Oct 22, 2011

hijab tutorial: tudung labuh.

 

assalamualaikum.

 

Picture0282

 

nak gedik-gedik kat blog sendiri jap eh.  nak buat tutorial tudung labuh. actually, saya tak pakai sangat tudung labuh tapi slow-slow kearah tu lah. n_n

nah, ni tutorial:-

Picture0203

pin kat bawah dagu. sebelah paling pendek dan sebelah paling panjang.

 

Picture0205

macam ni. sebelah je pnjang.

 

 

Picture0206

then, yang panjang tu naikkan keatas mcam kat atas tu.

 

 

Picture0207

pin guna jarum.

 

Picture0208

then, tarik yang panjang tu kearah pendek macam dalam gambar.

 

Picture0209

lilitkan atas kepala macam tu….

 

 

Picture0211

pinkan guna jarum or krongsang. krongsang gantung-gantung pun boleh…

 

Picture0212

tada…. dah jadik.. n_n

 

 

Picture0216

Picture0222

Picture0259senyuman manis untuk si manis saja.huhu.. gurau-gurau je. =P

 

wassalam… n_n ~

 

p/s: tudung ni beli kat TudungPeople sila search dalam facebook. dia punya shawl memang besar macam ni. saya suka! n_~

2 comments:

Marliyana Mk said...

amboiii...not bad

ehem..tuannya pun lawa :D

anis said...

tenkiu singgah.. n_n

Marliyana Mk pun comel2 tau. n_~