Sep 29, 2011

i’m not blogger-famous

I don’t get messages everyday.

I don’t get compliments by my followers.

I don’t post the best stuff.

I don’t look good head to toe.

I don’t get readers that reach over a 100 per hour

I don’t have much a lot of followers.

But

I do cherish the messages I get.

I love the compliments I get, when I get lucky.

I share stuff I feel connects to me even though its not original.

I get happy when I reach 1 reader per hour.

And I do love every single one of my followers. =)

-tumblr-

full fill the time.

  SAM_9900 SAM_9904 SAM_9905

SAM_9906

saya tangkap gambar kakak ok…. tapi akak tangkap gambar saya………..

 

SAM_9907

wassalam.. ^_^/

Sep 28, 2011

tazkirah rabu

 

“Aku rumah yang terpencil, maka akan senang dengan selalu membaca Al-Quran.

Aku rumah yang gelap, maka terangilah aku dengan selalu sholat malam.

Aku rumah yang penuh tanah dan debu, bawalah amal soleh yang menjadi hamparan.

Aku rumah ular berbisa, maka bawalah amalan Bismillah sebagai penawarnya.

Aku rumah pertanyaan Munkar dan Nankir, maka banyaklah bacaan Laa illaa ha illallah, Muhammadur Rasulullah?supaya kamu dapat menjawabnya.”

Sep 27, 2011

when you have nothing

 

 

you will be like these

SAM_9786

 

SAM_9793

tomorrow will be better than today. insyAllah..

Sep 26, 2011

the power of love..

serius bergelinang air mata aku.. =’{

kasih seorang isteri

 

wassalam…

Sep 24, 2011

.

 

need some rest from any activities for a while.

include surfing net, blogging and facebooking.

have an urgent thing to be done.

 

semoga cepat sembuh dan tidak ada apa-apa yang teruk berlaku.. amiin..  =’(

Sep 23, 2011

.

Orang yang paling pandai adalah mereka yang bercakap tentang mati
Orang yang pandai adalah mereka yang bercakap tentang ilmu..
Orang yang biasa adalah mereka yang bercakap tentang peristiwa..
Orang yang bodoh adalah mereka yang bercakap tentang kelemahan orang lain..
Orang yang paling bodoh adalah mereka yang bercakap tentang kehebatan diri sendiri... –hamka kereta mayat-

korea

k pop
gambar sekadar hiasan.
heh, aku tak suke sebenarnya nak bergambar dengan posing korea habes nih. ni la first time aku posing mengunakan pose kecomelan korea.ahak! terperasan plak comel. =P ok,ok aku tau mcm anak gajah jek..


k-pop punya wave sekarang bukan main dasyatkan siap boleh menyebabkan sawan yang berhari-hari belum pulih.. sejujurnya aku memang tak berminat k-pop k-pop nih. tapi xde la mcm nk kondem orang yang gile k-pop.. boleh dikatakan macam, “oo,,, dorang yang nyanyi lagu ni..” “oo..ko minat kumpulan k-pop yang tu yang ni…” kemudian buat bese. takde la nak tergilekan sangat sebab taste aku bukan korean yep.. aku lebih suka arabic, Mexico punya orang.. haha.. tu la taste aku.. =P dan dan tak nak ngaku asian kan…. =PP oh, filipina pon aku gila.


yang pasal k-pop ni, aku macam tertanya-tanya la kan kenapa la gelombang k-pop ni begitu besar sampai bahasa mereka pun sanggup blajar sendiri nih. fuh, hebat!. aku memang tabik spring terbaik lah pada orang yang berusaha sendri blajar bahasa mereka..


pada pendapat aku, selain daripada penampilan, gaya, ke-hemsem-an and kecomelan k-pop ni, faktor lain yang dorang ni  menjadi begitu menusuk dikalbu peminat ialah dorang punya tarian yang superb and cerita-cerita, drama-drama cinta mereka yang memang nusuk jiwa. sampai tengok sorang-sorang depan laptop pon boleh nanges tersedu-sedu tahu. sebabnya, dorang punya drama takde la terlalu hyperbola sangat contohnya kalau dorang nak menampilkan individu tu kaya, takde la die buat kayaaaa sangat or kalau miskin, miskin gile-gile sangat.then, dorang punya jalan cerita memang kebiasaan dalam hidup kita. tak la merapu merepek. kiranya memang diterima akal  dan benda-benda tu memang terjadi dalam kehidupan sebenar. common life la.tu bile kite tengok cerita-cerita dorang kita akan rasa macam dekat je dengan kehidupan kita.bab lagu pulak, dorang punya lagu memang best dan dorang punya tarian memang memukau penonton.so, tak hairan la dorang boleh jadi tsunami k-pop buat zaman sekarang..



kadang-kadang aku meluat jugak tengok dua orang adik aku kalau dan dorang melayan cite korea. pehhhhh..memang buat aku naik menyampah. aku macam bese, duk depan laptop online then terdengar dorang duk “ eeee!! comelnye!!!” “eee tu,, eeee ni,,,” awwww awwww depan tv. aku ngan akak aku ni memang kureng sket la bab-bab korea kan. aku and akak aku pun ape lagi, tengok la tv tgk cite ape la budak-budak nih duk eee eee  awwww awww tu, hem… korea rupanya..













skali hero die kluar..












DENNIS OH!!!!!!

DennisOh

AWWWW!!!!! AWWW!!!!! AWWWW!!! AWWW!!! ensem gile weh!!!! ensem gile gilewww!!!!!  OHHH, DENNIS OHHH,, OHH OHH, HOHOHO!!!

terus sawan dua dua. fine.bye.

wassalam.. –_-

siapa kita

 

jika anda adalah helang, jangan berangan menjadi pipit,

jika anda adalah merak, jangan berangan menjadi gagak,

jika anda adalah naga, jangan berangan menjadi cacing,

jika anda adalah buaya, jangan berangan menjadi biawak.

 

 

 

haish!!

 

 

 

 

nak cari pengalamanlah! >.<

 

 

ahh!!

 

 

 

lupakan….bye.     =.=’’

Sep 22, 2011

old town

SAM_9740

dinner at old town with my sis after work.

 

SAM_9741

muka puas hati.. =))

kerana mulut

SAM_8251

 

ya Allah ya tuhanku….

 

bahayanya jika mengeluarkan kata-kata yang tak sepatutnya keluarkan (bukan caci maki atau melucah) dari mulut kita ketika kita sedang marah dan beremosi. bukan saja sesetengah pihak yang merasa, malah diri sendiri akan merana.

 

ya Allah, janganlah melepaskan apa-apa perkataan kerana ia berkemungkinan akan menjadi satu doa.

ya Allah, janganlah Kau kabulkan kata-kata yang tidak sepatutnya ini..

“jangan kerana mulut badan binasa.”

 

lebih baik diam tak berkata apa-apa. =|

 

wassalam..

Sep 21, 2011

gud nite =)

 

SAM_9698

 

sebelum tido, mesti akan menulis wish list dalam buku nie.. dah memang jadi tabiat before tido harus ada sebuah buku di bawah bantal tido. kalau zaman skolah dlu buku ni dijadikan diari.tp sekarang sudah ada blog. so, buku dijadikan tempat tulis wish list.. ^_^

oh yea, kain biru itu adalah baju. kalau orang lain suka bantal busuk, saya pulak baju busuk. =P tapi baju ini sentiasa basuh okay even buat peluk time nak tido saja..hehehe….

 

gud nite peep!..

wassalam…

Al-Fatehah

 

innalillah…..

aku baru tahu yang cikgu aku time skolah rendah dlu dah meninggal bulan julai baru ni…

baru tahu! beberapa detik ini aku baru tahu!!

 

tu pun sebab aku terbaca blog adikku..

 

pada mulanya ingat nak kol ebby lepas ofis hour.tapi aku tak dapat nk hold prasaan aku.aku nak tahu jugak cikgu mana yang meninggal. betul ke cikgu aku yang tu??

 

 

then, aku bukak blog skolah lama aku, SK Kuala Berang..

 

 

 

 

 

 

serius……

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aku tak cam cikgu aku…..

 

 

 

 

 

 

 

aku terus kol umi nak mendapatkan kepastian.then, umi cerita, cikgu tu la.. beliau sangat lain time dia mengajar aku dengan sebelum dia meninggal. umi cakap, cikgu roslan ngah ni la yang selalu alang and akak bercerita lepas balik sekolah time skolah rendah dulu..

 

 

 

aku terkedu…

 

 

 

sebak yang teramat  sebab aku baru tahu….

 

 

 

 

 

 

 

memang berjujuran air mata aku… dah tak dapat nak tatap lagi gambar beliau kat blog skolah tu..

 

 

 

 

 

semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan semoga beliau sentiasa mendapat pahala yang berterusan hasil beliau mengajar kami semua…. Al-Fatihah kepada Allahyarham Cikgu Roslan Bin Ngah..

T__T

blogger

i am a blogspot blogger since 2008..

time tu kira dah besar la kan.. baru je lepas spm. tapi budak-budak sekarang, before upsr lagi dah ada blog. macam dua orang budak comel ini -------> ebby and billa

oh,somebody thought that only beautiful pretty fashionable woman can have personal blog. you’re wrong gal.. semua orang boleh jadi blogger and buat blog untuk dijadikan medium luahan hati or else. =)

cuma,,, perlu menjaga tatasusila dan tidak menyentuh sensitiviti yang boleh mendatangkan kesan negatif sudah.. ^_^

let’s be a blogger and follow your friends! \^_^/

wassalam..

filem frame..

 

 

1SAM_8780

 2SAM_8005

 3SAM_8056

 4SAM_9338

 5SAM_9340

 06

 7SAM_4127

 8SAM_4190

 9SAM_4211

 10SAM_3824

 11SAM_5765

Wordless Wednesday

 

image

Sep 20, 2011

=’(

 

SAM_9719

eh, lupa nama sendiri

 

untitled

i almost forgot my real name is “FARAHanis”.

 

lepas buat surat ini  baru perasan nama sendiri adalah “farah”. =P

before this, kalau orang sebut nama “farah” mesti teringat kawan uitm, farah nabila and childhood friend (kwn kakak) nama farah ilyana..

oh, berkongsi nama dengan adik juga, farahim.. =)

 

wassalam…

Sep 19, 2011

untitled

kau bukan siapa-siapa dalam hidup aku lagi. =)

aku sudah punyai yang terbaik untuk diriku…

Sep 18, 2011

movie #2

 

 

SAM_9646

breakfast at wendy’s..

 

SAM_9654

i decided to wear this english floral mini dress.. (mentang-mentang nak tengok jonny english..) hehh,,

 

SAM_9670

yes! i covered my upper body with this white pashamina.. =)

 

SAM_9668

say “emmmmmm”… Smile (nampak sangat mata baru bangun tido.hehh)

 

nite! wassalam..

movie

 

baru balik dri tengok cerita ini di jj balakong.

 

the-smurfs-movie-poster

 

esok pagi pulak akan tengok cerita ini pulak kat cinema terdekat dengan umh.. paling dekat is sunway piramid la..

 

johnny-english-reborn-poster03

 

then hunting for single stove… huhu.. masak la pulak duk umah sewa ni.penat dah nak g kuar semata2 beli makanan.. –_-….

 

nite! wassalam…

Sep 15, 2011

english flower mini dress

 

SAM_0745

like seriously miss nak pakai mini dress ni.. bru pakai 2 times. y dah x pkai sekarang? sebab tak suka pakai dengan inner. so, tak tau lagi nak beli cardigen or else to cover my upper body.. but i don’t like half cardigen.. >.<

Sep 13, 2011

suatu tika dulu

 

nothing is impossible in relationship. =’(

 

acha

 

8hyise3ar57qesah

fullhouse. just two =)

 SAM_9381

 

 SAM_9383

 

 SAM_9397

 

 SAM_9401

 

 SAM_9405

 

 SAM_9408

 

 SAM_9409

 

 SAM_9412

 

 SAM_9418

 

SAM_9420

brown jaguar

 SAM_9340

 

SAM_9346-horz

 

SAM_9368-horz