Nov 11, 2011

noktah


assalamualaikum..


cukup setakat ini apa yang terakam
cukuplah segala apa yang diluahkan
memang benar perpisahan menyakitkan
apakan daya hidup harus diteruskan

bukan sekadar kata-kata tapi penuh bermakna
disini kan menjadi saksi dan wakaf tinggalan lama
tika rindu menyelubungi hadirlah bersua
tiada lagi penulisan mahupun gambar bahagia

coretan kehidupan penuh bercampur
kerana diri tak tersusun dan hancur
dalam tak seperti apa yang ada diluar
tak pandai menulis mahupun berkata benar
kerana diri tak seindah apa yang dikhabar

dapat memberi tangan bantu menolong
mengenali yang lain yang disengani
memang gembira melihat bahagia orang
yang terkenal memang baik hati

diri harus dibaiki lagi
bukan sekadar membilang angka dibalik usia sendiri
tapi harus belajar mahirkan diri
bukan sekadar belajar tapi amal ilmu amali

apa yang tersirat haruslah disurat
kerana tak mahu hidup melarat
jauhkan caci hina yang maha hebat
kuburkan saja apa yang tersulit
supaya semua menjadi tenang dan terselamat

noktah sahaja kubur akhirnya
cukuplah saja semua disini
kerana akan ada yang terbaik disana
cukuplah saja mengenali diri ini
apa yang tidak tertulis bertulis jua akhirnya

jun sebagai permulaan november pengakhirnya
disini ramai yang tidak jujur mengikat tali
kerana mahu habuan sebesarnya
membuat busuk sengaja membaling tahi

si pendiam dan selalu menyinggah amatlah dihargai
kamulah saja penguat hati
maafkan apa yang telah terjadi
kerana semua adalah yang diingini
sekian saja sampai disini.


wassalam.

Nov 10, 2011

he

 

 

DSC_03828 - Copy copy

the love story.

Nov 9, 2011

just love this song

terjatuh cinta lagu ni dari hri pertama diterbitkan.

 

image

suka gaya ni time ni..

 

 

image

tengok jojo sekarang… dah jadi wanita…

 

ini dia mse dulu-dulu. click sini.

 

 

nite..

lelaki

Kau ada kawan perempuan?

Kau ada layan  sapaan perempuan lain?

Kau pernah berpimpin tangan dengan wanita lain?

Kau pernah ber-chat dengan wanita?

Kau pernah tolong wanita lain?

Kau pernah "crush" dengan wanita lain semasa kita punyai hubungan?

Kau penah curang?

Jika kau membalas sapaan wanita, kau hanya berahsia saja kepadaku?

Jika ada wanita yang mengilaimu adakah kamu hanya berdiam diri tnpa sebarang makluman kau berikan padaku?

Jika wanita meminta tolongmu adakah kau terus menolongnya tanpa meminta izinku?


Jika jawapannya "tidak"  untuk semua soalan diatas, maka beruntunglah wahai pasangan lelaki tersebut.


Dan,




He has his right to mad at you if you say "yes" for one of the questions above asked to you back.


Published with Blogger-droid v2.0

day 8: If you could change anything about you,what would it be? Why?

 

 

 

i’ll change NOTHING.

 

 

DSC_0145

 

 

because i believe my life story are the best story for me. Allah was created the beautiful life story at Luh Mahfuz. only me to choose what the best in my journey.. Alhamdulillah.. (n_n)b

journey k.berang-PJ

 

 

assalamualaikum..

DSC_0157

Sebelum tu follow my parents g hantar dua orang adik ke sekolah berasrama. nnti tinggal la sikecik x brape nk kecik tu sorang-sorang kt rumah.

 

DSC_0161

then, kami berpecah di ajil.. kami terus ke highway ajil-jerangau (eh-betulkah?) dan membawa bekal spegeti semangkuk penuh sorang.

 

 DSC_0162

fine-fine aku memang suke amik gambar perasan sorang-sorang macam ni.

 

DSC_0170

amik! jem kat karak highway.dah macam jem dekat tol sunway otw g kerja awal dulu saja. –_- 

 

 

 

 

 

 

 

balik rumah,

 

 

 

 

 

 

terus tido..

 

n_n

 

 

 

 

yang penting kami enjoy the journey walaupun hanya berdua.. (n_n)

 

wassalam..

Nov 8, 2011

.

 

 

Deep down in my heart, i miss you. i miss the way who your are. i miss every single moment we have been together.

Nov 6, 2011

tagged from yanna and lyna n_n

 

tenkiu kepada yanna and lyna sebab tag soalan-soalan ni kepada saya. n_n

 

let answer the questions.

11 things about me.

1- called me anis, nik, nikfarahanis.

2- love my family

3- love mr. muiz

4- love colours

5- dip in town n regionnal planning holder.

6 – will further study early next year insyaAllah.

7- day dreamer.

8 – love to be alone.

9- untalkative

10- shy

11 – love photography.

 

11 questions from yanna.

 

  1. MINAT SUKAN?? SUKAN APE?? – tennis.
  2. SIAPA ATLET PILIHAN ANDA?? – maria sharapova.
  3. SEJAK BILA BERGIAT AKTIF SEBAGAI BLOGGER?? –since 2008
  4. PERNAH MELANCONG LUAR NEGARA?? KAT MNE?? – thailand jek.. >.<
  5. WAKTU LAPANG SUKE BUAT APE??  - dreaming. =P
  6. PAKAIAN YANG PALING MAHAL ANDA BELI?? BRAND APE?? BERAPE HARGA?? – eh, i never buy an expensive brand.
  7. ADE LESEN?? LESEN APE?? – driving and riding motorcycle
  8. BLOGGER YANG ANDA MINAT?? SIAPE?? - kak ain. nurul ain abd salam. n_n
  9. SUKE AKTIVITI LASAK?? AKTIVITI APE??  - camping, kayak, and flying fox.
  10. CITA-CITA ANDA YANG BELUM TERCAPAI??  - marry with mr.muizzuddin. n______n
  11. THE LAST QUESTION IS... AGAK-AGAK NYER SIAPA YANG MENANG MASTERCHEF MALAYSIA???..HEHE  - aunnoo… (i-dont-know) i don’t watch tv. T-T

 

8 questions from lyna.

 

1-  blogger mana yang kauorang paling suka? – kak ain. nurul ain abd salam. n_n
2-  makna di sebalik link blog kauorang? – nama sayaaa….. n____n
3-  sebelum tidur apa yang kauorang akan fikirkan? – baring ats katil trus terbang ke alam mimpi.
4- bila last kauorang nangis? – tadi…. (eh-tadi-tu-x-tau-bila-) =P
5- status current relationship kauorang? in realtionship with muizzuddin.
6- apa benda yang paling bermakna dan dah bertahun kauorang masih simpan or guna? – err, my simcard??
7- impian yang kauorang nak sangat jadi kenyataan? – marry with mr. muizzuddin!!! n______n
8-  AARON AZIZ atau SHAHEIZY SAM atau FAHRIN AHMAD.LISA SURIHANI atau NEELOFA atau FASHA SANDA. yang mana satu idaman kalbu? – aaron muiz. eh, aaron aziz.. =P

 

wassalam.. n_~

Nov 4, 2011

,

 

 

“andai tekad hatinya pisah setelah setuju bersama,

ambillah nyawaku setelah sah lafaznya,

supaya aku kekal dengannya bersama diatas sana..”

 

 

amiin…

i wish

 

i wish all of the days i trough are just a dream.. and nothings happen. if i can make this wish came true…. –_-

 

 

 

p/s: i’ll answer the tags soon. =)

Nov 3, 2011

lorong itu

 

bila teringat balik kisah lama,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terasa sungguh manis dan bahagia,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tidak didugakan.

 

 

 

 

 

 

 

 

hati sentiasa berbunga dan terus berbunga.

 

 

n_n

Nov 2, 2011

6.Your bestfriend (s)

syafiq (4 – 6 tahun - stopped)

atirah (6 – 10 tahun- still contact)

darwis (6 – 12 tahun – still contact)

zu azwanis (7 – 10 tahun – still contact)

zalina (11 – 12 tahun – still contact)

solihah (13 – 15 tahun – still contact)

qhairunisa (13 – 17 tahun – still contact)

zurina (18 – 19 tahun – exbestfriend)

farah (19 – 21 tahun)

kak ain and kak ina (21 tahun more to buddies and colleagues)

 

but the best friend i ever know is sabrina even though just six months we being  close each other(1 semster). n_n

Nov 1, 2011

,

 

HATI: i told you that this time are more tougher than before!.

 

 

OTAK: yeah, i keep your word. -_-

,

 

kadang kala, ada benda yang tersentuh dijiwa.

ada sesuatu yang meronta-ronta.

harus bagaimana?

hendak saja melepaskan diri.

hendak saja menceburkan diri.

 

sudah lah!