Mar 5, 2011

site visit trp06b–day 2 (nite)

 

assalamualaikum…

seperti yang telah dirancang oleh town planners to be ini, malam ni kami ke bandar melaka yeay!

 

IMG_2346

the sentap crewz! happening habesz!!

 

SAM_1456

tengok yg bju kuning belakang tuh nak join jugak rupanya..

mula-mula kita naik taming sari.mulanya saya tak nak naik sebab sudah naik sebelum ini.tapi untuk menemani rakan-rakan yang belum pernah sampai melaka sebelum ini, so saya berbesar hati lah naik juga..huhuhu…

SAM_1461

IMG_0300

SAM_1512

 

SAM_1521

 

SAM_1523

this is the melaka rivers’s plan. mulanya tak paham motif apa wall ini dibuat.tapi macam kenal petak-petak tu macam petak-petak lot tanah dalam autocad aja.. bila tengok gambar, oh!! i know this plan….

 

 

SAM_1533

SAM_1535

IMG_0312

IMG_2387

SAM_1537

SAM_1540

SAM_1556

SAM_1573

 

SAM_1603

 

SAM_1608

hye, saya model bag pasar malam. ok, beg itu bukan dibeli dipasar malam.. pfffftt!!..

SAM_1611

SAM_1614

 

SAM_1623

 

SAM_1624

 

SAM_1626

sambil berkata, “wah, inikah tanglong?” darat ngoh.. (bahasa teganu)

SAM_1629

 

SAM_1630

 

SAM_1633

 

SAM_1635

 

SAM_1636

 

SAM_1639

 

SAM_1641

tahukah anda?? kami hanya berjalan kaki sahaja ketempat-tempat ini…dah la seharian suntuk sudah berjalan kaki, malam sambung pulak bejalan.yg malam ni mengambil jarak sebanyak 18kilometer menurut polis peronda koz kami tak tahu jalan.so kami bertanya la kat polis tu.. die cakap, jauh ni dek, time tu dah tengah jalan dah.so kami tanya la brapa minit? polis tu cakap setengah jam. oh setengah jam tu hanya mainan kami saja.. koz pagi tu kami dah berjalan tanpa henti dari pukul 9 hingga 2 tengah hari.ada la rehat minum air kejap.. tak paham? boleh baca next entry.haha..

wassalam…

No comments: