya nih.. ops! faminin?? hehehh..kancil kan lembab sebab die kecik, so selalu je kene aniaya atas jalan.. sume duk main lintas-lintas je.. T__T padahal diri sendiri bawak slow motion hahahaha.. bila encik muiezz saya bawak kereta kancil merah masa part6 dulu, memang saya hias habis ah dalaman kereta tu.. bukan bahagian enjin ye.. kat dalam kete tu dah macam kereta budak pempuan dah..huhuhu.. tp sayang, kereta tu da takde.. jgn tanya kenapa, buat la konklusi masing-masing.. –_-

DSC02241DSC01543 - Copy (2)DSC02237

alhamdulillah tuhan maha kaya lagi maha pemberi. Dia amik apa yang kita ada, Dia bagi yang jauh lagi baik dari yang itu.. kereta muiezz kancil keluaran pertama tahun 1995 klu x silap.auto. oh, auto bukan taste saya sangat sebenanye.. skrang Dia bagi yang keluaran terakhir untuk model kancil EX,manual! Alhamdulillah.. saya tak gemar kancil mata bulat sebab macam kelakar.. kenapa kancil?? bukan kereta lain? sebab saya suka ukur baju dibadan sendiri. saya masih lagi pelajar x bergaji. duit pun mintak ngan abah je. so, saya fikir, kereta kancil adalah kereta yang paling sesuai untuk saya. kenapa tak viva? sebab kakak saya punya. jadi, adiknya mestilah kurang siket pada kakaknya kan.. ceh, cepat bagi anugerah adik mithali cepat!!

DSC05750

tengok la reben saya… lalalalala~~~ baru beli tau. heh, pasaipa tunjuk gmbr reben? nak lempang?? nak!

DSC05840

DSC05968DSC05976DSC05995

tapi, pemandunya tetap sama..hahahaha!! saya ni pemalas nak drive tapi suka sangat sangat n sangat sangat juga sangat sangat pergi berjalan-jalan… ^_~

camera..

i love lens! a’ah, suka sangat bergambar n amik gambar. mulanya, saya berhajat untuk memiliki sebuah DSLR canon a230 kalu tak silap. masa duk survey-survey ngan abah dekat kedai yang ada kat terengganu ini,  n tanya mr google, camera ni hanya untuk beginner kira sesuai lah untuk saya kan. tapi abah lebih berkenan yang professional punya yang boleh merakam tu.. so,abah cakap, tunggu la abah pergi KL tengok-tengok kat sana lagi murah.. bile dah blogwalking ape sume, macam sarat la pulak kan nak bawak bende alah besa gedabak tuh kan.. so, minat kat DSLR semakin kurang kurang dan terus rase macam menyampah pulak. sebab apa menyampah?? sebab kalau guna camera tu sah-sah la kite amik gambar orang lain lagi banyak daripada gambar diri sendiri kan. nak amik gmbr diri sendri macam guna camera fon n compact camera pun susah.. so, saya decided menukar taste kepada compact powder. eh tak, compact camera…..

 

P1030350

ini yang lama punya.. sudah rosak.. T___T  oh, masa ni kat apartment ilmu uniten. rumah kakak saya.. ^_^

 

Sony-Cyber-shot-DSC-T700-Red-tile

nak yang ini boleh??

sekarang, saya mahu yang atas ini.. mesti bersungguh-sungguh ni menyimpan wang tabung untuk sehelai camera ni! insyaallah… tak nak susahkan abah dah.. sony cybershot haruslah berwarna merah, tak kira yang slide atau tak. ^_~

smartphone..

oi! ini punya list memang melangit ah tingginya… ye la, bak kata umi, “student guna henfon murah-murah dah la.. ni nak pakai henfon kalah abah.. nak-nak student macam kaklang. semua barang nak rosak.”  –_-‘’ ye umi, ye.. barabg alang sume rosak.hahaha! entah la tahan panas kotnye.. tapi tak ape, ini sekadar wishlist sahaja.. dapat tak dapat lain cerita kan.. saya tak gemar sangat blackberry or iphone. biaq pi la kawan-kawan duk gila 2 benda tu.. but, i’m not interested with both..  tapi, kalu orang nak bagi tu, saya terima aje la, tak kesah pon nak bagi ape kan.. sume amik.. jangan tolak rezeki..

 

x10-mini-pl4

sony-ericsson-xperia-x10-mini-pro-01-tile

this is sony ericsson xperia x10 mini pro.. saya suka la android ni.. mengidam mende ni bila tengok die punya application lengkap n tepat dengan apa yang saya nak. mulanya cume menjadi keinginan sahaja.. tak terdetik pun nak masukkan dalam wishlist. tapi bila dah tengok kawan aku sorang ni da pkai SE yuri idaman kalbunya, apa lagi.. terus diserap ke dalam wishlist.. hahahaha… tapi, buat masa sekarang tak berhajat lagi nak membeli. kalu rosak, nanya! enfon mahal-mahal rosak. henfon SE cybershot aku tu pun baru je kene lenyek oleh kereta.. –_-. jadi biaq dulu la pakai je fon yang boleh hantar mesej n kol dulu. biar pandai pegang enfon dulu kan..

 

ok, that all for today.. babai~~

No comments: