Aug 29, 2011

kenapa

 

kenapa kau buat macam tu? ape sebabnye? tak ckup sempurna lagikah?

sampai hati kau buat macam ni. tak sangka langsung. tolonglah.. sanggup merayu kepada kau. jangan karamkan bahtera ditengah lautan, jangan terjun cerun dalam. sampai tua, sampai mati pun takkan dapat panjat naik baik. menyesal tak berguna dah. kenapa pilih jalan tu? sebab ukiran pintu dia cantikkah? besarkah? emaskah? tolong….. apa yang kurang? kau tak ingatkah tika kau kedana, tika kau mengemis siapa yang telah melabur wang dan masa untuk kau hidup senang hari ni??? kau tidak terfikirkah kenapa?? kau sudah tak sayang?? kenapa, kenapa, kenapa? mengapa? kami bingung kau buat macam ni.

aku pilu.

aku sedih.

aku kecewa.

aku hampa.

aku kesal.

aku hambar.

kenapa kau jadi sebegitu kejam sebegitu betina???

 

aku tidak ada apa-apa dengan kau. tapi aku tetap kesal dengan pilihan bodoh kau.

 

kau buat aku rasa nak mengurungkan diri didalam bilik, duduk diatas katil, menangis sepuas-puasnya sambil menatap semua gambar-gambar kau. kau kejam!!

 

aku doakan supaya tuhan membuka hati kau, biar kau sedar sebelum kami menutup pintu hati kami sepenuhnya lalu mengunci dari kau. biarlah kau sedar, kau kembali kepangkal jalan…amin..

 

T___T

Aug 27, 2011

shawl raya =)

assalamualaikum…

 

sekarang dah sampai terengganu. sampai-sampai terus belek selendang raya.. ^_^  nanti raya nk pakai macam ni, insyallah. nih memang lepas rindu kat camera ni…

SAM_8653

pandangan hadapan. overall view.

 

SAM_8654

sisi kiri.

 

SAM_8661

sisi kanan.

SAM_8651

atas sisi

 

SAM_8644

berkoya view

 

SAM_8646

 

SAM_8659

muka perasam. ^_^’’’’’

wassalam..

Aug 26, 2011

office

assalamualaikum..

ha, entry ni adalah entry first aku upload gambar office. actually, berat hati jugak nk tukar tempat ni.. mula-mula masuk aku ditempatkan dibahagian ground floor.skrang dah kene pindah naik 3rd floor.. –_-

berat rase ati sebab suasana kat bawah best. die punye interior design tak rasa bosan pon. dah la dekat gile dengan pantry, tandas pun best ala-ala hotel gtu and nak semayang belakang meja aku je.

tapi sekarang…..semue tu xde makne tau! haih…

hemmmmm…. mungkin la ade hikmah disebaliknye kan…

DSC06941

DSC06942

ini meja saya and pintu blakang tu adalah stor tapi kami buat tempat sembahyang

 

 DSC06944

 

 DSC06948

 

 DSC06949

 

 DSC06952

buddy

 

 DSC06957

 

 DSC06958

 

 DSC06959

colleagues

 

 DSC06961

 

 DSC06964

 

 DSC06965

ok, dah la..sedih pulak.sekarang sudah berpindah ke tempat yang mempunyai interior yang memang pejabat. patisyen, buat hal sendiri and sewaktu dengannya..

papepon, kami enjoy menjalankan tugas. \^_^/

wassalam..

.

seriously cannot live without camera.
means, this blog are not alive..

-_-

Aug 16, 2011

colgate

assalamualaikum

semalam nak pecahkan duit yang besar untuk tambang bas tapi tak tahu nak pecahkan kat mana.
mula-mula pergi digital mall dekat ofis ni ingat nak beli  earfon.. tapi x jadi.

so, berjalan pulang lalu depat watson. ape lagi masuk la.....

tak tahu nak beli apa, then terpandang la colgate plax.

cari botol saiz s takde yang tinggal m and l sahaja..

dengan girang dan senang hati maka beli la colgate plax botol m... =)




ok adik-adik, dibulan puasa ni boleh la berkumur ditengah hari dengan colgate plax jangan sampai terbatal puasa sudah... ^_____^

wassalam

Aug 15, 2011

shea butter

assalamualaikum..

haish, tak pasal-pasal aku beli aspior shea butter nih. tak tahu menahu pun ape ke bende bende alah nih. beli ni pun sebab dipromote oleh kakak kpada isteri spupu saya.. huhu.. tapi yang pasti butter ni membuatkan kulit lebih licin dan lembab..

saya beli shea butter ni pun sebab dia 100% asli tanpa bahan kimia dan diproses melalui sejuk beku... lebih kurang macam tu la nak tau lebih lanjut boleh google ye..

misi seterusnya adalah nak guna produk tradisional iaitu bedak sejuk. ^_^
zaman sekarang dah ade bedak sejuk yang lebih mujarab mungkin iaitu tabloq. tapi macam susah je nak beli kat pasaran luar sane.. kene beli online je.. >.<

wassalam..

Aug 9, 2011

hye kakak!


hye kakak!!! eleh, da outsation smpat agi visit blog alang kan.. kehkehkeh..
akak, ni nak g tau, hari 1st nek tren pon dah tersalah menuju ke taman paramaount.. 

HAHAHAHA!!!

lepas tu trus tukar train. 

2nd day plak jalan kaki dari asia jaya ke pejabat. lagi jimat masa n duit kooott....
balik bas kene rm2.60!! what the hack! otw pergi rm1 je...
dah la tak smpai kt stesen lrt malah terpaksa jalan kaki patah balik n menunggu nak lintas jalan yang jem tuh!
peh, bek jalan kaki trus sampai stesen jimat duit..

ok, have a nice job at Bangkok yep, jalan lupo ole-oleee.....
v^_________^v

wassalam..

Aug 5, 2011

root

it's really hard when we just can write in english with broken grammar but can't speak in english. T_T

aaahhh!!

when customer want to see someone in this office and the receptionist already go back and you are newbie in that office must treat that customer to see who she/he want to see.... grrr....

please i'm newbie and don't know anybody yet here... T_T

Aug 2, 2011

hye blog walker

hye,,,

bagi yang mengamalkan i-follow-u-u-follow-me-back, saya akan follow blog yang saya berminat saja. and, bagi yang dah ramai followers tu saya follow kamu secara senyap-senyap supaya kamu tak riak dengan followers kamu yang beribu riban tu. kamu hanya boleh tahu apabila ade someone telah membaca entry kamu dekat gadget pengesan kamu saja ye.. and salah seorang daripada 'someone' tu adalah saya!.. so, jangan berkecil hati if nampak saya tak follow blog kamu, kamu. sebenarnya  saya follow aje.. ^_^

2nd day puasa

kelakar pulak apabila colleagues yang tak dapat puasa, ramai2 buat jamuan mcD dalam stor..huhuhu.. woman only ok. ^_^

paling klakar, colleagues lelaki yang lain agama tolong belikan untuk kitorang...hahaha...
maniskan hidup dialam pejabat .ade pahit ade manis.. dan ini mestinye yang manis. ^_^ V

wassalam..

rutin blog

update pendek-pendek tak mengapa. (lagi-bagus-kalau-boleh-letak-gambar-sekali)
tapi harus sentiasa update bila ada masa terluang dalam satu hari. ^_^V

lagi best kalau ada smartfon.
amik gmbr terus update blog.





apakan daya masih tidak mampu.. T_T

Ramadhan.

Ahlan wa sahlan ya Ramadhan..

tiap kali tiba ramadhan pasti ada yang dirindui..
paling dirindui adalah kekasihMu..
walau tak pernah bersua mata namun tetap merindui..

pun kepada yang sudah tiada..
yang telah berada disisiMu lebih awal..
semoga mereka ditempatkan didalam golongan orang yang beriman..

hanya mampu memohon agar segala amal ibadat dapat dilakukan dengan sempurna.
insyaAllah..

wassalam..