Jun 30, 2011

sedih

 

assalamualaikum…

sedih apabila mendengar peristiwa israk mikraj dimana umat nabi Muhammad s.a.w adalah paling ramai yang menjadi ahli neraka.

lagi sedih apabila mendengar kaum hawa adalah majoriti menjadi ahli neraka.

sedih apabila seorang anak adam, umat Rasullullah s.a.w cetek ilmu agamanya tetapi membiarkan tahap pengetahuan tanpa ada sedikitpun rasa mahu mencari dan menimba lagi ilmu agama suci ini.

lagi sedih apabila orang cerdik pandai didunia penuh penipuan ini tetapi mempersoalkan tentang hukum hakam islam seolah-olah mereka menafikan agama mereka sendiri.

 

aku hanya insan lemah dan cetek pengetahuan agama namun tidak pernah letih mencari ilmu agama sedikit demi sedikit didunia ini selagi masih bernafas. semoga Allah membuka pintu hati umat islam kearah kebenaran.

wassalam..

Jun 21, 2011

madly monday.

 

mad to myself, i always ask a favour to someone.

mad to myself, can’t help someone who always help me when i needed.

mad to myself, always say “i’m so sorry.”

 

hope this situation came again and that time i pray , i can help you back. =’(

Jun 20, 2011

inggeris lama

 

“I don't wanna miss one smile, I don't wanna miss one kiss
I just wanna be with you, right here with you, just like this
I just want to hold you close, feel your heart so close to mine
And just stay here in this moment for all the rest of time”

 

“In my dreams
I'll always see you soar
Above the sky
In my heart
There will always be a place
For you for all my life
I'll keep a part
Of you with me
And everywhere I am
There you'll be”

 

 

Every night in my dreams
I see you, I feel you
That is how I know you go on.
Far across the distance
and spaces between us
You have come to show you go on.
Near, Far,
wherever you are,
I believe that the heart does go on.
Once more, you opened the door
And you're here in my heart,
and my heart will go on and on.
Love can touch us one time
and last for a lifetime
And never let go till we're gone.
Love was when I loved you,
one true time to hold on to
In my life we'll always go on.
Near, far,
wherever you are,
I believe that the heart does go on.
Once more, you opened the door
And you're here in my heart,
and my heart will go on and on.
You're here, there's nothing I fear
And I know that my heart will go on.
We'll stay, forever this way
You are safe in my heart
and my heart will go on and on.

nf how: simple n nice make up

assalamualaikum..

seperti biasa, siapa tak suka jangan jadi cik A tak bernama menghentam sesuka hati ya. tak suka tekan X. ^_^V

kepada si stalker pula, ini adalah peluang kepada kamu nak tahu tentang saya! haa… =)

kepada pembaca setia, hye! jom kongsi apa yang nak dikongsi disini..tenkiu so much sebab sudi meluangkan masa membaca disini. ^_____^

 

jom kita lihat hasil make up ini pada permulaannye,

 

SAM_7294

 

SAM_7297

starting the day.

 

ini dia barang mekap yang digunakan.

SAM_7440

 

SAM_7445

safi balqis hijau.

 

SAM_7446

as i told, safi ni pakai untuk nampak muka kita lebih glowing or,camne nak cakap eh, bagi mekap kita lebih kemas la. sapu di muka,tapi elakkan menyapu dibahagian kelopak mata sebab bila kita sapu bedak, dia akan melekit dibahagian yang berlipat diatas mata kita tu..

 

SAM_7441

in 2 it compact powder.

 

SAM_7442

 

SAM_7444

oil control n oil free 2 way foundation, extra cover spf 25 uva/uvb. ocf 05 beige blush for my skin tone. sapu keseluruh muka termasuk di kelopak mata. saya tak mekap dibahagian mata. cuma sapu bedak ni aje.

 

SAM_7453

lepas tu, apply eyeliner and mascara. macam kat bawah ini,

 

mata

apply eyeliner bagi ada single wing and bahagian bawah separuh saja dari tengah ke luar bahagian bibir mata bawah. heh, saya cuma amatur.

 

 

SAM_7449

apply lipstick water shine pure from maybelline.

 

SAM_7452

 

SAM_7451

i use b24. baru nampak pink natural. then sapu sedikit blusher. lupa nak amik gambar blusher.selalu lupa. –_-‘’’’’

 

and,,

 

 

SAM_7458

bagi menyerlahkan lagi kecantikan wajah kamu kamu semua, pakai ini. contact lens turquoise colour from fresh look for me.  maaf lah saya tak berani pakai contact lens dari brand lain.  ini contact lens ma, harus pakai sebelum memulakan mekap ya.. ^_^

 

SAM_7454

ini sampingan. biasa, saya cuma pakai deodorant adidas ini sahaja sebab bau dia dah cukup untuk dijadikan perfume.

 

SAM_7456

tapi untuk keluar ke even yang bermakna, saya pakai ini. silkygirl true love. i just love this perfume.sedap je baunya. tapi sayang. perfume ni saya takleh pakai dekat nadi or leher sebab body saya takleh terima chemical from this perfume. if i do it so, my skin will effected, bloods will run faster than before and i will sweats a lot. it’s might be i have allergy with the chemicals contain there. so, saya cuma calitkan di baju saja.

 

ini dia dipenghujung hari,

 

SAM_7399

cara mekap simple sebegini memang beri full coverage walaupun sudah 7 jam dari waktu mekap pada permulaan hari.

 

SAM_7403

see…  masih simple and look nice. ^_~

wassalam…

reveal: my make up stuff

assalamualaikum,,

sekarang saya nak tunjuk kepada korang-korang yang ingin tahu  tentang make up saya. sape-sape yang tak nak tau boleh tekan X pada penjuru atas kanan page ni ya.^_^V

first of all, saya ni bukan fanatik sangat dengan barang-barang make up. biasanya, saya mencari produk yang sesuai dengan kulit muka saya. saya make up pada masa yang tertentu je.bukan nak g pasar or santai petang-petang pon nak mekap, tidak…  kalo kuar dari umah saya juz pkai bedak yang ada uv protection saje untuk elak dari terkena terus cahaya matahari ke kulit wajah. kebanyakan mekap stuff saya ni saya amik dari umi or kakak saya.kehkehkeh.. =P jika produk tu sesuai dengan kulit, saya akan beli n pakai produk tu je susah nak tukar-tukar produk ni.

 

SAM_3639

ha, ini dia meja solek saya dekat rumah sewa.. dulu. sekarang dah balik rumah ganu dah.

 

SAM_3733

jeng jeng jeng tak terkemas langsung! haha.

 

SAM_3636

skin care yang saya pakai adalah dari brand skinz. murah aje. toner, body n hand lotion, and day cream.but the cream saya dah berhenti guna sebab saya tak selesa pakai day cream dari brand ni. women adidas deodorant biru sesuai untuk badan yang cepat berpeluh macam saya ni. agak mahal lagi  oh! yang nite cream saya pakai safi balqis.punn saya berhenti pakai sebab kulit muka saya jadi tidak sekata dan ada misai la pulak.nasib baik berhenti awal. –_-

 

SAM_3641

ini compact powder yang saya pakai before saya pakai yang sekarang ni. sekarang saya pakai in2it punya compact powder.

 

SAM_3642

from silky girl.

 

SAM_3643

SAM_3644

silkygirl pure fresh oil-control 2-way foundation (01 fair for my skin tone)

 

bedak ni saya pakai dengan krim kecantikan safi balqis hijau.

hasilnye,

SAM_3889

sangat berpuas hati lah dengan make up macam ni..

tapi……..

SAM_3982

bila dah lama-lama pakai bedak ni tak full coverage and tak tahan lama.. –_- mesti nampak macam berminyak sangat.urh!

 

SAM_3648

yang ni i used before silkygirl above. haaa, yang ni saya paw yang umi n akak saya punya. =P

 

SAM_3655

silkygirl silky white lightening pressed powder spf 25 oil-free. yang 03 natural paw dari akak 02 light paw yang umi.heh. dorang banyak sangat compact so saya amik la yang mana yang dorang tak berapa pakai.

 

SAM_3656

left-01, right-02

yang ni memang baik. bagi saya, pakai bedak ni saja pun dah cukup. saya stop pakai sebab dah tak jumpa dah bedak ni.so, saya tukar la dengan bedak yang kat atas tu.

 

SAM_3658

ini pixy. recommeded by kak ain jelita. ^_^

 

SAM_3659

uv whitening 2 way cake. white cream

SAM_3660

 

SAM_3673

yeah, pixy memang bagus tapi sayang saya tersilap pilih tone.. –_-

 

 

SAM_3675

ini pulak stuff yang saya buat alas sebelum pakai compect powder. biore uv, maybelline clear smooth, safi hijau.

 

SAM_3676

 

SAM_3679

biore uv- elok pakai time nak main panas. sebab dia tak cair bila berjemur tengah panas. tapi kurang sesuai bila pakai untuk bersiar-siar or shopping or nak make up cantik-cantik. for me la..

maybelline clear smooth- mula-mula pakai memang elok. menutupi liang roma kulit muka. sesuai pakai untuk ke bilik yang ber-air cond sebab kalau kat kawasan luar, dia tak full coverage. masti nampak bertampung-tampung muka. –_-

safi hijau- tak tutup liang roma kulit muka, tapi menampakkan muka kite lebih glowing gitu. safi ni tak leh pakai safi saje, kene pakai dengan compact powder yang ada foundation or 2 way cake baru seimbang.

 

SAM_3680

ini pulak lipstik yang pernah saya cuba.

maybelline water shine b24, sk-ii deluxe luminous, leno, midle lipstik (yang ni beli yang murah-murah aje)

SAM_3683

the conclusion for the lipstick is, saya lebih selesa guna maybelline water shine sebab dia tak nampak sangat pakai lipstik. untuk menyerlahkan kaler bibir, sk-ii and leno sesuai.yang midle punya tu saya beli je pakainye tak.

 

SAM_3692

 

SAM_3694

ini unbranded lipsgloss. pon dah tak pakai. beli masa part one pakai untuk pergi dinner. 1st diner pastu dah tak pakai dah. membazir bukan?

 

SAM_3696

ini pulak lips balm. saya tak suka pakai lips balm sebab rasa tak selesa bibir.

 

SAM_3698

punn beli saja. pakainye tak. saya prefer pakai maybelline watershine b24 untuk dijadikan lips balm and cover my bluish lips.

 

SAM_3700

ini pulak make up tools. tapi saya jarang guna tools ni. kalau make up yang nak menyerlah saje bru rajin-rajin guna.

 

SAM_3702

atas tu brush untuk eyeline. yang bawah brush untuk pakai eyeshadow. beli brush yang murah-murah aje. pakai pun jarang-jarang.

 

SAM_3703

atas, eye lashes brush,bawah eyeshadow blended brush.

 

SAM_3704

see. harga pon tak buang. untuk menjamin kebersihannya saya simpan dalam plastik dia.

 

SAM_3705

eye liners and mascara.

SAM_3708

cuma pakai maybelline xxl vol length

 

SAM_3710

east girl white eyeliner. 1st time beli white eyeliner. sampai sekarang pun tak habis-habis sebab jarang pakai.

 

SAM_3713

yang di toksah cakap. setiap bulan mesti habis. silkygirl long-wearing eyeliner.

 

SAM_3716

 

SAM_3717

blushes. cempaka punya paw dari umi.ahak! paw sebab tak berbaloi nak beli..saya bukan pakai sangat pon blushes-blushes nih.

 

SAM_3718

 

SAM_3720

 

SAM_3723

eyeshadows. pon jarang pakai. pakai masa ke majlis-majlis besar saja.

SAM_3724

 

SAM_3725

 

SAM_3728

 

SAM_3730

 

eyeshadow biasanya saya pakai silkygirl sebab warna dia lagi pekat dan terang. senang nak sapu kat mata..

kalau dilihat, most of my make up stuff are from maybelline and silkygirl kan. sebab,,, saya ni cume la student yang tak bergaji.tak mampu nak beli yang mahal-mahal macam Elizabeth eden ke, lancome ke, mac ke, chanel ke.. dari beli branded make up tapi yang fake, baik beli yang murah-murah and sesuai untuk kulit muka kita. dari beli branded make up habiskan beratus-ratus sebab nak menunjuk tapi tak sesuai dengan muka kita tidakkah itu membazir namanya?? buat masa sekarang, brand yang saya guna sekarang masih boleh diterima oleh kulit muka saya and berpuas hati dengan apa yang ada sekarang. bab-bab brand ni saya amat berhati-hati sebab kalau tersilap beli nanti takut kesan sampingan dia teruk pulak. bagi produk yang baru keluar lagi la saya berhati-hati kalau nak try pon takut jugak ada effect kan.bagi saya murah tak apa, mahal pun tak apa, yang penting bersesuaian dan selamat digunakan untuk tempoh yang lama.so, apa pula make up stuff anda? =)

wassalam..