Jun 20, 2011

nf how: simple n nice make up

assalamualaikum..

seperti biasa, siapa tak suka jangan jadi cik A tak bernama menghentam sesuka hati ya. tak suka tekan X. ^_^V

kepada si stalker pula, ini adalah peluang kepada kamu nak tahu tentang saya! haa… =)

kepada pembaca setia, hye! jom kongsi apa yang nak dikongsi disini..tenkiu so much sebab sudi meluangkan masa membaca disini. ^_____^

 

jom kita lihat hasil make up ini pada permulaannye,

 

SAM_7294

 

SAM_7297

starting the day.

 

ini dia barang mekap yang digunakan.

SAM_7440

 

SAM_7445

safi balqis hijau.

 

SAM_7446

as i told, safi ni pakai untuk nampak muka kita lebih glowing or,camne nak cakap eh, bagi mekap kita lebih kemas la. sapu di muka,tapi elakkan menyapu dibahagian kelopak mata sebab bila kita sapu bedak, dia akan melekit dibahagian yang berlipat diatas mata kita tu..

 

SAM_7441

in 2 it compact powder.

 

SAM_7442

 

SAM_7444

oil control n oil free 2 way foundation, extra cover spf 25 uva/uvb. ocf 05 beige blush for my skin tone. sapu keseluruh muka termasuk di kelopak mata. saya tak mekap dibahagian mata. cuma sapu bedak ni aje.

 

SAM_7453

lepas tu, apply eyeliner and mascara. macam kat bawah ini,

 

mata

apply eyeliner bagi ada single wing and bahagian bawah separuh saja dari tengah ke luar bahagian bibir mata bawah. heh, saya cuma amatur.

 

 

SAM_7449

apply lipstick water shine pure from maybelline.

 

SAM_7452

 

SAM_7451

i use b24. baru nampak pink natural. then sapu sedikit blusher. lupa nak amik gambar blusher.selalu lupa. –_-‘’’’’

 

and,,

 

 

SAM_7458

bagi menyerlahkan lagi kecantikan wajah kamu kamu semua, pakai ini. contact lens turquoise colour from fresh look for me.  maaf lah saya tak berani pakai contact lens dari brand lain.  ini contact lens ma, harus pakai sebelum memulakan mekap ya.. ^_^

 

SAM_7454

ini sampingan. biasa, saya cuma pakai deodorant adidas ini sahaja sebab bau dia dah cukup untuk dijadikan perfume.

 

SAM_7456

tapi untuk keluar ke even yang bermakna, saya pakai ini. silkygirl true love. i just love this perfume.sedap je baunya. tapi sayang. perfume ni saya takleh pakai dekat nadi or leher sebab body saya takleh terima chemical from this perfume. if i do it so, my skin will effected, bloods will run faster than before and i will sweats a lot. it’s might be i have allergy with the chemicals contain there. so, saya cuma calitkan di baju saja.

 

ini dia dipenghujung hari,

 

SAM_7399

cara mekap simple sebegini memang beri full coverage walaupun sudah 7 jam dari waktu mekap pada permulaan hari.

 

SAM_7403

see…  masih simple and look nice. ^_~

wassalam…

No comments: