Jan 13, 2011

kenapa perlu pilih bulu??

 

assalamualaikum…

sedangkan kita tak pernah jumpa face to face pon kan. juz simple thing. approve komen saja kalau terlalu busy n tak dapat nak jawab soalan yang telah peminat kamu ajukan..rasanya kat alam maya nih istilah pilih bulu-nak-approve-komen-atau-soklan nih tak perlu kot.bukannya kerja grouping yang memerlukan komitmen antara satu sama lain….

ye lah..saya amat kesal and terasa sangat-sangat terhadap sikap sorang blogger fames ames ni..saya ingat,saya sorang je yang terasa, rupa-rupanya bila blog walk, ade jugak blogger lain yang terasa dengan sikap sombong pilih bulu blogger femes nih.bila ditanya, rupanya orangnya same.blogger femes tu la jugak yang dia terasa…

saya pun sangat-sangat terasa n kesal bila sesetengah peminat blogger tu cakap buat entry duk petik-petik nama dia, nak publisiti murahan la tuh.. tak kesah la siapa yang penah buat entry pasal die kan.saya pon penah gak buat.terasa kot! tolong la, saya memang suka baca blog dia pada awalnya, tapi bila dah jadi sombong pilih bulu menunjuk-nunjuk macam nih dah malas nak view blog dia dah.. mungkin dia boleh cakap, alah engkau sorang tak view tak luak la fans aku yang beribu riban nih.. tak apa, tuhan nak terbalikkan hati masing-masing sekejap saja.jangan sampai fans kamu tu bertukar menjadi haters. stakat nih, saya cuma terasa. tak perlu la jadi pembenci dalam bahasa melayunya kan.

orangnya cantik, pintar, kaya raya dengan duit mak bapak, femes kat alam blog nih, tapi sayang seribu kali sayang. hati kamu tu terlalu riak dengan kedudukan kamu sekarang.

‎"Be nice to people on your way up because you meet them on your way down !" might be not me who you will met but some day you'll deserve what you have to.. no wonder you got a lot of haters. human altitude. so arrogant when become a top star.”

ini adalah status fb saya.. memang sangat-sangat terasa. satu baris ayat kat atas tu dipetik dari blog kak ain.stakat ni saya suka dia. dia tak pernah sombong.even kite komen hye pon die balas. ni kan la pulak soklan kan. sorang lagi fatin suhana.yang ni lagi la saya suka. dia pon perfect macam blogger femes tu, cantik, bijak, kaya… siap tanya lagi apa nama profile fb yang penah add dia sebab dia nak approve.. dia memang buat saya adore sangat dengan perangai dia tu..apa-apa pun, saya berharap sangat supaya blogger tu berubah pada diri dia yang dulu. tak sombong, tak menunjuk-nunjuk, tak pilih bulu supaya tak lari peminat-peminat dia nanti..

saya tak nak cakap banyak nanti benda lain pulak yang ditulis.

wassalam..

6 comments:

.nuruashia. said...

LOVE Thiss damn!!! Kalo laa boley tag kt DIE tu huh.!

anis said...

kalau boleh tag, nnti tak pasal2 blog kite skali femes huhuhu...

plankton said...

ha3..saba2 nik

anis said...

saba da ni.. huuu... -_-

Sapika! said...

ololo.. sabar je la, burung yang duk kat langit, susah nak pijak rumput lagi..

anis said...

hukhuk..betul.. dah bebas terbang dilangit. da lupa da mne asalnye kotnye la kan.huhu.