Jan 5, 2011

new class for 2011

 

Assalamualaikum!

i’m already part 6 now.. macam tak caye dah dipenghujung diploma. rase maca baru je semalam daftar masuk part 1, baru lepas MMS, baru merasai kehidupan di kampus dan pape je la kan.  seriously, first time jejak masuk seri iskandar untuk sem ni rase macam sedih gile. tiap-tiap malam nangis sampai tertido. esok bangun mate bengkak. huh!memang rase lonely sangat eventhough ramai kawan yang duk menyapa, hu hye, hu hye. whatever je lah.abaikan saje prasaan itu. sem ni new studio, n new life style. sangat menyedihkan..

 

03-01-11_1438

biasanye, first day mesti nak pakai tudung baru n gaya tudung baru, make up pun nak care baru dengan contact lens ape bagaikan.tapi this time, tak de prasaan pulak nak pakai camtu. so, simple je la dengan baju kurung putih tudung bawal putih dan sapu bedak yang sangat nipis sebab dah lambat nak gi kelas,

03-01-11_1546

 

actually kan, saya ni tak de keyakinan langsung nak pkai tdung putih koz menampakkan kulit muka saya yang gelap nih kerana masih tak percaya cakap encik muiezz yang menyatakan kulit saya cerah. =_=. oleh kerana pagi first day class tu saya bangun agak lambat untuk bersiap, saya pun dengan keberanian dan kecekalan pakai jugak la tudung bawal putih ni. mase makan tengah hari tu, duk usha-usha siswi yang pakai tudung putih yang ade kat cafe tu dengan memuji sesorang diri dalam hati cakap ya Allah cantik nye budak ni. lepas sorang-sorang duk memuji name Allah. sekali terpandang la cermin kat sink basuh tangan kan time nak makan. pastu,,, Ya Allah, aku pun ape kurangnye. duk memuji ciptaan Allah kat orang lain, tapi tak sedar ciptaan yang sedia ada pun sama saja.. lepas tu, baru la ade keyakinan nak amik gambar. so, sekarang saya sudah percaya cakap encik muiezz.. lepas ni kene sentiasa bersyukur seadanya dri kita. selama ni rase sangat-sangat merendah diri dan tak de keyakinan langsung… ok la. dah tak de pape nak merepek lagi. ade mase, new entry..

bye!~

No comments: