Feb 17, 2011

tunang dan nikah?

 

assalamualaikum….

ramai sungguh kawan-kawan sebaya saya sudah tunang n ade jugak yang dah berkahwin!!! ouch! sungguh jeles aku tengok..urgh! yang lagi menyayat hati, ade jugak yang bertanya bila anis nak kawen?? gulp! dalam hati saya nih dah meronta-ronta nak kawen. –_- (ops-gatal-nampak…) ha ha. takde lah sampai nak meronta-ronta..hehe. okeh. saya masih muda untuk abad ini.baru 20 tahun. bulan september baru 21.so macam muda lagi la kan.masak pon tak mahir lagi.bukan tak pandai ok.tak berapa cekap macam umi saya lah. nak layan orang tua pon tak reti lagi.layan n menyakat kanak-kanak tu retilah. nak amik hati famili pon tak reti lagi.haih! anak dara apa nih?! fine, saya sedar siapa saya.. T_____T

yang tu satu perkara,, ini pulak satu perkara lagi….

saya baru disemester akhir diploma. degree tak amik lagi, master tak amik lagi, phd tak amik lagi. fine, phd amik lepas kawen.zip my lips. –___-

sekarang 21. insyallah degree 2tahun = 23, master 2 tahun = 25. fine, lagi 4 tahun lagi boleh lah nak bertunang…. umur 25 BARU BERTUNANG!!!!!! ahhhhh!!!! T_______T fine! fine lagi….

fine lah. sebab nak kumpul duit pulak kan.ok lah kumpul-duit-kumpul-duit……zzzzzzzzz lepas kerja setahun dua, baru la boleh kawen!! yeay! finally…… boleh jugak aku kawen heh. umur 26?? 27?? macam dah tua bangka lah pulak.who cares!!! aku nak kawen lantak lah….walaupon hati ni nak kawen umur 23….T________T ok nenek.saya tahu masa itu kamu kamu kamu dah jadi nenek orang dah. ok nenek bye. nah tengok lah rumah impian saya n muiz nih.

SAM_1036

ini ruang tamu rumah kami.

 

 

SAM_1044

ini ruang makan kami.

 

SAM_1055

ini dapur kami

 

SAM_1062

ini bilik tidur kami.

 

SAM_1074

ini bilik tidur anak perempuan kami. anak lelaki belum ada lagi. hehe..

conclusion is, saya akan bertunang n berkahwin selepas tamat belajar keperingkat yang saya nak, insyallah ada rezeki sampai master lepas tu dapat kerja.. ok dah habis.

wassalam.

No comments: