Feb 21, 2011

site visit

 

saya akan ke melaka n putrajaya untuk siti visit part ini.

ok lah, bye.

Feb 19, 2011

please teach me how to fly.

assalamualaikum…
do i have a wings to fly??
can i fly??
how??
i surrounded by circumference of birds which have a big beautiful wings make them can fly in the atmosphere. i’m really envy with them.  i have no wings at all. but it doesn’t mean that i can’t fly! i'm serious!
i'm not good in English but i'm trying hard to improve my english. i'm not a dean list student who can manage my study to get great mark all the time. i'am only a student who study for adding my knowledge and understand what i’m studying for the years. i want to go oversea like my friends, my neighbours, my childhood friends . see a new environment, lifestyle, the buildings, their country side, and all of delicious Halal foods there. i really passionate to study out of my country. i hope my wish come true. pray to Allah all the time to turn my wish become reality. Amin.. –_-

Snapshot_20100923_8
in the studio. TRP05. studying hard and smart to understand what i'm learning.

wassalam…

Feb 17, 2011

tunang dan nikah?

 

assalamualaikum….

ramai sungguh kawan-kawan sebaya saya sudah tunang n ade jugak yang dah berkahwin!!! ouch! sungguh jeles aku tengok..urgh! yang lagi menyayat hati, ade jugak yang bertanya bila anis nak kawen?? gulp! dalam hati saya nih dah meronta-ronta nak kawen. –_- (ops-gatal-nampak…) ha ha. takde lah sampai nak meronta-ronta..hehe. okeh. saya masih muda untuk abad ini.baru 20 tahun. bulan september baru 21.so macam muda lagi la kan.masak pon tak mahir lagi.bukan tak pandai ok.tak berapa cekap macam umi saya lah. nak layan orang tua pon tak reti lagi.layan n menyakat kanak-kanak tu retilah. nak amik hati famili pon tak reti lagi.haih! anak dara apa nih?! fine, saya sedar siapa saya.. T_____T

yang tu satu perkara,, ini pulak satu perkara lagi….

saya baru disemester akhir diploma. degree tak amik lagi, master tak amik lagi, phd tak amik lagi. fine, phd amik lepas kawen.zip my lips. –___-

sekarang 21. insyallah degree 2tahun = 23, master 2 tahun = 25. fine, lagi 4 tahun lagi boleh lah nak bertunang…. umur 25 BARU BERTUNANG!!!!!! ahhhhh!!!! T_______T fine! fine lagi….

fine lah. sebab nak kumpul duit pulak kan.ok lah kumpul-duit-kumpul-duit……zzzzzzzzz lepas kerja setahun dua, baru la boleh kawen!! yeay! finally…… boleh jugak aku kawen heh. umur 26?? 27?? macam dah tua bangka lah pulak.who cares!!! aku nak kawen lantak lah….walaupon hati ni nak kawen umur 23….T________T ok nenek.saya tahu masa itu kamu kamu kamu dah jadi nenek orang dah. ok nenek bye. nah tengok lah rumah impian saya n muiz nih.

SAM_1036

ini ruang tamu rumah kami.

 

 

SAM_1044

ini ruang makan kami.

 

SAM_1055

ini dapur kami

 

SAM_1062

ini bilik tidur kami.

 

SAM_1074

ini bilik tidur anak perempuan kami. anak lelaki belum ada lagi. hehe..

conclusion is, saya akan bertunang n berkahwin selepas tamat belajar keperingkat yang saya nak, insyallah ada rezeki sampai master lepas tu dapat kerja.. ok dah habis.

wassalam.

Feb 16, 2011

pss…

 

SAM_1130

letih.baru balik dari berjalan-jalan. ha ha ha. bejalan ke….??

tak lah..=P

later story k. nak rest n banyak kelas ganti pulak skarang ni.. –_-

gtg..=)

Feb 12, 2011

iklan. ^_^

assalamualaikum…

image

sila lihat side bar saya. saya sudah add labels disitu. ^_^. fuh letih aku duk melabel entry akuh sebanyak 400 plus-plus.tapi semuanya sudah disimpan as a draft.yang publish hanya tinggal 165 post sahaja. ok bye. wassalam..

Feb 10, 2011

kebaya

 

assalamualaikum..

saya ada satu minat baru sekarang ini.saya minat mengumpul baju kebaya. dulu, saya takde pon baju kebaya even sehelai. 3 4 tahun lepas, umi saya jahit baju kebaya untuk raya tahun tersebut.lepas tu, dah bertahun-tahun ni, saya cek dalam almari saya, dah ade 5 helai baju kebaya. macam tak caye pulak. (5 tu dah kire banyak la sebab jarang pakai) ade tu jahit saje, tak penah pkai walaupun sekali pon.membazir bukan? sekarang, saya sangat-sangat obses nak jahitops, bukan saya nk jahit, umi saya or hantar kedai jahitkan baju kebaya. yang pasti kain tu mesti la evergreen punya. maksudnya tak luput dek zaman lah. keranya dah beranak 5 pon masih lagi boleh pakai.ha ha ha ha.. sekarang tengah google baju-baju kebaya. basenya, baju kebaya mesti lah menampakkan ke-klasik-an di tu.baru rasa oh Melayunye aku…. hahahaha… almaklumlah Melayuku darah dagingku… nah amik lah gambar ni lagi.masuk entry ni dah kali ketiga gambar ni di-post-kan…lalalalalala..

 

P2030160

kak tiah pakai kebaya songket,kain ni mmg evergreen punya. saya pakai kebaya tradisional tapi kain ni dah luput dek zaman dah… –_-

umi saya memang amat teliti kalau bab-bab berpakaian mengikut trend nih.nak-nak kalau baju-baju tradisional. kalau kain tu dah habis musim, die tak bagi pakai. mesti pakai baju yang bersesuaian dengan majlis dan masanya.sebab pakaian melambangkan keperibadian kita. jahitan pon teliti sangat.saya menjahit ikut suka hati pon kena tegur.. –_-

wassalam…

Feb 9, 2011

ya Allah!!! ^_^

samsung_NX10
dslr samsung nx10. memang aku amat memerlukan camera untuk ke site. tapi…. tak mampu untuk segalanya..namu rezeki tuhan melimpah ruah di bumi Allah ini… kita patut bersyukur keatas nikmat yang telah diberikan dan patuh kepada perintahNya.. semoga Allah memanjangkan umur, murahkan rezeki, sihatkan tubuh badan akal fikiran, hapus segala dosa-dosa, kuatkan iman, bahagia dunia akhirat n jauhilah dari seksaan api neraka terhadap abah dan umi saya. ya Allah tuhan lagi maha penyayang lagi maha mengasihani.amin amin amin ya robbal ya a’lamin……

diet.

assalamualaikum…
04-02-11_1836
adakah berat badan saya ideal?? yup. stakat ni ideal dengan ketinggian saya yang tak seberapa ni.. hukhuk. berat sekarang adalah 45kg n tinggi hanyalah 5kaki 3inci sahaja..-_- tapi muka saya maintain nampak tembam sebab pipi saya memang tembam dari kecik dan mak sedara saya memang suka cubit pipi saya… T______T

dulu berat saya penah mencecah sehingga 51kg. hahaha. sedap sangat kot makanan kat plkn tuh.haha. tak lah.

berat bandan saya susut lepas masuk uitm tengah tahun 2008. sebabnya, setiap kali hari ke kelas mesti berjalan selama 10minit, n panjat tangga bangunan 4tingkat dan kelas saya adalah tingkat ke4!! lepas tu, time takdak duit, memang makan nasi sekali sehari lah.. itu dah biasa dengan kehidupan seharian saya.. sekarang duk luar, time kete tak ade dulu, g kelas naik bas ok lagi.ade kala tu berjalan kaki selama 30minit dan memanjat tangga setinggi 4tingkat setiap hari. tambahan pulak keje banyak dan kadang-kadang tu nk pegi beli makanan pon tak sempat.bila pergi site, sudah semistinya akan berjalan kaki sehari suntuk mengelilingi tapak kajian.esok berjalan lagi.esok pulak bejalan lagi.biasa 3 atau seminggu kami duk di tapak kajian tu. kadang-kadang berjalan pusing satu kampung, satu dua perumahan untuk perhati kawasan tapak. makan saya pun tak teratur.kadang-kadang rasa macam puasa satu hari n berbuka dengan burger sahaja.haha,teruk bukan?
tapi diakhir-akhir sem ni dah berubah dah jadual pemakanan saya.sebab sem ni takdak banyak kelas. dan kerja pun tak banyak lagi.so, here are my diet schedule. selalunya memang tak ikut. HA HA HA HA….


sarapan
makanan:2keping roti bakar+coklat or butter/ roti butter scootch/ 1biji telur goreng+sos cili
minuman: segelas susu kambing/susu kotak rendah lemak dan segelas air suam. atau segelas air suam/air mineral dan 1botol kecik twister orange/yogurt

minum pagi:
makanan: 2biji pau ayam atau snekeers
minuman: segelas air mineral atau sekotak peel fresh orange/yogurt

tengah hari:
makanan: sepinggan nasi+lauk pauk. (lauk ikut suka hati.hahaha.)
minuman: segelas air mineral

petang:
makanan: 6 7 biji  jemput-jemput/keropok lekor
minuman: segelas air mineral.

malam:
makanan: semangkuk bakso/ sepinggan nasi goreng/ sebiji burger/sebiji kebab
minuman: segelas air mineral

minum malam:
makanan: -
minuman: segelas susu kacau sendiri.hahaha.
ini adalah jadual makan saya kat rumah sewa. kalau kat umah mak ayah saya, makan je apa-apa yang ada kat dapur tu.hahaha… tapi sy ni memang jenis tak makan nasi sangat.saya akan makan nasi sekali untuk dua hari sebab saya takdak keje sangat kat umah.tu yang makan sikit je..kat umah sewa pulak, biasanya saya skip sarapan dan wajib ambil minum pagi.kalau sarapan saya skip minum pagi. tengah hari saya akan amik heavy food.lepas tu malam saya jarang makan nasi.kalau makan nasi tu, time saya tak amik heavy food tengah hari. kalau hari tu saya tak de keje berat sangat, saya akan skip sarapan, minum pagi dan makan petang.cuma amik basic saja iaitu makan tengah hari, dan makan malam.. ^_~

04-02-11_1835
ini kereta honda lama ayah saya.saya hanya layak pkai kancil lama sahaja… –__-
any question, juz ask me.kat formspring pin boleh. kalau jawapan saya panjang, saya akan buat entry lagi.. ^_^
wassalam…

Feb 7, 2011

::study mode::

 

assalamualaikum…

masa untuk berjihad dengan nota-nota, assignments, kelas-kelas n karenah semua lecturer n gruping. ada masa kita luangkan masa bersama-sama ye dear untalkative diary.. ^_^

wassalam…

Feb 4, 2011

review smoky purple eye by me ^_~

04-02-11_1922
04-02-11_1924
this is real me.. takda hipokrit-hipokrit. saya tak suka hipo n menjadi hipo.. saya memang pemalu banyak.bukan pemalu siket. sound slow sebab memang quality camera laptop ni rendah… –_-

wassalam. ^_^

smoky purple eyes (personal video)

this video only for my revision for the future. not for publicly  view. this video uploaded here  in case if my laptop corrupt.


dear diary,
smoky eyes ni saya pakai time majlis kawen abang long muiezz semalam.

03-02-11_1731
memang sengaja letak watermark kat ctu tak payah dah risau orang nak curi gambar.. harap-harap macam tu lah…

here are the tutorial…..

sound track video ni telah di-remove oleh youtube.. -_-..
so video nih pon dah jadi bisu.... T_____T
lighting kurang. qualiti video pon kurang..
muka saye pon kureng...hhahahaha....




ok, wassalam…

nak iklan kejap boleh?

 

assalamualaikum…

dear untalkative diary,,

saya nak save memori n pelajaran make up saya yang ini boleh??

P2030160

okay, wassalam… ^_^

Feb 2, 2011

CNY holiday!

assalamualaikum….

nah baca entry ni pasal CNY holiday kali ni. malas nak mengulas 2 3 empat kalu..huuuuu…..

wassalam. ~_^

review basic make up from my friend. ^_^

 

assalamualaikum…

dear untalkative diary,

(pesanan saya, entry ini adalah entry untuk saya meluahkan perasaan saya sahaja. bukan untuk kamu kamu mengutuk or mengata ok! cuma sebagai tempat simpan memori saya saja sebab saya tau cuma orang-orang terdekat saja yang baca ni.yg selalu menyinggah tu, hye! tq ya… ^_~ ini bukan blog untuk publisiti okeh! emo kejap. sekian.)

ini cara erni iaitu housemate farah yang ada salon sendiri kat kedai bawah tu.. ni cara dia mekap duk lepak-lepak kat kedai mamak hari tu sempat la tanye die camne die mekap koz muke die mmg flawless n mekap die pon tak bertampun or bertepek-tepek even dah lebih 8jam mekap.

simple je asasnya hanya dua step ini sahaja. =)

step 1,

product_Pelembab_4

apply  de’wajah uv protection.

 

step2,

 

PACKAGE O

lepas tu apply pulak sensual cream. brand ni dri jepun.so, susah sket nk cari kt kedai-kedai biasa ni.biasanya dia beli kat saloon-saloon cina.

 

that it! juz be simple.. ^_^V

wassalam…