Dec 5, 2012

doa buat kasih

 

Ya Allah,

jika dia bukan milikku,

jauhkanlah hati kami,

padamkanlah cinta antara kami,

kuatkanlah hati kami untuk menunggu jodoh daripadaMu,

 

Ya Allah,

jika dia milikku,

dekatkanlah hati kami,

cepatkanlah ijab kabul kami,

sebelum itu,

bersihkanlah diri kami dan perbetulkanlah hati kami.

pautkanlah hatinya kepadaMu,

simpulkanlah taliMu dijalan kehidupannya

agar dia dapat membimbingku kerana Mu,

padamkanlah api amarah yang menyala didalam hatinya

simbahi dan limpahilah hatinya dengan kesabarMu ya Allah.

agar dia dapat memberi teguran dengan penuh kelembutan terhadapku.

 

Ya Allah,

tukarkanlah maki hamun yang sentiasa keluar dari bibirnya dengan zikir-zikir memujiMu

jagakanlah lidahnya dari berkata-kata yang membinasakan jiwa.

asahkanlah lidahnya dengan Ayat-ayat suci dariMu,

Ya,Allah, lembutkanlah lidahnya untuk memperbetulkanku sebagaimana tulang rusuk yang patah yang harus diperbetulkan.

tidak kuat kerana ia amat menyakitkan dan mematahkan lagi,

tapi lembut dengan usapan walau memakan masa namun masuk ke tempat yang betul tanpa sakit dan patah.

 

Ya Allah, bimbinglah hati dia sebaiknya

supaya dia menjadi khalifah dijalanMu,

mengikut jejak kekasihMu, Muhammad s.a.w

 

ya, Allah, sesungguhnya aku merinduinya,

sampaikanlah Alfatihahku kepadanya

supaya dia mengingatiMu dan berusaha untuk kami bersatu dalam ikatan yang Halal..

Oct 6, 2012

sejujur rasa

 

sejujurnya, rasa itu telah pergi.

tak rasa lagi manisnya itu.

aku seperti disia-siakan.

tak lagi menjadi kepentingan.

mati di penghujung jalan.

satu penamat yaang tak sempat dicapai

oleh kerana halangan yang besar.

dengan satu kata dari si hati kosong.

 

jujur, aku tak mampu untuk berdiri tanpa kasih.

jujur kasih hanya ada satu dalam hidup.

aku kesorangan kerana hilangnya kasih.

aku pasrah kerana aku perlu kuat!

kuat untuk menempuh liku-liku seorang diri.

 

jujur.

rasa itu telah pergi.

perlahan-lahan.

 

jujur.

aku masih di perhentian.

menanti tibanya bahagia.

bertemankan pelukan air mata sepi.

Mar 21, 2012

ikea

 

SAM_3818

SAM_3810

SAM_3816

 

SAM_3814

Mar 13, 2012

office outfit

 

 

SAM_2917

Black formal.

out of energy

 

assalamualaikum.

resepi: ayam masak merah.

venue: rumah sewa pj.

date: weekend day for me. arini adalah off day.yeay! (esok dh keje.. –.-)

with: alone je..

 

 

SAM_3782

tumbuk bawang merah dan bawah putih

 

SAM_3784

goreng ayam

 

SAM_3787

tumis bawang tersebut.

 

SAM_3789

masukkan cili giling.

 

SAM_3792

masukkan air dan tunggu menggelegak. masukkan garam jugak.

 

SAM_3797

and, tada! da siap!. =)

 

SAM_3798

oleh kerana 4 5 hari ni pemakanan saya tidak seimbang, terpaksa amik supplement balik kerana badan out of energy. dah makan pun tgn msih lagi terketar-ketar. =(

 

bye!~ n_n

Mar 4, 2012

EOS 60D ♥♥

I just fall in love with 60D..

 

more detail here.

Feb 27, 2012

,

 

 

teman,

aku merayu padamu fahamilah hatiku untuk sedetik disepanjang hidupku.

aku tahu kau tak mampu untuk fahami disepanjang kehidupan ini.

 

 

adakah aku punyai teman yang sudi mendengar rintihan lelah ini?? =’(

aku cuma ada satu…..

hang out with bff

 

best friend forever of boyfriend forever?? =P

location: one utama mall damansara

date: weekend

goal: shopping! shopping! shopping!! Winking smile

 

DSC_0047

DSC_0048

DSC_0050

 

DSC_0051

 

model jeans lelaki kachak. =P

DSC_0061

DSC_0054 (2)

hensem lah kamu dalam cermin tu..

DSC_0057

DSC_0059

DSC_0060 (2)

orang rabun akan buat muka macam ni eh bila tak pakai spect??

 

 

DSC_0062DSC_0070DSC_0071

bila dah dapat ice cream kesukaan makanya, sudu pun haruslah dua!

DSC_0085

muka puas hati!! ;P ;P

 

gambar adalah terhad kerana mata sudah rambang melihat barang dan kecewa kerana saiz kasut takde.. puas pusing satu OU… –_- nasib baik ade la sepasang and last stock punya kasut..

 

and, ini la habuan yang dibawa pulang.. =)

 

SAM_2851

disebabkan hari itu adalah hari sabtu, so, kita gunakan sepenuhnya plastik beg yang dibeli dengan harga 20sen satu.

 

 

SAM_2856

sticky handmade hard candy n famous amos biscuit n hard candy yang sudah habis dimakan..

 

SAM_2859

office outfit and couple jeans. (satu untuk saya and untuk encik muiezz)

 

SAM_2854

flat shoes yang menjadi rezekiku setelah kecewa dengan beberapa buah kedai yang sudah kehabisan saizku.. –_-‘’

 

 

and the most important is, our relationship. a man who are very responsible, caring, loving to me more than myself. and, yang bestnye, most of my habuan adalah tajaan dari si dia yeay! nanti giliran i pulak blanja u tau.

DSC_0092 (2)

xoxo!

hang out with new buddy.

 

location: amcorp mall petalling jaya.

date: after our office hour 3p.m-6.p.m

goal: accompany my buddy to buy skincare product.

my goal: to eat my fav. choclate mint flavour ice cream!

 

DSC_0008DSC_0009DSC_0011DSC_0016

DSC_0019

DSC_0024

 

eat energy bar while waiting the bus.

DSC_0029

DSC_0032

feel free

 

_SAM2109

=)

awan tenang.

 

awan, kau setia.

berdiri megah diatas menara.

tinggi. tak siapa dapat menggapaimu.

 

awan, kau berarak pulang perlahan-lahan.

meninggalkan titisan dikawasan tertentu.

 

awan, kau tak tahu kesibukan kota

kau dicemari. namun masih gah terbentang.

kau tahu, si pencari ketenangan amat memerlukanmu.

didalam kesibukan kota,

mereka terkapai-kapai mencari ketenangan.

 

hidup ibarat merpati

terhimpit-himpit didalam sangkar.

tinggi bertingkat berlubang sempit.

sekadar dapat menghirup habuk bahaya

 

awan, apa yang mereka inginkan adalah ketenangan.

melihat kau lapang didada langit.

melitupi biru putih diangkasa.

tanpa siapapun tahu,

si pencari ketenangan berjaya mencari tenang.

kerana kau diatas sana.

membuka ruang diminda tenang.

bicara pagi

 

pagi yang dingin, aku gagahi untuk terus melangkah. longlai.

hendak saja kaku diselimuti kain tebal

beralaskan tilam yang empuk dan bantal yang gebu.

 

suria mentari pagi menyimbahi wajahku

terasa seluruh liang dilimpahi cahaya. segar.

terlalu banyak pementasan bermain dibenak fikiran.

seumpama boneka yang tak kenal erti lelah.

cerita yang benar dan sudah pun berlalu

aku percaya disebalik segala kejadian tersembunyi seribu satu makna kehidupan.

namun, aku masih lagi bingung.

kenapa harus aku rebah?

sedangkan sudah berdekad aku berdiri gah.

betul kata orang, tuhan nak terbalikkan hati sekelip mata saja.

tapi kenapa perlu aku?

terlalu banyak kebencian berlubuk didada hati telah melahirkan rasa cinta.

cinta?!

cinta yang aku sendiri kesali dan membenci.

sudahlah! aku benci semua!

tolong tumbuhkan seladang kebencian padaku

supaya hatiku terus membatu.

supaya aku kuat dan tak mudah rebah.

dan dipijak kelantai bumi.

 

aku gembira bila ada kebencian

aku duka jika cinta mulai berputik.

ku berharap,

tiada lagi yang hadir.

dan ku pohon suluhkan cahaya mengapa dalam kelam hadirnya duri.

sedangkan tak pernah wujud didunia nyata mahupun dialam maya.

To make you feel my love

 

 

When the rain is blowing in your face,
And the whole world is on your case,
I could offer you a warm embrace
To make you feel my love.
When the evening shadows and the stars appear,
And there is no one there to dry your tears,
I could hold you for a million years
To make you feel my love.
I know you haven't made your mind up yet,
But I would never do you wrong.
I've known it from the moment that we met,
No doubt in my mind where you belong.
I'd go hungry; I'd go black and blue,
I'd go crawling down the avenue.
No, there's nothing that I wouldn't do
To make you feel my love.
The storms are raging on the rolling sea
And on the highway of regret.
Though winds of change are blowing wild and free,
You ain't seen nothing like me yet.
I could make you happy, make your dreams come true.
Nothing that I wouldn't do.
Go to the ends of the Earth for you,
To make you feel my love
To make you feel my love

Hiding my heart.

 

 

 

This is how the story went
I met someone by accident
Who blew me away
Blew me away
And It was in the darkest of my days
When you took my sorrow and you took my pain
And buried them away, buried them away
I wish I could lay down beside you
When the day is done
And wake up to your face against the morning sun
But like everything I've ever known
You'll disappear one day
So I'll spend my whole life hiding my heart away
Dropped you off at the train station
Put a kiss on top of your head
And watched you wave
And watched you wave
Then I went on home to my skyscrapers
And neon lights and winnebegas
That I call home
I call that home
I wish I could lay down beside you
When the day is done
And wake up to your face against the morning sun
But like everything I've ever known
You'll disappear one day
So I'll spend my whole life hiding my heart away
Away, yeah
Woke up feeling heavy hearted
I'm going back to where I started
The morning rain
The morning rain
And though I wish that you were here
On that same old road that brought me here
It's calling me home
It's calling me home
I wish I could lay down beside you
When the day is done
And wake up to your face against the morning sun
But like everything I've ever known
You'll disappear one day
So I'll spend my whole life hiding my heart away
I can't spend my whole life hiding my heart away

hati-hati kami.

 

satukanlah hati-hati kami,

lembutkanlah kekerasan yang hadir didalam hati,

maafkanlah sengketa lama,

berikanlah jalan yang benar dan diredhai,

kuatkanlah hati-hati yang lemah,

berikanlah kesedaran pada yang lena,

buangkanlah keegoan yang menebal dikalbu,

lahirkanlah rasa keinsafan,

pohonkanlah kebahagiaan,

 

ku berharap.

ku memohon.

aku pasrah akan ketentuan-Mu..

Presentation1

dahulu,

aku nampak sinar yang terang.

dalamnya, kami bahagia.

tanpa siapa duga,

sinar itu diselubungi asap hitam.

hadirnya sekejap.

memorak peranda harmoni

hilang.

tiba-tiba,

aku lihat sebaris sinar yang sangat halus

berjaya menembusi asap itu.

namun,

diantara kami berasa selesa bersama asap.

kami memohon,

agar sinar itu kembali

kami berharap,

tiada secebis pun asap yang tinggal

diantara kami.

aku memohon kepada yang maha Esa.

hadirkanlah sinar dahulu.

agar harmoni sentiasa disisi kami.

hanya padaMu,

kami memohon dan berharap..

pullman putrajaya

 

_SAM2003 copy_SAM2006 copy_SAM2036_SAM2137 copy_SAM2148 copy_SAM2154 copy_SAM2164 copy_SAM2167 copy_SAM2168 copy_SAM2169 copy_SAM2187 copy_SAM2189 copy_SAM2205 copy_SAM2207 copy_SAM2253 copy_SAM2278 copy