Mar 5, 2011

handmade bracelet..

 

assalamualaikum…

hari tu saya telah buat sendiri gelang tangan..saja-saja testing balik kreativiti saya yang sudah lama berhabuk tak guna nih.. dulu siap ada beg penuh dengan tools and bahan-bahan lagi nk buat ape-ape jenis kraf tangan.biasanya daripada kertas lah.. i love to  play with the papers n scissor!! ^_^ tapi sekrang dah up sket gune paper clay..hehe.sy tak pndai sangat gune paper clay nih.maklumlah dah bertahun tinggal hobi lama nie… –_-

 

SAM_1907

ini paper clay..

 

SAM_1905

canai-canai n terap jadi macam ini.

 

SAM_1910

lepas tu kalerkan gune acrylic color.

 

SAM_1923

lekat beading bentuk butterfly..

 

SAM_1926

masukkan beading halus dalam wire..

 

SAM_1929

tada!!! agak keras sebab malas nak buat wire ring yang macam bracelet biasa tu sebab saya kekurangan tools macam playar n sebagainya..

 

SAM_1933

SAM_1939

paper clay ni kene bakar nk bagi keras.tapi sy takde tmpat membakar.so wt hiasan je la.huhu..

wassalam..

No comments: