Jan 13, 2011

dalam trauma

 

saya masih lagi dalam truma. kisah 2 malam berturut-turut.kerana serangga dan sikap jantan yang nak amik kesempatan! ya Allah, mintak dijauhkan la perkara ini berlaku lagi…. T_____T

 

kisah 1: ulat gonggok (cerita pendek).

sedang syok-syok tido tiba-tiba tersedar sebab ulat gonggok sedang merayap dekat badan saya!!!! eeeuwwwww!!!! terus campak ulat gonggok tuh!! 2 eko plak tuh. and terus tak leh tido…lepas tu pening kepala.. T_T

 

kisah 2: abang service penggatal!!!!! (cerita panjang berjela-jela)

kisahnya begini.printer saya rosak, then kawan saya ada bagi num fon abg service ni. die siap amik printer tu dari rumah kita dan hantar balik bila dah siap. yang pelik, pegi amik tengah-tengah malam. hantar pon tengah2 malam. die datang umah saya dah 3 kali. 1st pegi amik printer and laptop housemate saya untuk direpair. 2nd, hantar laptop. 3rd antar printer. 1st n 2nd tu memang lame kot abang tu dok bercerita depan rumah kami entah pape sampai lari topik.. dah la datang dalam pukul 11malam. duk depan umah berejam jam..sampai mengantuk  kami ni ha. 1st datang, selekeh, 2nd datang mmg smart ah.siap pkai crem rambut ape bagai lagi malam-malam buta.

yang tak leh blah yang 3rd ni.. kali ketiga dia datang dia kol saya dulu. mulanya dia cakap nak hantar petang. skali tunggu tak datang-datang. malam jugak die datang. kol, die bagitau macam nih “boleh tak abg amik hang dulu pegi umah abg, abg nk crita sket pasai apa rosak printer hang nih pastu bru abg hantar hang dengan printer. buka apa, duk berbual-bual depan umah hang takut ganggu jiran pulak…” (ape kejadah pulak jantan nih nak amik aku!!!) aku pon gtau la “ah, tak per hantar je printer tu trus jiran-jiran saya nih sumenye student.dorang faham.biasa la student….” nasib bek la die cakap ok. fuh!

demi menjaga keselamatan diri, aku (tetibe “aku” biaq pi lah..) ajak la membe laki aku yang duk selang 2 3 buah dari umah aku mintak teman aku time abang tu sampai depan umah aku.. aku duk bual-bual ngan membe aku jantan tuh pun tepon la..yang tak leh blah die  siap suh aku buat kopi ke teh ke biskut ke nak join the club sembang malam-malam buta. pukul 1 pagi kot time tuh!!!! memang something wrong some where la kan… bila aku tanya die jauh lagi ke? boleh pulak die cakap jauh lagi la lambat lagi la skali dah duk depan umah aku… pergh!!! meremang bulu roma… pastu die kuar dari kete die and kuarkan printer aku.pastu trus muka die brubah tengok kawan laki aku tuh.. lepas sume setel bayar ape, die trus blah.yg kali ketiga nih memang kejap gile ah die hantar. selama ni setangah jam duk mengarut sembang bukan-bukan. kali ni 3 minit pun tak sampai sebab tengok membe aku tu ade skali.. fuh!

nak dijadikan cerita, bestfriend aku, farah ni nak beli laptop scond hand dari die. salah aku jugak la promote jantan tu kat farah. dorang pon penah la jumpe kan.. lepas die hantar printer aku tu, die pergi ajak farah lepak kat kedai mamat pukul 1 lebih .. pagi-pagi bute kot!!! tak ke pelik namenye tuh.yang si farah pulak ok je..dorang duk menyembang kisah dongeng yang direka cipta oleh jantan tu la kan.ckap saya ni tak jahat la tak main pempuan la.yang hang pegi ajak pempuan malam2 bute tu ape?? bru jumpe skali due je kot.. yang si farah ni pecaya je cakap die.. wallahualam la benar ke tak ape yang die crite tu kan.. nampa tak kat citu die tengah meracuni fikiran farah?? pagi ni aku duk bercrita pasal abg tu kat farah farah dah tak pecaya dah. dah pandang pelik dah kat aku. weh takut weh!!!! aku takut kawan aku tu termakan kata-kata jantan tuh!! nanti aku yang rasa bersalah kalau jadi pape hal kat kawan aku tuh! die tu dah la pecaya je ape yang orang “baik” bercerita… entah la.. aku skarang nih dah trauma dah dengan kes smalam..

apa yang penting sekali kat sini, jangan la kita buat “mudah-mudah” sangat dengan laki yang bru kte kenal. jangan buat peramah sangat n jangan terima je apa yang die mintak.. jangan pecaya apa yang dia cerita sbb kita tak kenal langsung siapa dia tu. jangan ikut laki yang bru kite kenal kalu die ajak pegi mana-mana. especially kalu tengah-tengah malam.. bahaya tuh!!

selama 6semester ni, ni la semester terakhir saya buat diploma kat uitm ni. selama 5semester lepas,saya dijaga betul-betul oleh encik muiezz.. so tak de sape yang berani nak kacau saya. ape-ape hal muiezz yang uruskan. sem nih adalah sem pertama saya hidup kat sni tanpa muiezz. semua kene buat sendiri. tengah drive pon berani lagi orang duk usha-usha, slama ni muezz je yang tolong drive. tak de pulak gangguan macam tuh.. rase sangat-sangat unsecure bila jadi perempuan nih..saya dah takut dah nak gi mana-mana or mintak bantuan orang baru n tak dikenali… nak je suh muiezz kawen awal-awal.bru rasa selamat. orang mungkin pikir negatif bila tengok kapel jalan laki pempuan. actually, jalan macam tu lagi selamat daripada jalan ramai-ramai dengan semua perempuan. bukan nak galakkan maksiat, tapi nak galakkan kawen awal bila dah sampai jodoh tu..kawen awal bukan gatal,tapi nak elakkan sebarang benda yang tidak diingini berlaku.. huhuhuuuuuuuu…….T__________T

 

masih dalam trauma.. wassalam… T___T

No comments: