Dec 25, 2010

be yourself. saya budak baru belajar.

 

be yourself. may be you’re the one in this world.

DSC05986

 

ehem, apa-apa yang kita nak cerita dan menulis dalam blog ini adalah tentang kehidupan kita. so, tak usah lah nak memikirkan apa yang orang lain cakap macam, “eleh, typical malay gurl.” whatever…….. kita jadi lah diri kita sendiri.apa yang kita lalui tak sama dengan orang lain melaluinya. kalau kita berkebun, kita ceritalah pasal apa yang kite tanam dan berkongsi pengalaman. kalau kita jadi penyayi, kita ceritalah apa aktiviti atau show yang akan kita buat nanti. kalau kita pelajar, kite berceritalah dan berkongsi ilmu yang kita baru belajar. kalau kita seorang guru, kita ceritalah dan ajarlah apa ilmu yang patut dikongsi bersama. tak perlu bersusah payah nak jadi orang lain kan.. baru la hidup ni berwarna-warni, mengenali pelbagai jenis orang kan.. cheer, cheer baby.. ^_^

saya pun budak baru belajar. remaja perempuan..ehm, remaja ka?? umur dah 20-an.. bole bole la…hukhuk… ye la, perempuan dan fashion tak boleh dipisahkan.saya mengaku saya suka berfasyen dan ber-make up. tipu la kalau saya cakap saya tak suka.masalahnya adalah saya ni pemalu siket nak berfashion lebih-lebih macam fashionista yang memang membuat saya terpegun! tapi sekarang sudah berani sket nak berfesyen. mereka ni memang memberi keberanian kepada saya untuk ber-fashion dan menikmati kemanisan alam remaja ini.siapa kata shopping pakaian tak best?? siapa yang cakap tak best tu mungkin ada pendapat sendiri la kan.. tapi mejoritinya memang akui shopping itu adalah penawar bagi perempuan! hahaha… lepas balik shopping bru berkira duit kan.. hukhuk .. ala, biasa la tu.. ^_~

style yang saya suka adalah style simple and pretty macam kat atas tu. tak melebih-lebih, dan tak menjadi tumpuan orang sangat.yang penting kemas. antara blogger fashionista-fashionista yang memberi inspirasi kat saya adalah, fatin liyana, nurul ain, ashah amin (baru je jumpa memang terpikat tudung gayanya.) dan fatin suhana.

DSC05112

Fatin Liyana.

siapa yang tak kenal blogger terfemes ni.. boleh clik nama kat atas ni untuk ke blog dia. gambar ni pun amik dari blog dia juga..huhu.. saya suka sangat baju-baju yang dia match. padai sangat bermain warna. saya suka dress dia dan cara dia mengayakannya. ^_^

 

65869_156598407704302_100000624309572_339999_1858552_n

Nurul Ain Abd Salam.

ini pulak kak ain. saya suka gaya makeup yang dikenakannya. rupaya natural saja cara die make up.. memang suka! tuan pun cantik cun melecun.. dia punya gaya tudung pun saya suka.. ^_^

 

 

878673_2

Aishah Amin.

say baru saja kenal dia melalui blog walk. saya duk cari-cari jugak la mane blog aishah amin ni..rupa-rupanye dia tak de blogspot.dia ade fan facebook and lookbook.nu.. muda-muda dah jadi lecturer.. saya memang sangat-sangat jatuh hati dengan style die pakai tudung. simple but menutupi aurat. beli tudung mahal-mahal tapi tak tutup aurat tak bermakna pakai tudung. yang penting tutup aurat. selama ni saya duk bantai je pakai shawl singkat-singkat.. ni, tudung rm10 rm20 dah boleh tutup aurat.. memang menarik perhatian saya! lepas ni nak pakai tudung gaya camni lah.. insyallah…

23846_1369917453491_1398386923_31049591_2123490_n

Fatin Suhana.

ini pulak fatin suhana.apa yang membuat saya suka padanya adalah simple and always think positive. entry dia menggambarkan hati dia yang baik.fuuuu…. saya suka die!! ^_~ oh! first time tengok dia kat home fb saya,saya ingatkan profile kakak saya, rupanya, fatin suhana… meh meh tengok gambar mereka berdua..

73810_1702201440383_1398386923_31862169_5801155_n-horz

gaya pakai tudung bawal pun sama tau.

5280_1174857977126_1398386923_30500199_7208050_n-horz

sama tak? ada iras-iras tak?? pakai tudung biru itu adalah  kakak saya ya.

back to our main point, saya ni budak baru belajar. kalau boleh saya nak berani-berani dan memberi keberanian la kepada perempuan yang pemalu macam saya ni berfesyen ala-ala diorang sume.yang penting bagi saya adalah simple.tapi jangan pulak 100% ikut diorang. kerana kita pasti ada kelebihan diri kita masing-masing.. tak usah lah malu kalau tetap menutup aurat.. ok lah, dah habis merepek-repek ni..

bye!~ ^_^

No comments: