May 25, 2011

bye bye

saya dah tak update blog ni sangat dah. sebab nak update blog butik kakak muiz. dia mintak tolong saya uruskan blog butik tu koz macam tak hidup je..ble terdetik nk update blog ni, ade la tu entry baru. jangan tunggu tau. bye. =)

May 22, 2011

blog walking

from here on, i don't like to blog walk anymore even my fevret blog. tak tahu lah. lately, semua post dari blog yang saya biasa bace semuanya tak menarik perhatian saya langsung. huh, dah bersara dari jadi blog walker. bye.

Discover

 

this is such a interesting thing when you can explore some person who you didn’t know her/him even single word and suddenly you discovered that she/he have a connection with you.

or,

you discovered  person who you know her/him name because she/he was your schoolmate but you never say hello even smile to her/him. but you was discovered half of her/him identity.

and the hardest part is, when you meet her/him in real life, you must pretend that you never know her/him. =)

 

66668_161045397261680_100000686637697_333406_2800793_n

just like I discovered this guy 7 years ego and he never know who me are. =)

May 17, 2011

hello..

 

hye silent readers. can u say “hi” to me? I know u there..

from east to west, from north to south malaysia. oh! u! my follower who always read my blog. please say hi to me n give your blog’s link. I’ll visit u back. don’t be shy. I just wanna know u all. and thank u for read my rubbish blog.huhu..  =)

May 15, 2011

,

assalamualailum,

semua orang tahu maksud simbol ini “,” koma rite?

koma (,)= berhenti seketika.

ok, sekarang  ni saya memang sedang koma dalam belajar. saya tak faham dan tak nampak apakah kelebihan dan kemana hala tuju seorang graduate yang memegang diploma dalam jurusan perancangan bandar dan wilayah? wait! jangan sentuh pasal degree okay.kerana saya sedang koma dalam pelajaran!!

saya pun buta dengan jurusan ini. sedangkan diploma kejururawatan boleh mencapai rm10,000 sebulan dan bekerja diluar negara. yes! that is my target. go to oversea, and earn above rm5000 a month.

adakah perancangan bandar dan wilayah ini berkedudukan sama dengan kejururawatan???

atau,

perlukah saya mengambil diploma kejururawatan seperti rakan-rakan saya yang lain??

ya, ya…. mak ngah saya nurse veteran, mak encik muiezz saya pon sama. maklah saya pun jururawat. perlukah saya mengikut jejak mereka?

saya perlu mencari jawapan bagi soalan pertama saya kerana ia sangatlah penting dalam meneruskan kehidupan seiring dengan usia saya sekarang. –_-‘’

wassalam…

May 11, 2011

.

 

it’s okay farahanis, it’s okay..

just relax and let the time passing away.

just relax and stay cool. =)

May 10, 2011

Zaskia Sungkar

 

zaskia sungkar

 

zaskia 2

zaskia4

zaskia5

zaskia3

zaskia6

zaskia7

cantik dia kan.  <3  and, sangat sweet dengan irwansyah! aww!!  ^_^

May 9, 2011

contact lens.

 

assalamualaikum,

I want these all.. from Fresh Look contact lens with my degrees.

aqua

aqua

 

carrabean aqua

carribean aqua

 

turqouse

turquoise

 

pasific blue

pasific blue

 

green

green

 

sea green

sea green

 

evergreen

evergreen

 

grey

grey

 

pure hazel

pure hazel

 

honey

honey

bile entah nak pakai semua lens ni.haha!

 

 

wtrmek

ini kaler turquoise. ^_^

tata!~

wassalam…

May 8, 2011

kitty! ^_^

 

hye! saya memang pencinta Hello Kitty. dari saya kecik sampai la  besar. tiap-tiap bulan september mesti kumpul barang-barang kitty.meow meow..

 

saya nak ini boleh???? plish plish plish….

 

.P1000749

[ehsan google]

nak jugak! nak jugak..wuwuwuwu…..

SAM_5382 - Copy

tak leh tukar kaler luar, design dalam saje pon jadi la… ^__^

tata!~

hai saya bosan sekarang


assalamualaikum,
duk belek-belek folder gambar dalam external hardisk rasa nak upload dalam blog lah.


SAM_5765
dipagi hari minggu lepas kami sekeluarga iaitu abah umi akak n saya balik ke kampung halaman kami di Kelantan.

balik untuk mengemas halaman rumah kami disana.

selepas berkemas, kami terus la balik Terengganu. sebelum bertolak balik, hajat dihati nak la mandi n bersihkan badan dari peluh duk cabut-cabut rumput kan. skali air kat rumah nenek tak dak la pulak. kitorang pon decided la mandi kat masjid otw balik Terengganu. sebelum tu pulak, kitorang berhenti la kat kedai runcit di tepi jalan. saya dengan berpakaian berkebun, tudung pon men sauk pkai je, slipar jepun, sluar slek, n memang slekeh gila ah. ngan berpeluh-peluh, turun la dari kete disuruh beli air and sabun mandi. Almaklum la saya sorang je yang nampak kemas sket dalam kete tu… kehkehkeh. masuk kedai tu, saya pon mintak lah sabun sebuku dari pakcik kedai tu kat kaunter. Pastu die cakap, “ sebuku je? tak mandi lagi ke dari tadi? kesiannye dah ni mesti takdok duit kan?. hehehe” amboih pakcik, mentang-mentang la aku pakai slekeh, kau ketawakan aku pulakkan. sebab kau tak nampak aku turun dari kereta apa kan. kalau kau nampak, mesti kau tak perli aku takdak duit kan?? ah! menyirap kejap darah aku. tapi still cool la. yang bestnye, air botol besar revive n sebuku sabun lux hanya rm2.50 je. hahaha. mesti sebab die kesian kat aku kot.. hehe.

SAM_5773
otw, dah sampai jerteh ada speed track n saya berjaya menangkap polis yang jaga speed track tu. haha!

SAM_5783
dimasjid…anak sapa entah. saya duk tunggu umi n akak saya mandi kat kusi masjid, dengan selambernye budak ni duk sebelah aku. rapat kot…. pastu duk bukak gula-gula dpan aku. kamu nak bagi dekat kakak kah gula-gula tu????  -_-’’’

SAM_5775
disebabkan saya ni pantas sepantas kilat bersiap semayang semua, saya pon duk tunggu la family saya dalam kete. so, saya duk belek-belek la keychain yang saya baru beli dari junior skolah saya dulu..

SAM_5776
ini dia, pyslla handmade dari junior skolah saya… kalau sapa-sapa berkenan, terjah la blog dia.. ^_~  cantik cantik tau. saya pon baru tau blog dia nih, click sini. tata!~

wassallam…

mother day history

 

assalamualaikum,

read here.

then, we will know what is the hukum for celebrate this day. what I know, we as muslim cannot celebrate any non-muslim celebrations. Wallahualam.

 

wassalam…

May 6, 2011

homemade appetite

 

assalamualaikum,

my umi was cook the best dessert for welcoming me back from perak. yummy!

 

here we are……

SAM_5725

this is mushroom soup for our chicken chop. I forgot to snap the photos because it’s too delicious!

 

SAM_5727

salad..

SAM_5759

vitateto with mushroom soup.delicous!

SAM_5762

SAM_5750

bread with salad and mushroom soup. walla!

SAM_5721

my first dessert. strawberry with whip cream. ^_^

SAM_5718

look! homemade whip cream. my sisters’ recipes.

SAM_5737

my second dessert. strawberry with whip cream and choc! ^_~

SAM_5740

yum!yum!!

SAM_5741

dining delight 

SAM_5746

nomm nomm….

^_~

*

*

*

 

SAM_5779

wait for my new entry yea! tata~~  ^_^

 

wassalam…

short message.

assalamualaikum,

how to learn English slowly and informal? i'm asking you... T_T

let see... my chinese friends in facebook always use english when they make conversation with their chinese friend. they still using english eventhough their grammar are upside down!!  ^_^

haaa,,, so, if u want to approve your english, u should always use english in your conversation.

broken grammar wasn't a matter.  ^_~

wassalam...

May 5, 2011

update:

assalamualaikum,

hajat dihati nak hupdate belog. dslr pulak tak hengat letak kat mana... berpeluh dah naek turun tangga cari dlsr nih. hadoih... k la, nk p carik lagih nih. =_=

wassalam...

May 2, 2011

last time for us. save this sweet memory here.

assalamualaikum..

 

 

SAM_5228

ready to create a sweet memory in this nite!

SAM_5232

after bought a red riding hood movie ticket, we ate at this kfc.

SAM_5233

 

SAM_5234

 

SAM_5237

after that, we ran as fast as we can toward the movie area. we was late for 12 minutes!

SAM_5240

this is a satisfied face after watched red riding hood. best gila!

SAM_5243

 

SAM_5245

 

SAM_5247

and now we go to gerbang malam..

SAM_5255

 

SAM_5256

cutey little rabbit..

SAM_5276

 

SAM_5286

hye! we at pangkor island. =) na’ah at lumut marina jetty.

SAM_5301

 

SAM_5302

 

SAM_5303

 

SAM_5304

 

SAM_5306

 

SAM_5307

 

SAM_5308

 

SAM_5341

such a beautiful nite scenery

SAM_5343

masyaAllah!..

SAM_5349

it’s so beautiful scenery.

 

SAM_5350

 

 

SAM_5363

 

SAM_5382

SAM_5416

ignore my camera’s stripes at right this pic. ala, yg hitam tu.. =.=

wassalam..