Nov 11, 2011

noktah


assalamualaikum..


cukup setakat ini apa yang terakam
cukuplah segala apa yang diluahkan
memang benar perpisahan menyakitkan
apakan daya hidup harus diteruskan

bukan sekadar kata-kata tapi penuh bermakna
disini kan menjadi saksi dan wakaf tinggalan lama
tika rindu menyelubungi hadirlah bersua
tiada lagi penulisan mahupun gambar bahagia

coretan kehidupan penuh bercampur
kerana diri tak tersusun dan hancur
dalam tak seperti apa yang ada diluar
tak pandai menulis mahupun berkata benar
kerana diri tak seindah apa yang dikhabar

dapat memberi tangan bantu menolong
mengenali yang lain yang disengani
memang gembira melihat bahagia orang
yang terkenal memang baik hati

diri harus dibaiki lagi
bukan sekadar membilang angka dibalik usia sendiri
tapi harus belajar mahirkan diri
bukan sekadar belajar tapi amal ilmu amali

apa yang tersirat haruslah disurat
kerana tak mahu hidup melarat
jauhkan caci hina yang maha hebat
kuburkan saja apa yang tersulit
supaya semua menjadi tenang dan terselamat

noktah sahaja kubur akhirnya
cukuplah saja semua disini
kerana akan ada yang terbaik disana
cukuplah saja mengenali diri ini
apa yang tidak tertulis bertulis jua akhirnya

jun sebagai permulaan november pengakhirnya
disini ramai yang tidak jujur mengikat tali
kerana mahu habuan sebesarnya
membuat busuk sengaja membaling tahi

si pendiam dan selalu menyinggah amatlah dihargai
kamulah saja penguat hati
maafkan apa yang telah terjadi
kerana semua adalah yang diingini
sekian saja sampai disini.


wassalam.

Nov 10, 2011

he

 

 

DSC_03828 - Copy copy

the love story.

Nov 9, 2011

just love this song

terjatuh cinta lagu ni dari hri pertama diterbitkan.

 

image

suka gaya ni time ni..

 

 

image

tengok jojo sekarang… dah jadi wanita…

 

ini dia mse dulu-dulu. click sini.

 

 

nite..

lelaki

Kau ada kawan perempuan?

Kau ada layan  sapaan perempuan lain?

Kau pernah berpimpin tangan dengan wanita lain?

Kau pernah ber-chat dengan wanita?

Kau pernah tolong wanita lain?

Kau pernah "crush" dengan wanita lain semasa kita punyai hubungan?

Kau penah curang?

Jika kau membalas sapaan wanita, kau hanya berahsia saja kepadaku?

Jika ada wanita yang mengilaimu adakah kamu hanya berdiam diri tnpa sebarang makluman kau berikan padaku?

Jika wanita meminta tolongmu adakah kau terus menolongnya tanpa meminta izinku?


Jika jawapannya "tidak"  untuk semua soalan diatas, maka beruntunglah wahai pasangan lelaki tersebut.


Dan,




He has his right to mad at you if you say "yes" for one of the questions above asked to you back.


Published with Blogger-droid v2.0

day 8: If you could change anything about you,what would it be? Why?

 

 

 

i’ll change NOTHING.

 

 

DSC_0145

 

 

because i believe my life story are the best story for me. Allah was created the beautiful life story at Luh Mahfuz. only me to choose what the best in my journey.. Alhamdulillah.. (n_n)b

journey k.berang-PJ

 

 

assalamualaikum..

DSC_0157

Sebelum tu follow my parents g hantar dua orang adik ke sekolah berasrama. nnti tinggal la sikecik x brape nk kecik tu sorang-sorang kt rumah.

 

DSC_0161

then, kami berpecah di ajil.. kami terus ke highway ajil-jerangau (eh-betulkah?) dan membawa bekal spegeti semangkuk penuh sorang.

 

 DSC_0162

fine-fine aku memang suke amik gambar perasan sorang-sorang macam ni.

 

DSC_0170

amik! jem kat karak highway.dah macam jem dekat tol sunway otw g kerja awal dulu saja. –_- 

 

 

 

 

 

 

 

balik rumah,

 

 

 

 

 

 

terus tido..

 

n_n

 

 

 

 

yang penting kami enjoy the journey walaupun hanya berdua.. (n_n)

 

wassalam..

Nov 8, 2011

.

 

 

Deep down in my heart, i miss you. i miss the way who your are. i miss every single moment we have been together.

Nov 6, 2011

tagged from yanna and lyna n_n

 

tenkiu kepada yanna and lyna sebab tag soalan-soalan ni kepada saya. n_n

 

let answer the questions.

11 things about me.

1- called me anis, nik, nikfarahanis.

2- love my family

3- love mr. muiz

4- love colours

5- dip in town n regionnal planning holder.

6 – will further study early next year insyaAllah.

7- day dreamer.

8 – love to be alone.

9- untalkative

10- shy

11 – love photography.

 

11 questions from yanna.

 

  1. MINAT SUKAN?? SUKAN APE?? – tennis.
  2. SIAPA ATLET PILIHAN ANDA?? – maria sharapova.
  3. SEJAK BILA BERGIAT AKTIF SEBAGAI BLOGGER?? –since 2008
  4. PERNAH MELANCONG LUAR NEGARA?? KAT MNE?? – thailand jek.. >.<
  5. WAKTU LAPANG SUKE BUAT APE??  - dreaming. =P
  6. PAKAIAN YANG PALING MAHAL ANDA BELI?? BRAND APE?? BERAPE HARGA?? – eh, i never buy an expensive brand.
  7. ADE LESEN?? LESEN APE?? – driving and riding motorcycle
  8. BLOGGER YANG ANDA MINAT?? SIAPE?? - kak ain. nurul ain abd salam. n_n
  9. SUKE AKTIVITI LASAK?? AKTIVITI APE??  - camping, kayak, and flying fox.
  10. CITA-CITA ANDA YANG BELUM TERCAPAI??  - marry with mr.muizzuddin. n______n
  11. THE LAST QUESTION IS... AGAK-AGAK NYER SIAPA YANG MENANG MASTERCHEF MALAYSIA???..HEHE  - aunnoo… (i-dont-know) i don’t watch tv. T-T

 

8 questions from lyna.

 

1-  blogger mana yang kauorang paling suka? – kak ain. nurul ain abd salam. n_n
2-  makna di sebalik link blog kauorang? – nama sayaaa….. n____n
3-  sebelum tidur apa yang kauorang akan fikirkan? – baring ats katil trus terbang ke alam mimpi.
4- bila last kauorang nangis? – tadi…. (eh-tadi-tu-x-tau-bila-) =P
5- status current relationship kauorang? in realtionship with muizzuddin.
6- apa benda yang paling bermakna dan dah bertahun kauorang masih simpan or guna? – err, my simcard??
7- impian yang kauorang nak sangat jadi kenyataan? – marry with mr. muizzuddin!!! n______n
8-  AARON AZIZ atau SHAHEIZY SAM atau FAHRIN AHMAD.LISA SURIHANI atau NEELOFA atau FASHA SANDA. yang mana satu idaman kalbu? – aaron muiz. eh, aaron aziz.. =P

 

wassalam.. n_~

Nov 4, 2011

,

 

 

“andai tekad hatinya pisah setelah setuju bersama,

ambillah nyawaku setelah sah lafaznya,

supaya aku kekal dengannya bersama diatas sana..”

 

 

amiin…

i wish

 

i wish all of the days i trough are just a dream.. and nothings happen. if i can make this wish came true…. –_-

 

 

 

p/s: i’ll answer the tags soon. =)

Nov 3, 2011

lorong itu

 

bila teringat balik kisah lama,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terasa sungguh manis dan bahagia,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tidak didugakan.

 

 

 

 

 

 

 

 

hati sentiasa berbunga dan terus berbunga.

 

 

n_n

Nov 2, 2011

6.Your bestfriend (s)

syafiq (4 – 6 tahun - stopped)

atirah (6 – 10 tahun- still contact)

darwis (6 – 12 tahun – still contact)

zu azwanis (7 – 10 tahun – still contact)

zalina (11 – 12 tahun – still contact)

solihah (13 – 15 tahun – still contact)

qhairunisa (13 – 17 tahun – still contact)

zurina (18 – 19 tahun – exbestfriend)

farah (19 – 21 tahun)

kak ain and kak ina (21 tahun more to buddies and colleagues)

 

but the best friend i ever know is sabrina even though just six months we being  close each other(1 semster). n_n

Nov 1, 2011

,

 

HATI: i told you that this time are more tougher than before!.

 

 

OTAK: yeah, i keep your word. -_-

,

 

kadang kala, ada benda yang tersentuh dijiwa.

ada sesuatu yang meronta-ronta.

harus bagaimana?

hendak saja melepaskan diri.

hendak saja menceburkan diri.

 

sudah lah!

Oct 31, 2011

nite

 

Picture0174

jom tido.gud nite peeps.. z_z

,

ada kamu semua boleh buat,






tiada kamu semua tergendala.


sigh*

Oct 30, 2011

,

People came and go..


that are part of life.




I hate when people go. T_T


Published with Blogger-droid v2.0

n_n

Mane nak cari laki macho pandai masak?

Tengah tulis resepi tomyam untuk saya.


Published with Blogger-droid v2.0

Oct 29, 2011

,

"Sometimes people don't know what we do. Eventhough we give 'em an explaination."

But for me, everytime. -_-

I'm tired to explain everytime but doesn't change anything.

Published with Blogger-droid v2.0

mengisi masa lapang

Assalamualaikum..


3 4 hari ni aku kelapangan waktu. So, aku penuhi waktu itu dengan ikut si muiz tolong abang n kezen dia jual kat pasar. Ala, jual kecik2 je. Huhu..


Dah.amik dlu 3 gambar ni.huhu.


Wassalam..


Published with Blogger-droid v2.0

blogger

Ber-belog menjadi lebih senang..n_n


P/s: susah nak cari lelaki rajin + setia sekarang.


Published with Blogger-droid v2.0

Oct 28, 2011

day 5: the most amazing things that happen to you

Assalamualaikum..


I have two amazing things that happen to me.


1) the boy that i admire fall in love with me after 4    years.  (Yeah, u all was read at day 2.)


2) i had the instinct that someone i loved will pass away. She was my grand mother. Late grandmom.


At the evening before she pass away, i could feel something will happen. The environment at that evening very sorrow make me feel cold. My heart was touched.


I walked back to my college from hang out with my boyfriend and opened the door and nobody inside. I sat at my bed, thinking and thinking untill my tears down but i don't know why i cried. I recite the yassin over and over untill i asleep.


Then, muiz called me to have a dinner with him.i prepared myself and met muiz. We walked together and i told him that this nite i feel so sorrow and sad. It's so cold tonite n i don't know why. After we had a dinner, at the right time, my sister called me that my grandmom was pass away a few hours ago.


I can't told what i feel at that time. But the most feeling  that i can tell was, i pleased her go with peacefull. a few minutes later, the heavy rain down from my eyes.. Haha. Thats normal situation rite. n_n


Okay, thats all the most amazing things that happen in my life. I hope i will get this instinct at the time for all my beloved person..


Wassalam..


Published with Blogger-droid v2.0

mimpi


Aku jumpa kau ditengah hari,

Pada tengah malam,

Dialam mimpi?

Mungkin,

Oh,tidak. Direaliti.

Separa.

Dialam maya. :)

Published with Blogger-droid v2.0

next (test)

Yeah, mlm2 buta nk test post entry gne android. n_n


Published with Blogger-droid v2.0

next...

will update latest entry.. insyaAllah.. n_n

Oct 27, 2011

day 4: .If you could live anywhere in the world,where would it be?


Masjidil-Haram-Malam-Hari
Makkah Al Mukarramah.


makkah_in_nigh

1-al-masjid-al-haram-makkah-saudi-arabia11
wanna wash out all the sins and be obedient to our Great Al Mighty Allah swt. InsyaAllah.. Amiin..

Oct 25, 2011

mutiara.

 

 

kita tak boleh ubah orang yang mengata,

 

 

 

 

kita yang kena ubah diri kita sendiri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tetapi,

 

 

 

 

 

 

 

jika kita sudah berubah,

 

 

 

 

 

 

namun masih lagi diperkatakan,

 

 

 

 

 

 

 

maka,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bersyukurlah.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kerana mereka telah menyumbangkan pahala kepadamu.. n_n

 

 

 

wassalam..

quote

“ Time’s up to be a cute girl.

It’s time to be a beautiful woman. =) "

day 3: If you only could have one wish,what would it be?

021-kaabah-masjid-al-haram-061

 

 

i wish, all of my beloved person (families, fut-husband, and fut-kids) and me will live happy ending in Jannah without Azab (but i know everbody do  mistake).. amiin….

pedas

eh, kau. tolong buat aku benci dan menyampah kat kau boleh??”

 

sigh.

Oct 24, 2011

facebook.

 

Nick Farahanis

Create Your Badge

do inform me here before add. n_n

only for serious friends. =D

quote

 

 

“kau patut AMAT DIHARGAI.”

 

DSC01154

 

takde siape selain keluarga dapat bagi macam kau bagi kat aku. *terharu* T_T

forget&forgive

 

Picture0167

thank you for being nothing to me. :’) good bye.

 

love who loves you the most. thank you Allah because gave me priceless gift. T-T

 

wassalam..

Oct 23, 2011

wish you were here

 

 

p/s: who?  =/

i don’t have a word.

 

Picture0232

day 1: Introduce yourself


assalamualaikum..

seriously i don’t like to make an essay. more prefer do some point or in poetry. yeah! make a difference yep. n_~ loving it!

Picture0100

working at utusan Airtime temporarily.but will be “worked”.  -.-
love spiritual music that can bring me some fresh spirit.  love music with my heart rhythm.
love to be some creative person and sometimes weirdooo… =.=
some of my life entries are in my poetries and pictures that have a thousand means. who are truly know me will guess the right meaning.
love to be alone and isolated. dunno why but i love it.
love to socialize in silent. u doesn’t know that i’m exist yup!
serious person in major. emotional yang terlebih. and sometimes can be moroon.. =.=
passionate in:-
online blogging, facebooking
make up stuff
fashion
photography
making something with paper and scissor, sewing.

and the important intro is,,,, MY NAME IS nikfarahanis. n_n
can call me what ever u want. nik, farah, anis, hanis, faranis, blabla. =P

more details here. n_~


Picture0111

selamat berkenalan semua!! helloo.. n_nb

wassalam…

blogger’s challenges

 

assalamualaikum…

saya nak main blogger’s challenges jugak! lalalalala~~ ops! boleh pulak macam tuh.. huhu.

 

blogger-challenge-300x354

sape-sape nak join boleh click sini..

yang ni takdak syarat or dateline. cuma suka-suka join. baguskan.. the main point mainan ni dibuat ialah untuk bloggers yang ketandusan idea untuk terus update dalam masa 15 hari. (boleh je selang-selang hari pun.. ) selain tu dapat merapatkan jugak ukhuwah sesama blogger. part ni aku suka.. ^_~

 

dan ini step permainan dia..

1.Introduce yourself

2.Explain your current relationship status

3.If you only could have one wish,what would it be?

4.If you could live anywhere in the world,where would it be?

5.The most amazing thing that ever happen to you?

6.Your bestfriend (s)

7.Choose lyrics and why you choose them?

8.If you could change anything about you,what would it be? Why?

9.Someone you look up to?

10.Your family

11.Google the meaning of your name and share what you got

12.A famous person you've been compared to

13.Something that puts a smile on your face no matter what

14.What are you afraid of?

15.Describe where you live

 

lepastu bagitao tuan pencetus idea ni yang kamu dah join..

sori lambat join.padahal dah 2 hari lepas saya tahu tapi tak terdetik nak join.sekarang ada masa free boleh la buat entry ni.. n-n

 

wassalam…

segmen: jom kenal!

 

assalamualaikum..

Syarat syarat :

# Dialu alukan untuk follow blog miera yang tak seberapa ney , tak nak follow takpe :)

# Buat tajuk " Segmen : Jom kenal kenal ! "

# Tepekkan gambar ala ala banner di atas tuh :)

# Tinggalkan link at ruangan komen ye :)

* Tempoh segmen : 22 Oktober - 26 Oktober 2011 .

 

ak

sape-sape nak join boleh tekan bannerkat atas. tak pon kat cini. n_n

 

saje je join segmen-segmen nie. nak merapatkan n mengikat ukwah sesama blogger. =)

lagi pun nak follow blog-blog kawan-kawan baru tak kesah lah tua muda untuk memenuhi dashboard saya. takde lah sunyi sangat dashboard tu… ^_^

 

wassalam…

Oct 22, 2011

hijab tutorial: tudung labuh.

 

assalamualaikum.

 

Picture0282

 

nak gedik-gedik kat blog sendiri jap eh.  nak buat tutorial tudung labuh. actually, saya tak pakai sangat tudung labuh tapi slow-slow kearah tu lah. n_n

nah, ni tutorial:-

Picture0203

pin kat bawah dagu. sebelah paling pendek dan sebelah paling panjang.

 

Picture0205

macam ni. sebelah je pnjang.

 

 

Picture0206

then, yang panjang tu naikkan keatas mcam kat atas tu.

 

 

Picture0207

pin guna jarum.

 

Picture0208

then, tarik yang panjang tu kearah pendek macam dalam gambar.

 

Picture0209

lilitkan atas kepala macam tu….

 

 

Picture0211

pinkan guna jarum or krongsang. krongsang gantung-gantung pun boleh…

 

Picture0212

tada…. dah jadik.. n_n

 

 

Picture0216

Picture0222

Picture0259senyuman manis untuk si manis saja.huhu.. gurau-gurau je. =P

 

wassalam… n_n ~

 

p/s: tudung ni beli kat TudungPeople sila search dalam facebook. dia punya shawl memang besar macam ni. saya suka! n_~

.

i wish you never exist in my life.

and i wish you’re just my beautiful dream.

thank you being my hologram ‘friend’.  =|

 

Copy of n623003240_484032_8536

 

please let go, get out from my life!! i really mean it.

Oct 21, 2011

are you ‘eat’ enough?

assalamualaikum,

 

adakah anda makan mencukupi untuk memberi tenaga terhadap tubuh badan anda?

167693_186284308071122_100000686637697_480901_185678_n

aku?? aku rasaaaaaa, cukup dah. tipu! belum cukup lagi sebenarnya. ok lah, straight to the point, selang beberapa hari lepas aku boleh pitam depan pintu dapur sebab terlalu lemah. seriously aku langsung tak lapar. nak tengok makanan pun taknak seharian tu. so, kerje aku online 24hours jelah.sampai la tengah malam, aku terasa sedikit lapar. sedikit je.so aku makan jemput-jemput then, aku terasa sangat-sangat lemah. belum sempat aku habis menumis bawang untuk buat nasi goreng malam-malam buta aku dah terbaring kat lantai. nasib baik sempat tutupkan api kat dapur. time tu aku rasa macam, eh aku dah nak mati ke?? ni ke sakratul maut?? sakit weh.seluruh badan dari kaki sampai ke kepala rasa seram sejuk and sengal-sengal tambahan pulak tekanan darah rendah. mungkin tu simptom simptom orang kebuluran.. =.=’’’’’ then aku mintak akak aku tolong buatkan air milo and bawakkan sebuku roti. aku makan tak habis.semua separuh-separuh. yang aku nak time tu hanya tido. aku rase macam body aku automatic shut down.low batry. kene recharge. huh..

(-_-!)

SAM_9397

pagi esoknya aku bangun, body aku tak seketar semalam dah. dah boleh bangun, siap-siap pergi kerja. tapi aku tahu tenaga simpanan yang ada ni tak cukup untuk aku tampung sampai lunch.so aku siap-siap beli roti, susu kotak and sebagai tambahan aku beli snickers. yes, snickers, dapat beri tenaga tambahan pada badan kita.

stat pada haritu, aku dah kena jaga time makan aku. actually ni bukan kali pertama aku kena. dari aku kecik sampai la sekarang aku memang mempunyai appetite yang rendah. selalu kebuluran padahal makanan besepah-sepah kat dapur. kalau kat umah memang aku kene lecture la dari mak aku. so, sekarang dah hidup sendiri. ni pun nasib baik duk dengan kakak. kalau betul-betul duk sorang aku kena pastikan setiap masa aku kena makan. kalau duk seri iskandar dulu rajin-rajin jugak aku beli makanan sebab aku tahu aku banyak duk rumah sorang-sorang koz aku punya course time tu tak banyak kelas… housemates sume gi kelas aku duk membuta lagi kat atas tilam.. n_n’’’ 

yang paling aku tak suka adalah makan nasi. entahlah. aku pun tak tahu. bila duk rumah, tak apa lah nak makan sekali 2hari pun.bila duk sendiri-sendiri kena rajin-rajin la makan nasik.banyak tenaga perlu digunakan. berat badan aku sekarang pun dah jauh sangat turun. kalau orang lain obesiti, aku?? hemmm…. kurus-kurus sangat pun tak best jugak. cepat sejuk. pastu sekeping je…. muka memang nampak tembam sebab lemak kat muka tak turun-turun. makan pun lemak bertambah kat pipi.. what the face… (-_-)

 

so, kalau terlalu aktif bekerja and korang jenis macam aku tak lalu makan, aku sarankan korang makan la tenaga tambahan ni,,

 

PowerBarPlus power bar.

 

31867788

power gel.

 

actually, power bar and power gel ni atlit-atlit yang selalu makan. tapi boleh je kita-kita yang aktif melakukan kerja hari-hari ambil benda ni…halalan toyyiba ye. ada yang ber kafein ada yang tak. aku prifer non kafein sebab aku alah dengan kafein bila ambik dalam quantiti yang banyak. so langkah selamat tak payah amik kafein dalam pemakanan.

 

power bar and power gel ni agak mahal la around rm7 –12 kot. ala, snicker pun dah cukup okay. ^_^

apa-apa pun, sarapan adalah sangat penting bagi semua orang tahu. amik la sarapan ye semua.jangan jadi macam aku, ayam mati diatas beras. eh, betul ke peribahasa nih?? hentam je la….

wassalam…

Oct 19, 2011

today



just reblog to my tumblr.. -_-

tumblr

kadang-kadang lagi best tumblr daripada blogspot.

namun, memang best daripada facebook! n_n

Oct 18, 2011

testing lagi

hai. 2 kali testing update, posting guna yahoo email.. ^_^

ada sape-sape kenal budak kecik itu tak??
ape??!! takde orang kenal??!!!...

ish, ish, ish....
kesian nye budak tu.....



takde motif hupdet... =.=


testing

hye, jadi ke ni ha??

nak try jugak..

nah amik nie..

header lame..

bye.